Barangolás Erdélyben

Értékelés 4.86 az 5-ből, 7 értékelés alapján
(7 vásárlói értékelés)

77.990 Ft

 • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


  • 1405 Ft
  • 19990 Ft
  • 3150 Ft
 • Turnus*

Leírás

Barangolás Erdélyben

Erdély számos gyönyörű látnivalót tartogat magában, azonban számunkra nem csak csodálatos természeti adottsága miatt fontos, hanem a történelme miatt is. A barangolás Erdélyben túránk során megismerkedünk a fontosabb tájegységekkel, látnivalókkal és kulturális szokásokkal. Ez nem csak egy buszos túra, hanem egy kicsit időutazás is, mely során mélyebben beleláthatunk a saját, azaz a magyarság kultúrájába. Ez alatt a hét nap alatt olyan helyeket járunk be, melyek híven tükrözik a kultúránkat, és fontosak az ottani, és a hazai magyar emberek számára is. Barangoljon velünk Erdélyben, és legyen része egy különleges élményben.

Barangolás Erdélyben utazás menetrendje:

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (római katolikus székesegyház, kincstár, Szt. László-emlékek) – Királyhágó (rövid pihenő)- Kalotaszeg: Kalotaszentkirály (látogatás egy magyar portán, népviselet, Ady-emlékfa, egy pohár szilvapálinka házi pogácsával) – szállás Magyarlónán.

2. nap: Magyarlóna – Kolozsvár (Mátyás király szülőháza és szobra, Szt. Mihály székesegyház, Házsongárdi temető, Farkas utcai református templom címergyűjteménye) – Tordai-hasadék (gyalogtúra a romantikus sziklaszorosban) – Marosludas – Székelyföld: Marosvásárhely (Rózsák tere, Kultúrpalota: Tükör-terem, templomerőd) – Balavásár – szállás Farkaslakán.

Farkaslakai ünnepi fogadtatás – YouTube film

3. nap: Farkaslaka (Tamási Áron szülőháza és sírja) – Parajd (sóbánya, Áprily Lajos emlékház) – Szováta (júliusban, augusztusban fürdés a Medve-tóban, séta a fürdővároskában és a sósziklákhoz) – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – szállás Farkaslakán (Székely táncház).

4. nap: Görgényi-havasok: Bucsin-tető (rövid pihenő) – Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya kívülről, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) – Gyergyói-havasok: Pongrác-tető – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) –Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – szállás Farkaslakán.

5. nap: Hargita hegység – Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, csodatévő Szűz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) – Gyimesek (Ezeréves határ a csángók földjén) – Csíkszereda (a központ régi része) – Máréfalva (székelykapuk) – Székelyudvarhely (Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér, Székelytámadt vár) – Szejkefürdõ (Orbán Balázs kopjafás sírja) – szállás Farkaslakán (zenés táncos búcsúest).

6. nap: búcsú Farkaslakától – Székelykeresztúr – Fehéregyháza (az 1849. július 31-i csata emlékműve, Petőfi-múzeum) – Segesvár (séta az ősi szász település és vár ódon hangulatú utcáin) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Borrév – szállás Magyarlónán.

7. nap: Magyarlóna – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad  – Nagyvárad (séta a belvárosban Ady Endre nyomdokain) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, táncház, búcsúest, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 120 RON/fő szükséges.)

Barangolás Erdélyben utazás egyéb részletei:

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (AGIP kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu – MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal.

Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál. Házias estebédek Magyarlónán a házaknál, Farkaslakán a Gordon falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.

Farkaslaka, Zetelaka: a két falu a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között Székelyudvarhely szomszédságában fekszik. Mindkét település kiváló kiindulópont a Kárpátok vonulatai között elterülő Székelyföld bejárásához.

Magyarlóna: a kalotaszegi falu a Gyalui-havasok északkeleti lábánál, a Fenes patak völgyében, Erdély fővárosa, kincses Kolozsvár mellett fekszik. Kirándulások hangulatos központja Kalotaszeg, Aranyosszék, a Tordai-hasadék, a Székelykő, valamint a környék történelmi városai felé.

További információk

Turnus

2019.04.19., 2019.05.18., 2019.06.22., 2019.07.02., 2019.07.13., 2019.07.20., 2019.07.27., 2019.08.03., 2019.08.10., 2019.08.24., 2019.09.07., 2019.09.21.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Barangolás Erdélyben termékről 7 értékelés

