Krakkó

99990 Ft

Indulás: 2023.06.22., Érkezés: 2023.06.25.

Elfogyott

Kategória:

Leírás

LENGYELORSZÁG

Krakkó – Wieliczka – Auschwitz – Zakopane

1. nap: 2-es út – Banská Bystrica – Jordanów – Wadowice (Innen indult életútjára Szent II. János Pál pápa. A Bazilika és a mellette található múzeum megtekintése) – délután városnézés Krakkóban (Piactér a Posztócsarnokkal és a Mária-templommal, Szent Anna-templom, Jagello Egyetem, Ferences-templom, Érseki palota) – szállás Krakkóban.

 2. nap: Wieliczka (Az UNESCO világörökségi listáján szereplő wieliczkai sóbánya megtekintése.) – Délután kirándulás milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az “Arbeit macht frei” feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. – szállás Krakkóban.

 3. nap: Krakkó. Délelőtt megnézzük a Wawelt, a lengyel királyi palotát a Waweli Székesegyházat. A lengyel királyok és több híres lengyel személyiség temetkezési helye is a hegyen fekvő katedrálisban található. Délután az Irgalmasság Bazilika meglátogatása, ahol természetesen a különleges, mozaikokkal díszített magyar Szentek Közössége kápolnát sem hagyjuk ki. Majd látogatást teszünk a „Ne Féljetek” Zarándokközpont, Szent II. János Pál Pápa Szentélyében, ahol megtekinthetjük a wieliczkai sóból épített Szent Kinga kápolnát, valamint azt a kápolnát, ahol a szentéletű pápa első, eredeti síremlékét őrzik. A Bazilikában található Szent II. János Pál pápa két legjobb barátjának, Nagy Szaniszló püspöknek és Deskur András püspöknek is a sírja.) – szállás Krakkóban.

 4. nap: Krakkóutazás “Lengyelország téli fővárosába”, mely több mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Zakopane (a Fatimai Szűz tiszteletére szentelt templom megtekintése, majd vásárlási lehetőség a híres sajtpiacon.) – Zvolen – 2-es út – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás középkategóriájú belvárosi szállodában, csoportkísérő az utazás során, helyi idegenvezetés Krakkóban és Auschwitzban. Utazás: légkondicionált autóbusszal. Az ár a belépőket nem tartalmazza, erre kb. 140 PLN szükséges.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

Szállás: Krakkóban középkategóriájú szállodában

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Indulás

2023-06-22

Érkezés

2023-06-25

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Félpanzió

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető, helybéli idegenvezető

Utazás módja

busz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Krakkó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest