Vadregényes tájakon

(1 vásárlói értékelés)

149990 Ft

Aktív pihenés a Hargitán

Indulás: 2024.08.24., Érkezés: 2024.08.29.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

vadregényes tájakon térkép

Vadregényes tájakon

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad – Király-hágó (rövid pihenő) – Tordai-hasadék – Nyárádtő – Ákosfalva – Balavásár – Szováta – Székelyudvarhely – Fenyéd – Zeteváralja – szállás Hargita megyében, Székelyvarságon (5 éj) (fogadás a panzióban székely módra házipálinkával).

2. nap: Pihenés és séta a környék csodálatos lombos és fenyves erdeiben. Látogatás egy füves-asszonynál, ismerkedés a gyógynövényekkel és a havasi településsel. Szállás Székelyvarságon.

3. nap: Szekerezés Székelyvarságon, az erdőkkel szabdalt hegyi szórványtelepülésen a falut alkotó tanyabokrok között. A csoport útközben megtekinti a kicsi, de vadregényes székely vízesést és ismerkedik az ősi mesterségekkel (zsindelykészítés, posztóványoló, kádározás, vízimalom, stb.) Szállás Székelyvarságon.

4. nap: Délelőtt nosztalgikus szekértúra fel az esztenákra, a birkanyájakhoz, hogy ott kóstolással egybekötve a juhsajt, juhtúró és orda készítésének rejtelmeivel ismerkedjékEbéd a Varságról kosarakban hozott házi finomságokból. A Központban megállunk a Tájháznál és a temetőnél, ahol megnézzük Úz Bence sírját. Délután autóbuszos kirándulás a MadarasiHargitára, gyalogséta a kopjafákhoz. Visszaúton megállunk a Zetelakai  sűrű erdőségekkel körülvett kristálytiszta víztározónál, ahol mindenki kedvére pihenhet, sétálhat, jó idő esetén napozhat és fürödhet, a fenyvesek között.  Szállás Székelyvarságon.

5. nap: Gyergyói-medence: Gyergyó-Ditró temploma – Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása). – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) – Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) –  Szállás Székelyvarságon.

6. nap: Búcsú Székelyvarságtól, hazautazás. Székelyudvarhely – Korond (vásárlási lehetőség a helyi székely fazekasság termékeiből) – Ákosfalva – Nyárádtő – Kolozsvár – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, négy alkalommal hideg ebéd, estebéd, idegenvezetés. Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 15000 HUF/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Cegléd – M4 – (MOL kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút Stop Vendéglőnél), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 5 éjszaka Székelyvarság, Küküllőmező nevű tanyabokrában, a csodálatos környezetben épült Csorgókő Panzióban.

Ellátás: teljes panzió; reggeli és vacsora a panzió éttermében, ebédidőben a négy ott töltött napon hideg élelem kosárból a kirándulások alatt. Az étkek főleg házi termékekből készülnek a helyi hagyományok alapján.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

További információk

Indulás

2024-08-24

Érkezés

2024-08-29

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás, üdülés – vakáció

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Panzió

Ellátás

Teljes panzió

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, négy alkalommal hideg ebéd, estebéd, idegenvezetés.

Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 15000 HUF/fő szükséges.)

  • Gyergyószárhegy – Lázár kastély: Belépő 25 RON

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Cegléd – M4 – (MOL kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút Stop Vendéglőnél), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Vadregényes tájakon termékről 1 értékelés

  1. Bana Krisztina

    Nagyon köszönöm szuper aktív pihenés volt. Minden tökéletes volt a szállás, az ellátás a programok és az időjárás is jó. Jövőre is Erdély a cél. Mégegyszer köszönöm szépen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest