gyilkos_to_szekelyfold
Békás-szorosGyilkos-tóParajdSzováta - Medve-tóFarkaslakaSzejkefürdőTorockó - SzékelykőKolozsvárNagyvárad

Barangolás Erdélyben

5 az 5-ből 6 vásárlói értékelés alapján
(6 vásárlói értékelés)

69.990 Ft

 • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


  • 1.8 Ft
  • 16990 Ft
  • 2660 Ft
 • Turnus*
Utasok:

Termékleírás

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (római katolikus székesegyház, kincstár, Szt. László-emlékek) – Királyhágó (rövid pihenő)- Kalotaszeg: Kalotaszentkirály (látogatás egy magyar portán, népviselet, Ady-emlékfa, egy pohár szilvapálinka házi pogácsával) – szállás Kolozsvár környékén.

2. nap: Magyarlóna – Kolozsvár (Mátyás király szülőháza és szobra, Szt. Mihály székesegyház, Házsongárdi temető, Farkas utcai református templom címergyűjteménye) – Tordai-hasadék (gyalogtúra a romantikus sziklaszorosban) – Marosludas – Székelyföld: Marosvásárhely (Rózsák tere, Kultúrpalota: Tükör-terem, templomerőd) – Balavásár – szállás Farkaslakán.

Farkaslakai ünnepi fogadtatás – YouTube film
Farkaslakai partnerünk: Gordon Panzió http://www.farkaslaka.eu

3. nap: Farkaslaka (Tamási Áron szülőháza és sírja) – Parajd (sóbánya, Áprily Lajos emlékház) – Szováta (júliusban, augusztusban fürdés a Medve-tóban, séta a fürdővároskában és a sósziklákhoz) – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – szállás Farkaslakán. Táncház, székely népviselet.

4. nap: Görgényi-havasok: Bucsin-tető (rövid pihenő) – Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya kívülről, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) – Gyergyói-havasok: Pongrác-tető – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) –Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – szállás Farkaslakán.

5. nap: Hargita hegység – Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, csodatévő Szűz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) – Gyimesek (Ezeréves határ a csángók földjén) – Csíkszereda (a központ régi része) – Máréfalva (székelykapuk) – Székelyudvarhely (Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér, Székelytámadt vár) – Szejkefürdõ (Orbán Balázs kopjafás sírja) – szállás Farkaslakán (zenés táncos búcsúest).

6. nap: búcsú Farkaslakától – Székelykeresztúr – Fehéregyháza (az 1849. július 31-i csata emlékműve, Petőfi-múzeum) – Segesvár (séta az ősi szász település és vár ódon hangulatú utcáin) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Borrév – szállás Kolozsvár környékén.

7. nap: Magyarlóna – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad  – Nagyvárad (séta a belvárosban Ady Endre nyomdokain) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, táncház, búcsúest, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 120 RON szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (AGIP kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu – MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal.

Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál. Házias estebédek Magyarlónán a házaknál, Farkaslakán a Gordon falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.

Farkaslaka: a falu a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között Székelyudvarhely szomszédságában fekszik. Itt ringott Tamási Áron, a székely író bölcsője, s itt van sírhantja is. Farkaslaka kiváló kiindulópont a Kárpátok vonulatai között elterülő Székelyföld bejárásához.

Magyarlóna: a kalotaszegi falu a Gyalui-havasok északkeleti lábánál, a Fenes patak völgyében, Erdély fővárosa, kincses Kolozsvár mellett fekszik. Kirándulások hangulatos központja Kalotaszeg, Aranyosszék, a Tordai-hasadék, a Székelykő, valamint a környék történelmi városai felé.

További információk

Turnus

Indulás: 2017.04.25. Érkezés: 2017.05.01., Indulás: 2017.05.13. Érkezés: 2017.05.19., Indulás: 2017.06.17. Érkezés: 2017.06.23., Indulás: 2017.06.27. Érkezés: 2017.07.03., Indulás: 2017.07.15. Érkezés: 2017.07.21., Indulás: 2017.07.22. Érkezés: 2017.07.28., Indulás: 2017.07.29. Érkezés: 2017.08.04., Indulás: 2017.08.05. Érkezés: 2017.08.11., Indulás: 2017.08.12. Érkezés: 2017.08.18., Indulás: 2017.08.19. Érkezés: 2017.08.25., Indulás: 2017.08.31. Érkezés: 2017.09.06., Indulás: 2017.09.16. Érkezés: 2017.09.22., Indulás: 2017.09.23. Érkezés: 2017.09.29., Indulás: 2017.10.21. Érkezés: 2017.09.27.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

6 értékelés a „Barangolás Erdélyben” termékről

 1. 5 / 5

  :

  2016.09.01-én indultunk Erdélyi Barangolásunkra. Fantasztikus hetet töltöttünk el. Köszönet utaskísérőnknek Kovács Jenőnek, Németi Zsoltnak buszunk vezetőjének és a házigazdáknak akik hozzájárultak egy felejthetetlen és csodálatos hét eltöltéséhez. Mindenkinek ajánlani tudom.

 2. 5 / 5

  :

  2016.08.20.Kitűnően megszervezett utazáson vettünk részt. A magán házaknál és a Gordon Panzióban is az ellátás nagyon jó volt. Az idegenvezetőnk Kovács Jenő helytörténeti, földrajzi, ismeretei magas szinten vannak. Köszönet még Zsoltinak aki jól vezette a buszt.

 3. 5 / 5

  :

  Nagyon meg voltunk elégedve az utazással. A programok jól szervezettek. Idegenvezetőnk, Jenő felkészülten vezetett minket és Ő maga felejthetetlenné tette utazásunkat. A busz mindig tiszta, sofőrünk, Attila segítőkész volt és nagyon jól vezette buszunkat. A magánházaknál páratlan vendégszeretet fogadott minket. Az ételek bőségesek és rendkívül ízletesek voltak.
  Bátran merem ajánlani útjukat bárkinek.
  Köszönjük ezt a remek hetet.

 4. 5 / 5

  :

  Nagyon jól éreztük magunkat! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 5. 5 / 5

  :

  Köszönjük a szervezést, csodálatos hétben volt részünk!

  Kitűnően éreztük magunkat a vendéglátó családoknál, ahol őszinte vendégszeretettel fogadtak minket! Tiszták, rendezettek voltak a házak, ahol megszálltunk. Az ellátás valóban bőséges és házias volt! Egyedül a Gordon Panzióban felszolgált vacsorák hagytak néha némi kivánnivalót maguk után, de az egésznapos programok és a “szíverősítők” után azok is “lecsúsztak”! 🙂

  Annyi csodálatos helyen jártunk, hogy fejből fel sem tudnám sorolni, amiért némi fáradsággal fizettünk, de összességében nagyon megérte! A sűrű program során a buszban lehetett kicsit megpihenni. Sanyi a sofőr és a busz is dícséretet érdemel! Pedig a buszúttól előre féltem, mivel nincs apró termetem, de kényelmesen elfértem! Helyhiány nem volt, mert a székeket nem csak dönteni lehetett, hanem oldalra is ki tudtuk tolni, ill. lábtartója is volt. A hátizsákok, táskák is könnyedén elfértek a fej feletti tárolókon, ill. ahányszor felszálltunk tisztaság és kellmes illat fogadott az utastérben.

  Külön kiemelném idegenvezetőnket, Benedeket, aki nagyon felkészülten, hatalmas lexikális ismerettel és lendületesen vezette a csoportot. Fiatal kora ellenére nem csak velünk – hasonló korúakkal -, hanem az idősebb korosztállyal is könnyedén megtalálta a közös hangot! A részletgazdag információk átadását fiatalos humorával is megtámogatta! 🙂

  Mégegyszer köszönjük ezt a felejthetetlen hetet!

 6. 5 / 5

  :

  Kitűnően éreztük magunkat. Nagyon elégedettek vagyunk a szervezéssel, az ellátással, az utazással, az idegen vezetővel és az autóbusz vezetővel.

  • :

   Kedves László!

   Örülünk, hogy jól érezte magát. Reméljük, hogy másik utunkon újra találkozhatunk Önnel. 🙂

   Üdvözlettel,

   Kárpáteurópa Utazási Iroda

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!