Krakkó

99.900 Ft

Krakkó, Auschwitz, Zakopane

2022. október 7-9. – 3 nap / 2 éjszaka
Indulás min. 15 fő esetén!

Kategória:

Leírás

1. nap Tótkomlós – Budapest – Krakkó

Elutazás a reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.

Szállás elfoglalása, majd egyéni séta Krakkó belvárosában Vacsora a szállodában.

2. nap Krakkó – Auschwitz

Reggeli után városnézés Krakkóban helyi idegenvezetővel. A mai napig úgy tartják, hogy Krakkó a legfontosabb szellemi és intellektuális központja az országnak, valamint a nemzeti öntudat helyszíne.  Séta az Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főtéren. A Mária templom megtekintése a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A rideg külsejű gótikus templom belseje igen gazdagon díszített, a gótikus szobrászat legremekebb műveit vonultatja fel. A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni. A Főtérről induló vagy az őt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Elsősorban az építészet értékes műemlékeit találjuk itt – szentélyeket, kolostorokat, kastélyokat, polgárházakat, egyetemi épületeket. A Főtértől nem messze található az 1364-ben alapított Jagelló Tudományegyetem és annak legrégebbi épülete, a Collegium Maius. Az egyetemet és az Óvárost a régi várfalak helyén ültetett platánokból álló, számos emlékművel és kerti szoborral teli park övezi.

Délután kirándulás milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az “Arbeit macht frei” feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat.

Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

3. nap

Reggeli után utazás Zakopane-ba, “Lengyelország téli fővárosába”, mely több, mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Hazautazás a délutáni órákban. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás középkategóriájú belvárosi szállodában, csoportkísérő az utazás során, helyi idegenvezetés Krakkóban és Auschwitzban. Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 08.00 órakor Budapest, Népliget, Planetárium táblánál

Szállás: Krakkóban középkategóriájú, belvárosi szállodában

Ellátás: reggeli és vacsora a szállodában

A csoporttal csoportkísérő utazik, a krakkói városnézés, auschwitzi látogatás helyi idegenvezetővel történik.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

/A programok sorrendje változhat!/

További információk

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Félpanzió

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető, helybéli idegenvezető

Utazás módja

busz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Krakkó” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Pin It on Pinterest