Bemutatkoznak idegenvezetőink

Kovács Jenő

Kovács Jenő

idegenvezető-szervező

Kovács Jenő vagyok Erdélyből, a Székelyföld szívéből Tusnádfürdőről, a Hargita aljáról (Gyergyócsomafalván születtem, a Hargita túloldalán 1959. január 3-án).

Már gyerekkorunk óta életünk része volt a természetjárás, a természettel való együttélés, a vadvirágokkal, növényekkel, gombákkal való ismerkedés, és innen egyenes volt az út, a bakancsos-kerékpáros túrák szervezésére, műemlékeink, hegyeink-völgyeink, szűkebb és bővebb hazánk bebarangolására.

A turisztikai főiskola elvégzése után jöttek a nagyobb szösszenetű túrák, társasutak szervezése-vezetése Erdélyország szépségeinek, nevezetességeinek bemutatására, megismertetésére.

Magam részéről örvendek, hogy olyan partnerekkel, irodával dolgozhatok együtt, akiknek lényeges a Kárpáthaza ,,magyar szemmel,, való megismertetése, zarándokutak szervezése helyi szervezőkkel, idegenvezetőkkel. Hiszem és vallom, hogy egy magyar ember a Kárpátmedencében csak honismereti túrákat tehet, tehát nem turista!!! De ha a turistából vendég lesz, a vendégből visszatérő barát lesz, akkor valamit jól csináltuk és Hál’Istennek nagyrészt ilyen irányú tapasztalataink vannak!!!

Üdvözlöm a leendő és (a többszörösen is) visszatérő vendégeinket!

Pivárcsi István

Pivárcsi István

idegenvezető

Történelem-földrajz szakos gimnáziumi tanár, író, idegenvezető.

1985-óta tanít, eddig 24 kötete jelent meg különböző kiadóknál. Legismertebb műve a Székelyföldi legendárium, amely három kiadást ért meg. Különböző folyóiratokban megjelent pedagógia-szakmai publikációinak száma meghaladja a százat.

Hivatásos idegenvezetőként a West Travel utazási irodánál kezdte, indulása óta a Kárpáteurópa Utazási Iroda munkatársa. Erdély szerelmeseként főleg ennek tájaira vezet csoportokat, de Közép-Európa minden országát jól ismeri.

Aranyi István

Aranyi István

idegenvezető-szervező

Az utazási szakma rejtelmeivel már a szakirányú főiskolai tanulmányaim során megismerkedtem, és azóta is folyamatosan foglalkozom idegenvezetéssel bel- és külföldön is.

Tekintettel arra, hogy korábbi iskolaéveimet skandináv országokban töltöttem, így ezen országokat különösen jól megismertem és megkedveltem, nyelvüket megtanultam, ebből kifolyólag az idegenvezetési terültem fő állomásai az északi és balti országok, így akár Szentpétervártól Reykjavikig, komoly ismeretekkel a hátam mögött tudom kalauzolni vendégeimet.

Emellett rendszeresen vezetek csoportokat régiónk területén, külön kedvencem Csehország és Lengyelország, illetve sok éves tapasztalattal járom Európa keleti és nyugati szegleteit.

Miután utazni mindenki szeret így nekem is lehetőségem volt Amerikától Afrikán át Ázsiáig bejárni sok különböző országot utasaimmal, így idegenvezetési ismereteimet folyamatosan bővítem a különböző földrészek államainak látnivalóival, történelmével is.

Számomra a legfontosabb, hogy utastársaim rövid, vagy hosszabb utazásaik során a lehető legjobban megismerjék az adott országot vagy várost, és az ott kínált programok az idegenvezető közreműködésével a lehető legjobb élményt nyújtsák számukra, legyen szó körutazásról, pihenésről, vagy aktív időtöltésről.

Petrus Szabolcs

Petrus Szabolcs

idegenvezető

Petrus Szabolcs vagyok, Németországban élő jogász.

Néhány évvel ezelőtt jött az ötlet, miért ne csinálhatnék kedvenc időtöltésemből, az utazásból mellékállást. A gondolatot tett követte. Így lettem a Kárpáteurópa idegenvezetője.

Elsősorban a német nyelvterületre (Németország, Ausztria, Svájc) induló csoportokat kísérek a Kárpáeurópa izgalmas, tematikus útjai keretében. De mert beszélek olaszul, és imádom Olaszországot, gyakorta kalauzolok magyar turistákat Itália csodálatos tájain is.

Lados Balázs

Lados Balázs

idegenvezető

Lados Balázs, történelem-földrajz szakos tanár, majdnem 20 éve tanítok a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. Szegeden végeztem az egyetemet, évekig éltem Angliában, Németországban és Svédországban. Dolgoztam a Geofizikai Intézetben és még más iskolákban is.

1995 óta vezetek csoportokat is. 8 éve engem kértek fel a Rákóczi Szövetség kirándulásainak vezetésére, ott diaszpóra csoportokat is kalauzolok. A Kárpáteurópával megalakulása óta állok kapcsolatban. 100 körüli túrát vezettem Erdélybe, Kárpátaljára és a Délvidékre. az utóbbi időben sokat járok a Felvidékre is. Éveken át vezettem a Nagy-magyarországi nagykörutat. Nagyon remélem, hogy ismét lesz ilyen csoport. Én mutatom be a pozsonyi csatát és külön élvezem a Hitler nyomába vezetett túrát, főleg, hogy most már Mattseeba is elmegyünk a Szent Korona nyomában.

Ha választhatnék, hogy hol szeretném befejezni az életem, akkor a Madarasi-Hargita tetején a kereszt és kopjafaerdőben, vagy a csíksomlyói nyeregben.

Kovácsné Ferenczi Erika

Kovácsné Ferenczi Erika

idegenvezető

Kovácsné Ferenczi Erika vagyok, tanár és idegenvezető. Ezt a két, számomra nagyon fontos tevékenységet felváltva gyakorlom. Idegenvezetőként nagyon szeretem a hazai tájakat bemutatni, utasainkkal felfedezni Magyarország szépségeit, rejtett kincseit, világörökségi helyszíneit, a környező országok magyar emlékeit.

Szívesen és gyakran tervezek és szervezek egy-egy tájegységhez kapcsolódó tematikus utakat is, de örömmel viszek „szomszédolós”, rövidebb kirándulásokat a határon túlra is.

Tartsanak velem, fedezzük fel hazánk értékeit!

Pin It on Pinterest