Barangolás Erdélyben

(8 vásárlói értékelés)

94.990 Ft

 • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


  • 1710 Ft
  • 24990 Ft
  • 3150 Ft
 • Turnus*

Leírás

Barangolás Erdélyben

Erdély számos gyönyörű látnivalót tartogat magában, azonban számunkra nem csak csodálatos természeti adottsága miatt fontos, hanem a történelme miatt is. A barangolás Erdélyben túránk során megismerkedünk a fontosabb tájegységekkel, látnivalókkal és kulturális szokásokkal. Ez nem csak egy buszos túra, hanem egy kicsit időutazás is, mely során mélyebben beleláthatunk a saját, azaz a magyarság kultúrájába. Ez alatt a hét nap alatt olyan helyeket járunk be, melyek híven tükrözik a kultúránkat, és fontosak az ottani, és a hazai magyar emberek számára is. Barangoljon velünk Erdélyben, és legyen része egy különleges élményben.

Barangolás Erdélyben utazás menetrendje:

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (római katolikus székesegyház, kincstár, Szt. László-emlékek) – Királyhágó (rövid pihenő)- Kalotaszeg: Kalotaszentkirály (látogatás egy magyar portán, népviselet, Ady-emlékfa, egy pohár szilvapálinka házi pogácsával) – szállás Magyarlónán.

2. nap: Magyarlóna – Kolozsvár (Mátyás király szülőháza és szobra, Szt. Mihály székesegyház, Házsongárdi temető, Farkas utcai református templom címergyűjteménye) – Tordai-hasadék (gyalogtúra a romantikus sziklaszorosban) – Marosludas – Székelyföld: Marosvásárhely (Rózsák tere, Kultúrpalota: Tükör-terem, templomerőd) – Balavásár – szállás Farkaslakán vagy Zetelakán.

3. nap: Farkaslaka (Tamási Áron szülőháza és sírja) – Parajd (sóbánya, Áprily Lajos emlékház) – Szováta (júliusban, augusztusban fürdés a Medve-tóban, séta a fürdővároskában és a sósziklákhoz) – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – szállás Farkaslakán vagy Zetelakán.

4. nap: Görgényi-havasok: Bucsin-tető (rövid pihenő) – Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya kívülről, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) – Gyergyói-havasok: Pongrác-tető – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) –Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – szállás Farkaslakán vagy Zetelakán.

5. nap: Hargita hegység – Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, csodatévő Szűz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) – Gyimesek (Ezeréves határ a csángók földjén) – Csíkszereda (a központ régi része) – Máréfalva (székelykapuk) – Székelyudvarhely (Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér, Székelytámadt vár) – Szejkefürdõ (Orbán Balázs kopjafás sírja) – szállás Farkaslakán vagy Zetelakán.

6. nap: búcsú Zetelakától – Székelykeresztúr – Fehéregyháza (az 1849. július 31-i csata emlékműve, Petőfi-múzeum) – Segesvár (séta az ősi szász település és vár ódon hangulatú utcáin) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Borrév – szállás Magyarlónán.

7. nap: Magyarlóna – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad  – Nagyvárad (séta a belvárosban Ady Endre nyomdokain) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 120 RON/fő szükséges.)

Barangolás Erdélyben utazás egyéb részletei:

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (AGIP kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu – MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal.

Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál. Házias estebédek, a tájra jellemző ízek.

Székelyudvarhely: a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között fekszik Székelyudvarhely, melynek környéke kiváló kiindulópont a Kárpátok vonulatai között elterülő Székelyföld bejárásához.

Magyarlóna: a kalotaszegi falu a Gyalui-havasok északkeleti lábánál, a Fenes patak völgyében, Erdély fővárosa, kincses Kolozsvár mellett fekszik. Kirándulások hangulatos központja Kalotaszeg, Aranyosszék, a Tordai-hasadék, a Székelykő, valamint a környék történelmi városai felé.

További információk

Turnus

Indulás: 2021.10.23. Érkezés: 2021.10.29.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Barangolás Erdélyben termékről 8 értékelés

 1. Sziládi Györgyné

  A 2019.08.24-30-ig meghirdetett “Barangolás Erdélyben” csoporttal utaztunk. Az út nagyon jól sikerült-. köszönhetően az idegenvezetőnk – Kasler Ottó felkészültségének. Nagyon sok szép helyen jártunk, sokat mesélt Ottó a látnivalókról. Tájékoztatásait fűszerezte a költők által írt versekkel, melyek megihlették őket. Az idő kifogástalan volt. Sofőrünk Zsolt is nagyon segítőkész volt. A szállásunk kitűnő volt: Magyarlónán – Moldován Csillánál, Farkaslakán – Fancsali Katiéknál. A reggeli terülj,terülj asztalkám láttán mindenkinek megjött az étvágya. A vacsorák is nagyon ízletesek voltak, az előtte elfogyasztott szíverősítők nagyon jól estek és az asztalra előkészített hideg ásványvízek. Szuper volt a farkaslakai táncest.
  Remek szervezés, csodálatos helyek! Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az útnak.

 2. Nagy Vilmos

  Mi 2017.10.21-én induló csoportban vettünk részt. Szerencsére az időjárás igen kegyes volt hozzánk! Az út remek volt, sok mindent láttunk, s az idegenvezető -Ottó- nagy felkészültségéről, és helyismeretéből tett tanúságot + egyéni meglepetésekkel is szolgált. Remek volt. Hasonlóan a gépkocsi vezetőhöz. (Péter)Sajnos a vezeték neveiket nem jegyeztem meg. A busz? ellenben hagyott némi kifogásolni valót. (beázott, szűk, és kényelmetlen volt, a kézi csomagokat csak a lábaknál lehetett elhelyezni, a kerék dobokról pedig jobb ha nem teszek említést stb.) A magán szálláson (Magyalon) Erzsike fogadott Bennünket ahol mindent megtett értünk. A csoport is remek volt. Farkaslakán a szállással pechünk volt, mivel a szoba szellőztetése nem volt egyszerű. Kár, hogy a 2018 évi ajánlataik még nem ismerhetők, mert pl. az Ottóval (idegenvezető) és hasonló jó társasággal (ez persze szerencse kérdése) ilyen úton pl. Szlovákiában részt vennénk. (Az útról még annyit: szégyellhetjük magunkat amiért ott nagyobb hazafiak élnek, mint itthon. Bár ezt már régóta felfedeztem, megtapasztaltam)

 3. Katalin

  2016.09.01-én indultunk Erdélyi Barangolásunkra. Fantasztikus hetet töltöttünk el. Köszönet utaskísérőnknek Kovács Jenőnek, Németi Zsoltnak buszunk vezetőjének és a házigazdáknak akik hozzájárultak egy felejthetetlen és csodálatos hét eltöltéséhez. Mindenkinek ajánlani tudom.

 4. Bende Imre

  2016.08.20.Kitűnően megszervezett utazáson vettünk részt. A magán házaknál és a Gordon Panzióban is az ellátás nagyon jó volt. Az idegenvezetőnk Kovács Jenő helytörténeti, földrajzi, ismeretei magas szinten vannak. Köszönet még Zsoltinak aki jól vezette a buszt.

 5. Herczeg Katalin

  Nagyon meg voltunk elégedve az utazással. A programok jól szervezettek. Idegenvezetőnk, Jenő felkészülten vezetett minket és Ő maga felejthetetlenné tette utazásunkat. A busz mindig tiszta, sofőrünk, Attila segítőkész volt és nagyon jól vezette buszunkat. A magánházaknál páratlan vendégszeretet fogadott minket. Az ételek bőségesek és rendkívül ízletesek voltak.
  Bátran merem ajánlani útjukat bárkinek.
  Köszönjük ezt a remek hetet.

 6. Pápai Lászlóné

  Nagyon jól éreztük magunkat! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 7. Rétsági Péter

  Köszönjük a szervezést, csodálatos hétben volt részünk!

  Kitűnően éreztük magunkat a vendéglátó családoknál, ahol őszinte vendégszeretettel fogadtak minket! Tiszták, rendezettek voltak a házak, ahol megszálltunk. Az ellátás valóban bőséges és házias volt! Egyedül a Gordon Panzióban felszolgált vacsorák hagytak néha némi kivánnivalót maguk után, de az egésznapos programok és a “szíverősítők” után azok is “lecsúsztak”! 🙂

  Annyi csodálatos helyen jártunk, hogy fejből fel sem tudnám sorolni, amiért némi fáradsággal fizettünk, de összességében nagyon megérte! A sűrű program során a buszban lehetett kicsit megpihenni. Sanyi a sofőr és a busz is dícséretet érdemel! Pedig a buszúttól előre féltem, mivel nincs apró termetem, de kényelmesen elfértem! Helyhiány nem volt, mert a székeket nem csak dönteni lehetett, hanem oldalra is ki tudtuk tolni, ill. lábtartója is volt. A hátizsákok, táskák is könnyedén elfértek a fej feletti tárolókon, ill. ahányszor felszálltunk tisztaság és kellmes illat fogadott az utastérben.

  Külön kiemelném idegenvezetőnket, Benedeket, aki nagyon felkészülten, hatalmas lexikális ismerettel és lendületesen vezette a csoportot. Fiatal kora ellenére nem csak velünk – hasonló korúakkal -, hanem az idősebb korosztállyal is könnyedén megtalálta a közös hangot! A részletgazdag információk átadását fiatalos humorával is megtámogatta! 🙂

  Mégegyszer köszönjük ezt a felejthetetlen hetet!

 8. Dobler László

  Kitűnően éreztük magunkat. Nagyon elégedettek vagyunk a szervezéssel, az ellátással, az utazással, az idegen vezetővel és az autóbusz vezetővel.

  • Kárpáteurópa Utazási Iroda

   Kedves László!

   Örülünk, hogy jól érezte magát. Reméljük, hogy másik utunkon újra találkozhatunk Önnel. 🙂

   Üdvözlettel,

   Kárpáteurópa Utazási Iroda

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest