Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

89990 Ft

Indulás: 2024.08.30. Érkezés: 2024.09.01.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában térkép

Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

1. nap: Budapest – Győr – Sankt Pölten – Amstetten – Salzburg (városnézés: Mariaplain templom, Mirabell kastély parkja, Dóm, Mozart szülőháza, Szent Péter templom és temető, szabadprogram). Szállás Salzburg környékén.

2. nap: Utazás Bajorországba, látogatás a Berchtesgadenben, a gyönyörű kisvárosban, az Alpokban, illetve Obersalzbergben. Itt volt a Berghof, Hitler nyaralója, és a Sasfészek/Kehlsteinhaus. Obersalzberg a 1930-as a éveiben a  III. birodalom második fővárosává fejlődött, min­­­­den birodalmi vezetőnek volt itt háza. Itt volt a Gestapo és az SS egyik főha­di­szállása is. Az épületeket hatalmas bunkerrendszer kötötte össze. (Ezek egy része lá­to­gatható.) Obersalzbergben található  az egykori Berghof helyén, a Dokumentációs Központ múzeuma. Itt teszünk látogatást, majd felmegyünk a Sasfészekbe, amelyet Hitler 50. születésnapjára kapott a náci párttól. Ritkán tartózkodott itt, de néhány je­len­tős esemény helyszíne volt. Innen gyönyörú kilátás nyílik az Alpokra és Salzburg irányába. Délután fakultatív hajó­ká­­­zás Königssee festménybe illő környezetében. Pihenő, fakultatív sült és füstölt pisztráng kóstolási lehetőség a tó kö­zepén található szigeten, ahol megte­kintjük a St. Bart­holomä templomot (rossz idő esetén a salzburgi vár megtekintése) –  séta a Klessheimi kastély körül, ahol Hitler és Horthy többször is talál­ko­zott – Weith­wörth – Eggelsberg – szállás Salzburg környékén.

3. nap: Braunau (városnézés a felső-ausztriai kisvárosban, melynek nyugati részén folyik határfolyóként az Inn, elválasztva Ausztriát Bajorországtól. Megtekintjük a Harmadik Birodalom diktátorának, Adolf Hitlernek szülőházátMattsee (ide menekítették a II. világháború végén a magyar szent koronát) – Mauthausen (koncentrációs tábor megtekintése) – Linz – Amstetten – Bécs – M1 – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán. (Mercure hotel mögött)  Indulás bepakolás után azonnal. 

További felszállási lehetőségek: Tatabánya (M1 lehajtó – MCDonalds parkoló), Győr (vasútállomás), Mosonmagyaróvár (Mosoni pihenő), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Salzburg környékén középkategóriájú panzióban

Ellátás: reggeli a szálláson, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! ( Erre kb. 80 EUR/fő szükséges.)

Brannau: kis város a Felső-Ausztriai Innviertel negyedben. A napóleoni háborúk ideje alatt 1810. és 1816. között a város és környéke átmenetileg Bajorország része lett, majd 1816-tól ismét államcsere következett, vissza került Ausztriához.

Berchtesgaden: az Alpok lábánál fekvő kis város nem messze az osztrák-német határtól. A városka felett található az 1835 méter magas Kehlsten csúcsa, ahol Hitler egykori üdülője, a Sasfészek látható.

További információk

Indulás

2024-08-30

Érkezés

2024-09-01

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Panzió, Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés.

Az ár a belépőket nem tartalmazza! ( Erre kb. 80 EUR/fő szükséges.)

  • Salzburgi dóm: Belépő 5 EUR
  • Salzburg – Mozart szülőháza: Belépő 13,50 EUR
  • Salzburg – Szent Péter templom és temető: Belépő 2 EUR
  • Obersalzberg – Dokumentációs Központ múzeuma: Belépő 4 EUR
  • Sasfészek: Belépő 32 EUR
  • Königssee hajózás: 24 EUR, rossz idő esetén Salzburgi vár megtekintése: Belépő

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán. (Mercure hotel mögött)  Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Tatabánya (M1 lehajtó – MCDonalds parkoló), Győr (vasútállomás), Mosonmagyaróvár (Mosoni pihenő), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest