Baltikumi körút

179.990 Ft

Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Lengyelország, Szlovákia

Indulás: 2019.08.17. Érkezés: 2019.08.26.

Egyéb hasznos tudnivalók: A zsebpénzt euróban érdemes hozni. Ezen kívül célszerű, ha van egy kevés lengyel zloty is nálunk. A nyár a Baltikumban kellemesen meleg, általában sokat és a tenger miatt élesen süt a Nap, de nincs kánikula. Az útipoggyászban mindenképpen legyen nyári holmi, napszemüveg, fürdőruha, de meleg pulóver (hiszen az esti tengeren is fogunk hajózni) és esőkabát is.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


    • 3240 Ft
    • 44990 Ft
    • 26990 Ft
    • 4500 Ft

Leírás

Baltikumi körút

1. nap: Budapest – Parassapuszta (határállomás) – felvidéki bányavárosok: Selmecbánya (a Leányvár, az Óvár, a Pestiskereszt, séta a középkori műemlék belvárosban), Körmöcbánya (séta a hajdanán ezüst- és aranypénz veréséről európai hírnévre szert tett városka ódon belvárosában) – Túrócszentmárton – Trsztena –  Chyzne (szlovák-lengyel határ) – Rabka – Nowy Sacz – Brzesko – szállás Tarnów környékén.

2. nap: Rzeszów (pihenő útközben) – Lublin (óváros: a gótikus várkápolna, a városfal a Krakkói kapuval, Szent János székesegyház, stb.) – Bialystok (pihenő útközben) –  szállás Lomzában.

3. nap: Lomza – Suwalki – Balti köztársaságok, Litvánia: Siauliai (Keresztek hegye) – Bauska (Litvánia barokk gyöngyszeme, a Rundale kastély, melyet Rastelli a szentpétervári téli palota tervezője, építője tervezett) – Lettország: szállás Rigában.

4. nap: Riga (városnézés: séta a Daugava-folyó partján, az Óvár, az Arsenal barokk épületei, a Jakab templom, a dóm és a Lőportorony, stb.) – tovább a Rigai-öböl mentén (jó idő esetén fürdőzés a homokos tengerparton) – Észtország: Parnu (séta és fürdés a Rigai-öböl partján fekvő hírneves észt fürdőhelyen) –  szállás Tallinban.

5. nap: Tallin (egész napos városnézés: az Oliveste-templom, a Harju-domb sétány, a Kiek-in-de-Kök bástya 1470-ből, a Hosszú Hermann bástya, a Linda-domb, Várhegy: Kis Vár, Nagy Vár,  dóm, a XIV. századi  Konvent palota, az Alsóváros kapubástyái és középkori belvárosa, stb.) – szállás Tallinban.

6. nap: egésznapos fakultatív hajókirándulás Finnországba, városnézés Helsinkiben (halpiac a Köztársasági Palotával, evangélikus székesegyház, II. Sándor cár szobra, Finnlandia Palota kívülről, Mannerheim szobor, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, stb.)  – szállás Tallinban

7. nap: Tallin – Parnu (Tájmúzeum, rövid fürdés a tengerparton) – Lettország: Rigai-öböl  – Césis (Hanza város: Long vár, Új Palota, Szent János templom) –  szállás Rigában (ugyanabban a szállodában, mint odafelé, esti városnézés).

8. nap: Riga – Litvánia: Vilnius (városnézés: az egyetem régi épülete, gótikus, reneszánsz, barokk templomok, Auschross-városkapu, stb.) – Trakai-tórendszer: Vytautas romantikus lovagvára – Lengyelország: szállás Lomzában.

9. nap: Augustów  – Varsó (kedvcsináló rövid séta az újjáépített várban) – Kielce – szállás Krakkóban.

10. nap: Krakkó – Tarnów (Bem József emléktáblája és sírja, városnézés a régi hangulatú lábasházakkal tűzdelt hajdani piactéren, a Ryneken) – Ószandec (magyar zarándokhely, Klarisszák Kolostora, IV. Béla lányának, Szent Kingának nyughelye) – Nedec (Niedzica, az egykori Ezeréves határ, ma lengyel-szlovák határállomás) – Szepesófalu (Spisská Stará Ves) – Késmárk – Poprád – Ördöglakodalma-hágó – Besztercebánya – Zólyom – Parassapuszta (határállomás) – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 100 EUR/fő szükséges, ebből kb. 60 EUR/fő a hajójegy.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Szállás: középkategóriájú szállodákban

Ellátás: reggeli és igény esetén félpanzió a szállodákban

További információk

Turnus

2019.08.17.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Baltikumi körút” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!