Kárpáteurópa Utazási Iroda
Ars poeticánk: Körutazások magyar szemmel

Nemrég 20. alkalommal hirdettek közönségszavazást, amelyben a legjobb hazai és határon túli magyar turisztikai szolgáltatóira, utazási irodáira lehetett voksolni.

A szavazás eredményeként 2022-ben AZ ÉV HATÁRON TÚLI MAGYAR TERÜLETEKRE UTAZTATÓ IRODÁJA a Kárpáteurópa Utazási Iroda lett.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díj átadása után fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen. Közölte: felméréseik azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

A fönt említett év utazási irodája, a Kárpáteurópa Utazási Iroda most jelentette meg 2024. évi programjait. Kárpáteurópa Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft–t magyar magán személyek alapították 2002. márciusában.

A Kft. fő tevékenységként utazásszervezéssel, kulturális körutazások szervezésével foglalkozik. A tulajdonosok korábbi tapasztalata is ennek felelt meg, az egyik tulajdonos szakirányú végzettséggel és más utazási irodáknál korábban szerzett 30 éves szakmai gyakorlattal, a másik alapító pedig 20 év szakirányú gimnáziumi tanári tapasztalattal rendelkezik, amelyek garanciát jelentenek a programok zavartalan megvalósítására.

Az iroda ars poeticája: Körutazások magyar szemmel. Profilja a Történelmi Magyarország és a környező államok magyarlakta területei történelmi és kulturális emlékeinek, az ott élő honfitársaink mindennapjainak bemutatása. Ennek megfelelően buszos körutakat szervezünk a Történelmi Magyarország, a Magyar Királyság egykori, Trianont követően elcsatolt területeire, Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, Délvidékre, Horvátországba, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia egykori részeire és érdekszférájába tartozó területekre, így Ausztriába, Csehországba, Németországba, Horvátországba, Boszniába, Montenegróba, Lengyelországba, Észak-Olaszországba is. Emellett dunai hajós utak is szerepelnek kínálatunkban.

Touroperátorok, azaz utazásszervezők vagyunk. Az utazási programjaink, az általunk szervezett utak így partnereinknél, viszonteladó utazási irodáknál is megtalálhatóak, nemcsak Budapesten, hanem az ország legtöbb városában. Az érdeklődők nemcsak ezekben a viszonteladó utazási irodákban, partnereinknél, hanem a weboldalunkon keresztül, www.karpateuropa.hu elektronikusan, online foglalhatnak és a fizethetnek programjainkra.

Az egyéni utazóknak kínált programok mellett, kezdetektől részt veszünk a kormány Határtalanul programjában. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. Ezen program keretein belül számos iskola utazott szervezésünkben és az elmúlt évben is több mint száz sikeres pályázatot készítettünk el,  illetve most is folyamatban vannak pályázataink megvalósítása.

Jelentős forgalmat jelentett a 2022. évben a Határtalanul program keretein belül szervezett pedagógus utaztatás, melynek során sok busznyi pedagógust utaztattunk a nemzetpolitikai érdekek figyelembevételével kialakított tanulmányutakra.

Belföldi konferenciák szervezésében, lebonyolításában is részt veszünk, valamint számos alvállalkozó bevonásával táborokat szerveztünk és valósítottunk meg anyaországi és határon túli fiatalok részvételével.

Az idei évben, immár 16. alkalommal újra elindul – irodánk egyik nagy vállalkozása – az Össznemzeti Zarándokvonat, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, amely Erdélybe, a Csíksomlyói Búcsúba és a Történelmi Magyarország 1000 éves határára viszi el májusban mintegy 1 200 honfitársunkat.

Jöjjön egyszer Ön is velünk ! Jó utat mindenkinek 2024-ben!

Kárpáteurópa Utazási Iroda
www.karpateuropa.hu
karpateuropa@karpateuropa.hu

1036 Budapest Szépvölgyi út 3/a
Tel: 06 1 439 1644, 06 1 368 6296

Pin It on Pinterest