Bemutatkoznak idegenvezetőink

Kulcsár Henrietta

Kulcsár Henrietta

idegenvezető

„Kulcsár Heni vagyok, idegenvezető, interaktív történelem-oktató és gazdasági-pénzügyi szakértő. 7 éve kalauzolok folyamatosan „kicsiket és nagyokat” a nagyvilágban, szeretem megmutatni, hogy mennyi élmény és kaland vár ránk a határon túl is. Iskolás csoportokkal kifejezetten imádok utazni, nyári gyermekként első sorban a tengerpartos utazások, illetve a városnézős-történelmi séták a kedvenceim, de félig erdélyiként Erdély is a szívem csücske. Leírhatatlan érzés látni a csillogó szemeket, amikor valaki először, az út során pillantja meg a tengert, vagy a Határtalanul program keretében először jár „külföldön”. Igyekszem izgalmassá, diákbaráttá tenni az utazást, hogy egy igazán értékes időtöltéssel gazdagodjanak a kis és nagy turistáim is, amire mindig szívesen emlékeznek vissza.”

Területek: Erdély, Szlovénia és Horvátország (a kép is itt készült Fiuméban)

Hegedűs Csaba

Hegedűs Csaba

idegenvezető

 „2022 tavaszán kezdtem el idegenvezetőként dolgozni. Azóta számos buszos utat vittem már, első sorban a szomszédos országokba, de többször jártam Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban is. A diákutak mellett felnőtt csoportokat is rendszeresen viszek. Kedvenc helyeim a történelmi városok, várak, kastélyok, és a természeti látnivalók.”

Területek: Erdély, Felvidék, Szlovénia, Horvátország

Tóth Sarolta

Tóth Sarolta

idegenvezető

„Tóth Sarolta vagyok, 1975-ben, még főiskolásként tettem idegenvezetői vizsgát.  Így tanulmányaim során és később, mivel főállásban tanár voltam, tanítási szünetekben vezettem csoportokat főleg Szovjetunióba és Lengyelországba. Úgy 20 éve lett egy újabb szerelem: Erdélyország. 2013 óta járok a Csíksomlyói búcsúba a zarándokvonattal. (Legnépszerűbb katalógus utunk közkedvelt idegenvezetőjeként.) Leggyakrabban rajongásig szeretett gyönyörű szülővárosomban, Pécsett tartok városnézéseket. Minden este úgy alszom el, hogy szállunk fel a buszra, vonatra, indulunk egy újabb kalandra. Minden út egy újabb alkalom a gyönyörű helyek szépségének felfedezésére.”

Kovács Jenő

Kovács Jenő

idegenvezető-szervező

Kovács Jenő vagyok Erdélyből, a Székelyföld szívéből Tusnádfürdőről, a Hargita aljáról (Gyergyócsomafalván születtem, a Hargita túloldalán 1959. január 3-án).

Már gyerekkorunk óta életünk része volt a természetjárás, a természettel való együttélés, a vadvirágokkal, növényekkel, gombákkal való ismerkedés, és innen egyenes volt az út, a bakancsos-kerékpáros túrák szervezésére, műemlékeink, hegyeink-völgyeink, szűkebb és bővebb hazánk bebarangolására.

A turisztikai főiskola elvégzése után jöttek a nagyobb szösszenetű túrák, társasutak szervezése-vezetése Erdélyország szépségeinek, nevezetességeinek bemutatására, megismertetésére.

Magam részéről örvendek, hogy olyan partnerekkel, irodával dolgozhatok együtt, akiknek lényeges a Kárpáthaza ,,magyar szemmel,, való megismertetése, zarándokutak szervezése helyi szervezőkkel, idegenvezetőkkel. Hiszem és vallom, hogy egy magyar ember a Kárpátmedencében csak honismereti túrákat tehet, tehát nem turista!!! De ha a turistából vendég lesz, a vendégből visszatérő barát lesz, akkor valamit jól csináltuk és Hál’Istennek nagyrészt ilyen irányú tapasztalataink vannak!!!

Üdvözlöm a leendő és (a többszörösen is) visszatérő vendégeinket!

Pivárcsi István

Pivárcsi István

idegenvezető

Történelem-földrajz szakos gimnáziumi tanár, író, idegenvezető.

1985-óta tanít, eddig 24 kötete jelent meg különböző kiadóknál. Legismertebb műve a Székelyföldi legendárium, amely három kiadást ért meg. Különböző folyóiratokban megjelent pedagógia-szakmai publikációinak száma meghaladja a százat.

Hivatásos idegenvezetőként a West Travel utazási irodánál kezdte, indulása óta a Kárpáteurópa Utazási Iroda munkatársa. Erdély szerelmeseként főleg ennek tájaira vezet csoportokat, de Közép-Európa minden országát jól ismeri.

Aranyi István

Aranyi István

idegenvezető-szervező

Az utazási szakma rejtelmeivel már a szakirányú főiskolai tanulmányaim során megismerkedtem, és azóta is folyamatosan foglalkozom idegenvezetéssel bel- és külföldön is.

Tekintettel arra, hogy korábbi iskolaéveimet skandináv országokban töltöttem, így ezen országokat különösen jól megismertem és megkedveltem, nyelvüket megtanultam, ebből kifolyólag az idegenvezetési terültem fő állomásai az északi és balti országok, így akár Szentpétervártól Reykjavikig, komoly ismeretekkel a hátam mögött tudom kalauzolni vendégeimet.

Emellett rendszeresen vezetek csoportokat régiónk területén, külön kedvencem Csehország és Lengyelország, illetve sok éves tapasztalattal járom Európa keleti és nyugati szegleteit.

Miután utazni mindenki szeret így nekem is lehetőségem volt Amerikától Afrikán át Ázsiáig bejárni sok különböző országot utasaimmal, így idegenvezetési ismereteimet folyamatosan bővítem a különböző földrészek államainak látnivalóival, történelmével is.

Számomra a legfontosabb, hogy utastársaim rövid, vagy hosszabb utazásaik során a lehető legjobban megismerjék az adott országot vagy várost, és az ott kínált programok az idegenvezető közreműködésével a lehető legjobb élményt nyújtsák számukra, legyen szó körutazásról, pihenésről, vagy aktív időtöltésről.

Bakos Hunor

Bakos Hunor

idegenvezető-szervező

„Bakos Hunor vagyok, zentai születésű idegenvezető, utazásszervező és autóbuszvezető.

Többéves helyismerettel és nyelvismerettel rendelkezem a következő országokban: Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Albánia és Macedónia területei, amelyeket nagy lelkesedéssel és teljes odaadással mutatok be az érdeklődők számára.

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel gyermekkoromban szüleim igyekeztek minden szépet és jót megadni, ezért néhányszor eljutottunk Montenegróba nyaralni, ezek az utazások mély nyomot hagytak bennem. Az évek múltán első találkozásom turizmussal, még valamikor a 20-as éveim előtt volt, majd jött az egyetem és ott már éreztem, hogy a turizmus lehet az én utam. Mára már kikristályosodott, hogy a hobbim a hivatásom/munkám lett. Több, mint 7 éve folyamatosan dolgozom, hogy sikeresen élményteli utazásokkal gazdagítsam, mind a gyermek mind pedig a felnőtt utasaimat. Feltett szándékom, hogy minden magyar embert sikeresen eljuttassak a balkáni országok legalább egyikébe és megismertetni velük egy közeli ám mégis más kultúrát.

Remélem Veled is találkozunk egy utazás alkalmával.”

Amberboy Levente

Amberboy Levente

idegenvezető

Levi vagyok, szenvedélyem az utazás, legfőképp a Csonka és Nagy-Magyarország szépségeinek felfedezése, mert a változatos tájak bemutatásán túl, egy ilyen utazás során elkerülhetetlen egy fajta hazafias szemlélet átadása is. Tájaink sokszínűsége ismételten lenyűgöz, így örömmel állok bárkinek a rendelkezésére, akivel ezen a szenvedélyemet oszthatom meg. Némi jófejséggel, érdekes sztorikkal, és mélyebb összefügésekkel igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy az út ne csupán egy utazás legyen a sok közül. És van, hogy ez még sikerül is.”

Területek: Erdély, Felvidék, Szlovénia, Horvátország

Petrus Szabolcs

Petrus Szabolcs

idegenvezető

Petrus Szabolcs vagyok, Németországban élő jogász.

Néhány évvel ezelőtt jött az ötlet, miért ne csinálhatnék kedvenc időtöltésemből, az utazásból mellékállást. A gondolatot tett követte. Így lettem a Kárpáteurópa idegenvezetője.

Elsősorban a német nyelvterületre (Németország, Ausztria, Svájc) induló csoportokat kísérek a Kárpáeurópa izgalmas, tematikus útjai keretében. De mert beszélek olaszul, és imádom Olaszországot, gyakorta kalauzolok magyar turistákat Itália csodálatos tájain is.

Lados Balázs

Lados Balázs

idegenvezető

Lados Balázs, történelem-földrajz szakos tanár, majdnem 20 éve tanítok a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. Szegeden végeztem az egyetemet, évekig éltem Angliában, Németországban és Svédországban. Dolgoztam a Geofizikai Intézetben és még más iskolákban is.

1995 óta vezetek csoportokat is. 8 éve engem kértek fel a Rákóczi Szövetség kirándulásainak vezetésére, ott diaszpóra csoportokat is kalauzolok. A Kárpáteurópával megalakulása óta állok kapcsolatban. 100 körüli túrát vezettem Erdélybe, Kárpátaljára és a Délvidékre. az utóbbi időben sokat járok a Felvidékre is. Éveken át vezettem a Nagy-magyarországi nagykörutat. Nagyon remélem, hogy ismét lesz ilyen csoport. Én mutatom be a pozsonyi csatát és külön élvezem a Hitler nyomába vezetett túrát, főleg, hogy most már Mattseeba is elmegyünk a Szent Korona nyomában.

Ha választhatnék, hogy hol szeretném befejezni az életem, akkor a Madarasi-Hargita tetején a kereszt és kopjafaerdőben, vagy a csíksomlyói nyeregben.

Kovácsné Ferenczi Erika

Kovácsné Ferenczi Erika

idegenvezető

Kovácsné Ferenczi Erika vagyok, tanár és idegenvezető. Ezt a két, számomra nagyon fontos tevékenységet felváltva gyakorlom. Idegenvezetőként nagyon szeretem a hazai tájakat bemutatni, utasainkkal felfedezni Magyarország szépségeit, rejtett kincseit, világörökségi helyszíneit, a környező országok magyar emlékeit.

Szívesen és gyakran tervezek és szervezek egy-egy tájegységhez kapcsolódó tematikus utakat is, de örömmel viszek „szomszédolós”, rövidebb kirándulásokat a határon túlra is.

Tartsanak velem, fedezzük fel hazánk értékeit!

Pin It on Pinterest