Montenegró

189990 Ft

 

Dinári hegységtől az Adriáig

Indulás: 2024.08.14. Érkezés: 2024.08.20.

 • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

Montenegró térkép

MONTENEGRÓ

(Dinári-hegységtől az Adriáig)

Balkán-félsziget. Sokat hallunk róla, mégis ismeretlen, ugyanakkor titokzatosan vonzó vidéke ez kontinensünknek. Tagoltsága, mozaikossága nemcsak a sokszor emlegetett nemzetiségi konfliktusokat, hanem bámulatos változatosságot is jelent, mind a kultúrális látványosságokat, mind a természeti értékeket tekintve. Négy országból kapunk kóstolót, járunk katolikus, ortodox és muszlim vidékeken, cirill és latin betűk között, síkvidéken és hegyek között, csobbanunk kristálytiszta tavakban és a tengerben – a ma már méltán népszerű montenegrói riviérán.

 1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Röszke (határállomás)  –  Szabadka  – Újvidék  – Pétervárad  – Belgrád (városnézés, a nándorfehérvári várban a Száva-torkolatnál, Kalemegdán-park, belváros, sétálóutca, stb.) Programunk alatt megismerjük a vár és a város történelmét. Ezt követően továbbhaladunk egészen Nova Varošig, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat, majd vacsora.
 2. nap: Reggelit követően útnak indulunk Montenegró tengerpartja felé. A főváros érintésével átszeljük az országot és délután megérkezünk Sutomoréba. Elfoglaljuk szállásunkat és a nap hátralevő részében szabadidő következik. (pihenés, strandolás, kinek-kinek kedve szerint) Szállás, vacsora Sutomoréban középkategóriájú panzióban.
 3. nap: Reggeli után elindulunk a felfedezni a Balkán legnagyobb tavát. A Skadari-tó (Shkodrai-tó) a Balkán-félsziget legnagyobb tavát alkotja, valamint Montenegró és Albánia közös határának egy jelentős szakaszát képezi. Legnagyobb mélysége közel 60 méter, egyik fő tápláló folyója Montenegró hírhedt Mora nevű folyója. A Shkodrai-tó a tavasz és az ősz egyik fontos pontját képezi a költöző madarak számára, mivel amolyan pihenőhelyként szolgál a vándormadarak részére. Fakultatív hajózás a tavon, mely alatt lángost, sajtot, mézet és bort kóstolhatunk. A nap során lehetőségünk lesz fürdeni is, a Shkodrai-tóban.
  – szállás, vacsora Sutomoréban.
 4. nap: Reggelit követően Tivatba utazunk, ahonnan indulva körbehajózzuk és felfedezzük a Kotori-öböl rejtett szépségeit. Első megállónk a Verige-szoroson át a Szirti Madonna sziget lesz. A sziget egy kis templommal várja a vendégeit valamint az emeleti részeken egy-egy helyi hajózáshoz, valamint a sziget életéhez köthető tárgyakat találhatunk. A közelben található Perast előtt elhajózunk majd Kotor felé vesszük az irányt.
  Kotorba érkezve 2 órát töltünk el városnézéssel, fürdőzéssel, majd visszahajózunk Tivat városába – szállás, vacsora Sutomoréban.
 5. nap: Egész napos szabadprogram Sutomore strandján. (aki szeretne taxival/kellő érdeklődés (min.20 fő) esetén autóbusszal utazunk a közelben található Bár városba ahol szabadprogram keretében fürdőzhetünk, illetve megnézhetjük Montenegró egyik legnagyobb kikötőjét – szállás, vacsora Sutomoréban.
 6. nap: Reggeli után indulás Székelykevére – Podgorica – út közben a Morača Kolostor megtekintése. A Morača kolostor egy szerb ortodox kolostor, amely a Mora folyó völgyében található Kolašinban, Montenegró középső részén. 1252-ben alapította Stefan Vukanović, a szerb Nemanji-dinasztia tagja. Montenegró egyik legismertebb középkori emléke. – Mojkovac – Zlatibor – Ub  útvonalon –  szállás, vsarora Székelykevén.
 7. nap: Székelykeve – Belgrád –  Pétervárad (a XVIII. századi magyar várépítészet legnagyobb erõdítményrendszere a Duna jobb partján) – Újvidék (séta a Vajdaság fővárosában, városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota kívülről) – Szabadka (szecessziós városháza, Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.)  – Röszke (határállomás) – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív programok árát nem tartalmazza! (Erre  45 EUR/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Sutomoréban középkategóriájú panzióban, apartmanokban, illetve Székelykevén a faluturizmus keretein belül magánházaknál.

Ellátás: félpanzió.

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Székelykeve: A Bánát déli részén, Belgrádtól keletre, az Al-Duna közelében az Ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző település egyben a legdélebbi magyar település Európában.

Sutomore: Sutomore Bartól 6 km-re fekvő, 1200m hosszú kavicsos partjával, sétányával az egyik legkedveltebb nyaralóhely. A Rumije-hegység védelmében elterülő, citrus és oliva ligetek övezte üdülőhely Budvától 30 km-re fekszik.

További információk

Indulás

2024-08-14

Érkezés

2024-08-20

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Belépők

Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre  45 EUR/fő szükséges.)

 • Pétervárad – Péterváradi vár: Belépő 300 RSD
 • Szabadka Városháza: Belépő 3 EUR toronylátogatással

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Montenegró” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest