Hasznos információk

Szállodák, panziók

2-3, vagy 4 csillagos szálláshelyek, kétágyas, sokszor pótágyazható szobák fürdőszobával.

Magánszállások, falusi turizmus

A szállások magyar családok magánházainál külön bejáratú, kétágyas szobákban vannak, fürdőszoba használattal. Az indulás előtt és az érkezéskor, a fürdőszoba és a WC kizárólag a vendégeké.

Ellátás a magánházaknál

Bőséges reggelik és házias estebédek a házaknál vagy falusi vendéglőkben (lásd a programot), amelyek aperitifből, levesből, második fogásból és gyakran süteményből állnak.  Napközben általában lehetőség van élelmiszerboltban vásárolni, vagy vendéglőben étkezni. Kérjük, hogy az el nem fogyasztott reggelit vagy vacsorát ne vigyék magukkal!

Pénzváltás

Költőpénzük esetében Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, kalkuláljanak az itthoni árakkal. Nyugat-, Észak- és Dél-Európában magasabbak az árak, Balkánon alacsonyabb árakkal számolhatnak. Az erdélyi utaknál zsebpénzüket hozhatják forintban, máshová az ország pénznemét vagy eurót érdemes vinni.  Pénzük átváltásában az idegenvezető és a vendégfogadók segítenek.

Árak/Módosítási díj

Az út valamennyi programját tartalmazzák az árak, kivéve a belépőket, a fakultatív programokat és a fakultatív ellátást. Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni, a többágyas elhelyezés esetlegesen kedvezőbb árú.

A már lefoglalt program más útra, illetve más turnusra való módosításának ára: 3000 Ft/fő.

Biztosítás

Az árak nem tartalmazzák az útlemondási (storno: 2,5%), a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás (BBP) díját. Ezeket a részvételi díjjal egyidejűleg kell befizetni.

Félpanzió: reggeli és vacsora.

Kontinentális reggeli: egy-két péksütemény vagy kenyér, vaj, lekvár, kávé vagy tea.

Reggeli vagy vacsora büfé jelleggel: Önkiszolgáló jellegű étkezés korlátlan fogyasztással (svédasztal). Az étteremből semmit sem szabad kihozni.

Akciók:

Előfordulhat, hogy az utazási iroda a programfüzet árjegyzékénél ideiglenesen kedvezőbben, “akciós áron” értékesít bizonyos utakat. A korábban befizetett részvételi díj “akciós árra” történő módosítása visszamenőlegesen nem lehetséges.

Társítás

Lehetőség van az egyedül utazóknak jelentkezéskor társítást kérni. Amennyiben irodánk nem tudja a társítást biztosítani, az utasnak az egyágyas felárat meg kell fizetnie. Amennyiben ezt a társítást kérő megrendelés után mégsem vállalja, az lemondásnak minősül, és az utazási szerződésben foglaltak szerint járunk el.

Ha a társítást kérő utas az utazás alatt kéri a társítás megszüntetését, ezt csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha van lehetőség egyágyas szoba biztosítására és a külön egyágyas szoba biztosításával kapcsolatban felmerült összes plusz költséget az idegenvezetőnek előre a helyszínen kifizeti. A társításnál a szobatárs személyével kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni. Amennyiben társításnál együtt utazó személyt kíván megnevezni, úgy kérjük, ezt mindketten írásban jelezzék már a megrendelésnél.

Elveszett értékek

Kérjük, megfelelően vigyázzon értékeire, irataira, holmijaira. Irodánk az utasaink hibájából elveszett, az autóbusz utasterében vagy a szállodában hagyott tárgyakért felelősséget nem vállal.

Egyéni szállásfoglalás

A katalógusban szereplő szervezett utazások mellett természetesen csak szállásfoglalással is szívesen állunk rendelkezésükre. Ha egyénileg utazik, csak szállást és ellátást szeretne, hívja központi számunkat, mondja el elképzelését, és mi lefoglaljuk szállását! Igény esetén kívánt kategóriájú szállodai vagy panziós elhelyezést, illetve magánszállást biztosítunk.

Csoportoknak

Nagyobb baráti társaságoknak, zárt csoportoknak, kollektíváknak elképzeléseik szerint speciális programot állítunk össze. Keresse irodáinkat, és mi rendelkezésére állunk.

Utazás

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni.

Fentiek figyelembevételével az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye!

Ennek megfelelően a Kárpáteurópa emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat!

Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!)

Utazási szerződés

Jelentkezés előtt kérjük, minden esetben olvassa el a weboldalon a hasznos információk menüpont alatt, illetve a katalógus 35. oldalán található Utazási Szerződés feltételeit, mely az érvényes jogszabályok és kormányrendeletek tartalmának megfelelően került elkészítésre. A meghirdetett hasznos információk és az utazási szerződésben foglaltak figyelmen kívül hagyása esetén irodánknak nem áll módjában felelősséget vállalni!

Reklamáció

Az utazással kapcsolatos esetleges kifogásokat, reklamációkat, kártérítési igényüket kérjük az utazás befejezését követően hét napon belül, az idegenvezető aláírásával ellátott jegyzőkönyv kíséretében, írásban jelezzék az iroda felé.

Úti okmányok

Az adott programokon való részvételhez szükséges úti okmányok meglétéért és érvényességéért az utazási irodának nem áll módjában felelősséget vállalni, arról mindenkor az utasnak kell gondoskodnia.

Útlemondás

Minden foglalás lemondására a szerződési feltételekben meghatározott lemondási feltételek érvényesek! Időpont módosítás, másik útra történő átjelentkezés szintén csak a lemondási feltételek figyelembevételével lehetséges. Amennyiben Ön az adott utazáson nem tud részt venni, kérjük azt haladéktalanul jelezze irodánk felé.

Amennyiben az utas az adott időpontig a találkozó helyszínén nem jelenik meg, a meghatározott időponthoz képest maximum 15 perc várakozási időt tudunk biztosítani. Ennek elteltével irodánk úgy tekinti, hogy a programon nem kíván részt venni, emiatt az irodát semmilyen felelősség nem terheli. (Storno biztosítás csak utazásképtelenség esetén érvényes a biztosító szabályzata alapján.)

Belépőjegyek

A katalógusban szereplő utazások részvételi díja általában nem tartalmazza a belépőjegyek, felvonók, hajójegyek stb, költségeit, erre vonatkozó információkat az adott programnál ismertetjük.

Ügyeleti telefonszám az indulás reggelén:

06 30/ 640-7938

Pin It on Pinterest