 1. Értékelés: 4 / 5

  Nagy Vilmos

  Mi 2017.10.21-én induló csoportban vettünk részt. Szerencsére az időjárás igen kegyes volt hozzánk! Az út remek volt, sok mindent láttunk, s az idegenvezető -Ottó- nagy felkészültségéről, és helyismeretéből tett tanúságot + egyéni meglepetésekkel is szolgált. Remek volt. Hasonlóan a gépkocsi vezetőhöz. (Péter)Sajnos a vezeték neveiket nem jegyeztem meg. A busz? ellenben hagyott némi kifogásolni valót. (beázott, szűk, és kényelmetlen volt, a kézi csomagokat csak a lábaknál lehetett elhelyezni, a kerék dobokról pedig jobb ha nem teszek említést stb.) A magán szálláson (Magyalon) Erzsike fogadott Bennünket ahol mindent megtett értünk. A csoport is remek volt. Farkaslakán a szállással pechünk volt, mivel a szoba szellőztetése nem volt egyszerű. Kár, hogy a 2018 évi ajánlataik még nem ismerhetők, mert pl. az Ottóval (idegenvezető) és hasonló jó társasággal (ez persze szerencse kérdése) ilyen úton pl. Szlovákiában részt vennénk. (Az útról még annyit: szégyellhetjük magunkat amiért ott nagyobb hazafiak élnek, mint itthon. Bár ezt már régóta felfedeztem, megtapasztaltam)

 2. Értékelés: 5 / 5

  Katalin

  2016.09.01-én indultunk Erdélyi Barangolásunkra. Fantasztikus hetet töltöttünk el. Köszönet utaskísérőnknek Kovács Jenőnek, Németi Zsoltnak buszunk vezetőjének és a házigazdáknak akik hozzájárultak egy felejthetetlen és csodálatos hét eltöltéséhez. Mindenkinek ajánlani tudom.

 3. Értékelés: 5 / 5

  Bende Imre

  2016.08.20.Kitűnően megszervezett utazáson vettünk részt. A magán házaknál és a Gordon Panzióban is az ellátás nagyon jó volt. Az idegenvezetőnk Kovács Jenő helytörténeti, földrajzi, ismeretei magas szinten vannak. Köszönet még Zsoltinak aki jól vezette a buszt.

 4. Értékelés: 5 / 5

  Herczeg Katalin

  Nagyon meg voltunk elégedve az utazással. A programok jól szervezettek. Idegenvezetőnk, Jenő felkészülten vezetett minket és Ő maga felejthetetlenné tette utazásunkat. A busz mindig tiszta, sofőrünk, Attila segítőkész volt és nagyon jól vezette buszunkat. A magánházaknál páratlan vendégszeretet fogadott minket. Az ételek bőségesek és rendkívül ízletesek voltak.
  Bátran merem ajánlani útjukat bárkinek.
  Köszönjük ezt a remek hetet.

 5. Értékelés: 5 / 5

  Pápai Lászlóné

  Nagyon jól éreztük magunkat! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 6. Értékelés: 5 / 5

  Rétsági Péter

  Köszönjük a szervezést, csodálatos hétben volt részünk!

  Kitűnően éreztük magunkat a vendéglátó családoknál, ahol őszinte vendégszeretettel fogadtak minket! Tiszták, rendezettek voltak a házak, ahol megszálltunk. Az ellátás valóban bőséges és házias volt! Egyedül a Gordon Panzióban felszolgált vacsorák hagytak néha némi kivánnivalót maguk után, de az egésznapos programok és a “szíverősítők” után azok is “lecsúsztak”! 🙂

  Annyi csodálatos helyen jártunk, hogy fejből fel sem tudnám sorolni, amiért némi fáradsággal fizettünk, de összességében nagyon megérte! A sűrű program során a buszban lehetett kicsit megpihenni. Sanyi a sofőr és a busz is dícséretet érdemel! Pedig a buszúttól előre féltem, mivel nincs apró termetem, de kényelmesen elfértem! Helyhiány nem volt, mert a székeket nem csak dönteni lehetett, hanem oldalra is ki tudtuk tolni, ill. lábtartója is volt. A hátizsákok, táskák is könnyedén elfértek a fej feletti tárolókon, ill. ahányszor felszálltunk tisztaság és kellmes illat fogadott az utastérben.

  Külön kiemelném idegenvezetőnket, Benedeket, aki nagyon felkészülten, hatalmas lexikális ismerettel és lendületesen vezette a csoportot. Fiatal kora ellenére nem csak velünk – hasonló korúakkal -, hanem az idősebb korosztállyal is könnyedén megtalálta a közös hangot! A részletgazdag információk átadását fiatalos humorával is megtámogatta! 🙂

  Mégegyszer köszönjük ezt a felejthetetlen hetet!

 7. Értékelés: 5 / 5

  Dobler László

  Kitűnően éreztük magunkat. Nagyon elégedettek vagyunk a szervezéssel, az ellátással, az utazással, az idegen vezetővel és az autóbusz vezetővel.

  • Kárpáteurópa Utazási Iroda

   Kedves László!

   Örülünk, hogy jól érezte magát. Reméljük, hogy másik utunkon újra találkozhatunk Önnel. 🙂

   Üdvözlettel,

   Kárpáteurópa Utazási Iroda

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!