Baltikumi körút

199990 Ft

Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Lengyelország, Szlovákia

Indulás: 2022.07.16. Érkezés: 2022.07.25.

Egyéb hasznos tudnivalók: A zsebpénzt euróban érdemes hozni. Ezen kívül célszerű, ha van egy kevés lengyel zloty is nálunk. A nyár a Baltikumban kellemesen meleg, általában sokat és a tenger miatt élesen süt a Nap, de nincs kánikula. Az útipoggyászban mindenképpen legyen nyári holmi, napszemüveg, fürdőruha, de meleg pulóver (hiszen az esti tengeren is fogunk hajózni) és esőkabát is.

Elfogyott

Leírás

Baltikumi körút

1. nap: Budapest – Parassapuszta (határállomás) – felvidéki bányavárosok: Selmecbánya (a Leányvár, az Óvár, a Pestiskereszt, séta a középkori műemlék belvárosban), Körmöcbánya (séta a hajdanán ezüst- és aranypénz veréséről európai hírnévre szert tett városka ódon belvárosában) – Túrócszentmárton – Trsztena –  Chyzne (szlovák-lengyel határ) – Rabka – Nowy Sacz – Brzesko – szállás Tarnów környékén.

2. nap: Rzeszów (pihenő útközben) – Lublin (óváros: a gótikus várkápolna, a városfal a Krakkói kapuval, Szent János székesegyház, stb.) – Bialystok (pihenő útközben) –  szállás Lomzában.

3. nap: Lomza – Suwalki – Balti köztársaságok, Litvánia: Siauliai (Keresztek hegye) – Bauska (Lettország barokk gyöngyszeme, a Rundale kastély, melyet Rastelli a szentpétervári téli palota tervezője, építője tervezett) – Lettország: szállás Rigában.

4. nap: Riga (városnézés: séta a Daugava-folyó partján, az Óvár, az Arsenal barokk épületei, a Jakab templom, a dóm és a Lőportorony, stb.) – tovább a Rigai-öböl mentén (jó idő esetén fürdőzés a homokos tengerparton) – Észtország: Parnu (séta és fürdés a Rigai-öböl partján fekvő hírneves észt fürdőhelyen) –  szállás Tallinban.

5. nap: Tallin (egész napos városnézés: az Oliveste-templom, a Harju-domb sétány, a Kiek-in-de-Kök bástya 1470-ből, a Hosszú Hermann bástya, a Linda-domb, Várhegy: Kis Vár, Nagy Vár,  dóm, a XIV. századi  Konvent palota, az Alsóváros kapubástyái és középkori belvárosa, stb.) – szállás Tallinban.

6. nap: egésznapos fakultatív hajókirándulás Finnországba, városnézés Helsinkiben (halpiac a Köztársasági Palotával, evangélikus székesegyház, II. Sándor cár szobra, Finnlandia Palota kívülről, Mannerheim szobor, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, stb.)  – szállás Tallinban.

7. nap: Tallin – Parnu (Tájmúzeum, rövid fürdés a tengerparton) – Lettország: Rigai-öböl  – Césis (Hanza város: Lovagvár, Új Palota, Szent János templom) –  szállás Rigában (ugyanabban a szállodában, mint odafelé, esti városnézés).

8. nap: Riga – Litvánia: Vilnius (városnézés: az egyetem régi épülete, gótikus, reneszánsz, barokk templomok, Auschross-városkapu, stb.) – Trakai-tórendszer: Vytautas romantikus lovagvára – Lengyelország: szállás Lomzában.

9. nap: Augustów  – Varsó (kedvcsináló rövid séta az újjáépített várban) – Kielce – szállás Krakkóban.

10. nap: Krakkó – Tarnów (Bem József emléktáblája és sírja, városnézés a régi hangulatú lábasházakkal tűzdelt hajdani piactéren, a Ryneken) – Ószandec (magyar zarándokhely, Klarisszák Kolostora, IV. Béla lányának, Szent Kingának nyughelye) – Nedec (Niedzica, az egykori Ezeréves határ, ma lengyel-szlovák határállomás) – Szepesófalu (Spisská Stará Ves) – Késmárk – Poprád – Ördöglakodalma-hágó – Besztercebánya – Zólyom – Parassapuszta (határállomás) – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 100 EUR/fő szükséges, ebből kb. 60 EUR/fő a hajójegy.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Szállás: középkategóriájú szállodákban

Ellátás: reggeli és igény esetén félpanzió a szállodákban

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Baltikumi körút” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest