Vadregényes tájakon

(1 vásárlói értékelés)

125990 Ft

Aktív pihenés a Hargitán

Indulás: 2023.08.26., Érkezés: 2023.08.31.

Elfogyott

Leírás

Vadregényes tájakon

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad – Király-hágó (rövid pihenő) – Kolozsvár – Nyárádtő – Ákosfalva – Balavásár – Szováta – Székelyudvarhely – Fenyéd – Zeteváralja – szállás Hargita megyében, Székelyvarságon (5 éj) (fogadás a panzióban székely módra házipálinkával).

2. nap: Pihenés és séta vezetővel a környék csodálatos lombos és fenyves erdeiben. Gombaszedés, erdei gyümölcsök és gyógynövények gyűjtése. Ismerkedés a havasi településsel. Szállás Székelyvarságon.

3. nap: Szekerezés Székelyvarságon, az erdőkkel szabdalt hegyi szórványtelepülésen a falut alkotó tanyabokrok között. A csapat közben megtekinti a kicsi, de vadregényes székely vízesést és ismerkedik az ősi mesterségekkel (zsindelykészítés, posztóványoló, kádározás, vízimalom, stb.) Szállás Székelyvarságon.

4. nap: Délelőtt nosztalgikus szekértúra. Ezután autóbusszal a Hargita hegyei között megbúvó, sűrű erdőségekkel körülvett kristálytiszta vízű tározótóhoz, ahol mindenki kedvére pihenhet, sétálhat, jó idő esetén napozhat és fürödhet, déltájban pedig falatozhat egy jót a Varságról kosarakban hozott házi finomságokból. Ebéd után ismét szekerekre száll a csoport, hogy izgalmas túrát tegyen a fenyvesek között fel az esztenákra, a birkanyájakhoz, hogy ott kóstolással egybekötve a juhsajt, juhtúró és orda készítésének rejtelmeivel ismerkedjék. Szállás Székelyvarságon.

5. nap: Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) – Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása). Szállás Székelyvarságon.

6. nap: Búcsú Székelyvarságtól, hazautazás. Korond (vásárlási lehetőség a helyi székely fazekasság termékeiből) – Ákosfalva – Nyárádtő – Kolozsvár – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, négy alkalommal hideg ebéd, estebéd, idegenvezetés. Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 15000 HUF/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Cegléd – M4 – (MOL kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút Stop Vendéglőnél), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 5 éjszaka Székelyvarságon a Csorgókő Panzióban

Ellátás: teljes panzió; reggeli és vacsora a panzió éttermében, ebédidőben a négy ott töltött napon hideg élelem kosárból a kirándulások alatt. Az étkek főleg házi termékekből készülnek a helyi hagyományok alapján.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

További információk

Indulás

2023-08-26

Érkezés

2023-08-31

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás, üdülés – vakáció

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Panzió

Ellátás

Teljes panzió

Vadregényes tájakon termékről 1 értékelés

  1. Bana Krisztina

    Nagyon köszönöm szuper aktív pihenés volt. Minden tökéletes volt a szállás, az ellátás a programok és az időjárás is jó. Jövőre is Erdély a cél. Mégegyszer köszönöm szépen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest