A Balkán (5 ország) kulturális csodáinak felfedezése, pihenéssel az Albán tengerparton

239990 Ft

Indulás: 2024.09.17 Érkezés: 2024.09.23.

7 nap / 6 éj

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

A balkán kultúrális csodáinak felfedezése - Albánia térkép

A Balkán (5 ország) kulturális csodáinak felfedezése, pihenéssel az Albán tengerparton

Bosznia–Hercegovina – Montenegró – Albánia – Macedónia – Szerbia

A Balkán 5 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat és megismerkedünk 3 kevésbé felfedezett fővárossal is.  Ön dönti el, hogy eltölt néhány felejthetetlen napot a tengerparton vagy végig aktív pihenéssel tölti el ezt az egy hetet. Jöjjön velünk, és ismerje meg a Balkán  különleges történelmi emlékhelyeit és napsütötte, homokos tengerpartját!

1., nap: Indulás a kora reggeli órákban Szerbián át, Bosznia -Hercegovina irányába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevóba, az ország fővárosába. Szállás elfoglalása, majd városnézés a török bazár-negyed, Bascarsija, Gavrilo Princip-híd, a merénylet színhelye stb. Szállás, vacsora Szarajevóban.

2., nap: Utazás Montenegrón keresztül Albániába pihenőkkel, érkezés Shkodrába, ahol megnézzük a katolikus székesegyházat, a mecsetet, a középkori Rozafa-várat, majd utazás Lezhába, ahol Szkander bég mauzóleuma és az ókori illír város romjai láthatók. Indulunk szállásunkra Durres környékére, vacsora.

3., nap: A reggeli után utazás Krujába. A várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég múzeumát és a Néprajzi Múzeumot, vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Majd továbbutazás Tiranába, Albánia több mint félmillió lakosú fővárosba. Kirándulás a Dajti-hegyre kabinos felvonóval. Majd városnézés Tiranában, a főtér és környékének megtekintése, Ethem bej mecset, a Nemzeti Történeti Múzeum, valamint Enver Hodzsa egykori piramis-mauzóleuma romjainak megtekintése. Programunk végeztével utazunk szállásunkra Durresbe, vacsora a szállodában.

4., nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség!

Fakultatív kirándulás Berat városkájába, mely Albánia egyik legősibb kereskedelmi települése. A város 2008-óta az UNESCO világörökségi listán is szerepel. A városban lehetőségünk lesz megismerkedni az Oszmán világ és történelem hatásaival az albán földön. A várost az „ezerablakú“ névvel is emlegetik, utunk során erre is fényt derítünk, hogy miért. Városlátogatás után visszautazunk a szállásunkra, ahol lehetőségünk lesz még fürdőzni. (Ár: 35 Euro/fő)

5., nap: Reggeli után indulás Észak-Macedónia hegyvidéki országába, ahol lehetőségünk lesz megismerni az országot, a nyugat és a kelet találkozását. Érkezés Skopjébe, városnézés, séta a belvárosban,  amely érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, mely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját. Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Szálláshely elfoglalása, vacsora.

6., nap: Reggelit követően indulunk Szerbiába, pihenőkkel érjük el Szerbia fővárosát, Belgrádot a késő délutáni órákban. Szálláshely elfoglalása, vacsora, majd séta a belvárosban.

7., nap: Reggelit követően folytatódik Belgrád megismerése, majd gyalogosan idegenvezetőnkkel megtekintjük Nándorfehérvár várát. Rövid séta, városnézésselÉrkezés a kora esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.
Szállás: középkategóriás szállodában
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, félpanzió, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív kirándulás árát nem tartalmazza. A belépőkre kb. 80 Euro/fő és a fakultatív programra 35 Euro/fő szükséges.

Szálláshelyek:
Szarajevó: Bosznia- Hercegovina többnemzetiségű és vallási fővárosa.
Durres: Albánia második népesebb városa, az ország középső részén, a tengerparton.
Skopje: Észak-Macedonia fővárosa és egyben legnagyobb városa középkori építészeti emlékekkel. A város mellett, a Vodnó hegyen található a Balkán legnagyobb, 70 méter magas fémkeresztje.
Belgrád: az egykori Nándorfehérvár, szerbia fővároa.

További információk

Ellátás

Félpanzió

Elhelyezés

Alapkategóriás szálloda

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, félpanzió, idegenvezetés.

Az ár a belépőket és a fakultatív kirándulás árát nem tartalmazza. A belépőkre kb. 80 Euro/fő és a fakultatív programra 35 Euro/fő szükséges.

  • Lezha – Szkander bég mauzóleum: Belépő 5 EUR
  • Kruja – Néprajzi Múzeum, szakner bég múzeum: Belépő 7 EUR
  • Tirana – felvonóval a Dajti hegyre: Belépő 10,5 EUR
  • Tirana – Nemzeti Történeti Múzeum: Belépő 4,4 EUR
  • Berat – Fakultatív kirándulás: Részvételi díj 35 EUR/fő

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Balkán (5 ország) kulturális csodáinak felfedezése, pihenéssel az Albán tengerparton” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest