Krakkó – Wieliczka – Auschwitz – Zakopane

99990 Ft

Indulás: 2024.10.19., Érkezés: 2024.10.22.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Kategória:

Leírás

Krakkó térkép

Krakkó Lengyelország

Krakkó – Wieliczka – Auschwitz – Zakopane

Lengyelország talán leglátotagottabb városa, az egykori magyar határtól nem messze lévő Krakkó, amely szorosan kapcsolódik a magyar történelemhez és számos magyar emlékkel büszkélkedhet. Ezt a gyönyörű várost fedezzük fel eggyütt.

1. nap: 2-es út – Banská Bystrica – Jordanów – Wadowice (Innen indult életútjára Szent II. János Pál pápa. A Bazilika és a mellette található múzeum megtekintése) – délután városnézés Krakkóban (Piactér a Posztócsarnokkal és a Mária-templommal, Szent Anna-templom, Jagello Egyetem, Ferences-templom, Érseki palota) – szállás Krakkóban.

 2. nap: Wieliczka (Az UNESCO világörökségi listáján szereplő wieliczkai sóbánya megtekintése.) – Délután kirándulás milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az “Arbeit macht frei” feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. – szállás Krakkóban.

 3. nap: Krakkó. Délelőtt megnézzük a Wawelt, a lengyel királyi palotát a Waweli Székesegyházat. A lengyel királyok és több híres lengyel személyiség temetkezési helye is a hegyen fekvő katedrálisban található. Délután az Irgalmasság Bazilika meglátogatása, ahol természetesen a különleges, mozaikokkal díszített magyar Szentek Közössége kápolnát sem hagyjuk ki. Majd látogatást teszünk a „Ne Féljetek” Zarándokközpont, Szent II. János Pál Pápa Szentélyében, ahol megtekinthetjük a wieliczkai sóból épített Szent Kinga kápolnát, valamint azt a kápolnát, ahol a szentéletű pápa első, eredeti síremlékét őrzik. A Bazilikában található Szent II. János Pál pápa két legjobb barátjának, Nagy Szaniszló püspöknek és Deskur András püspöknek is a sírja.) – szállás Krakkóban.

 4. nap: Krakkóutazás “Lengyelország téli fővárosába”, mely több mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Zakopane (a Fatimai Szűz tiszteletére szentelt templom megtekintése, majd vásárlási lehetőség a híres sajtpiacon.) – Zvolen – 2-es út – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás középkategóriájú szállodában, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza, erre kb. 150 PLN szükséges.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőség: az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyszínen.

Szállás: Krakkóban középkategóriájú szállodában.

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Indulás

2024-10-19

Érkezés

2024-10-22

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Félpanzió

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető, helybéli idegenvezető

Utazás módja

busz

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás középkategóriájú szállodában, idegenvezetés.

Az ár a belépőket nem tartalmazza, erre kb. 185 PLN szükséges.

  • Wadowice – Bazilika és Múzeum: Belépő 30 PLN
  • Wieliczkai sóbánya: Belépő 98 PLN
  • Waweli Székesegyház: Belépő 22 PLN
  • Waweli királyi palota: Belépő 35 PLN

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőség: az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyszínen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Krakkó – Wieliczka – Auschwitz – Zakopane” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest