Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

59.990 Ft

 

Indulás: 2019.09.06. Érkezés: 2019.09.08.

Elfogyott

Leírás

Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

1. nap: Budapest – Győr – Sankt Pölten – Amstetten – Salzburg (városnézés: Mariaplain templom, Mirabell kastély parkja, Dóm, Mozart szülőháza, Szent Péter templom és temető, szabadprogram). Szállás Salzburg környékén.

2. nap: Utazás Bajorországba, látogatás a Berchtesgadenben az alpesi hegyvidéki nyaralóháznál (A Sasfészek a német diktátor, Adolf Hitler kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között. Csodálatos természeti környezetben fekszik, jó idõ esetén szinte Salzburgig ellátni, ezért mind a mai napig Hitler Sasfészkének hívják. Az épületeket az amerikai légierõ a háború végén porig bombázta. A Sasfészek sokáig az amerikai katonai hatóságok kezelésében állt. Mára már újjá építették, s egész Berchtesgaden Hitlerből él. A kisvárosba érkező látgatók száma sokszorosa a városka lakosságának, lépten-nyomon Sasfészek relikviával lalálkozhat a turista.) Sasfészek megtekintése után látogatás a Dokumentációs Centerben. Itt Hitler pártjáról, az NSDAP, a Német Nemzeti Szocialista Munkáspártról szóló kiállítást nézzük meg. Ugyanitt megtekinthető az egykori bunkerek jelentős része.   Délután hajókázás Königssee festménybe illõ környezetében.  Pihenő, fakultatív sült és füstölt pisztráng kóstolási lehetőség a tó közepén található szigeten, ahol megtekintjük a St. Bartholomä templomot –  séta a Klessheimi kastély körül, ahol Hitler és Horthy többször is találkozott – Weithwörth – Eggelsberg – szállás Braunau környékén.

3. nap: Braunau (városnézés a felsõ-ausztriai kisvárosban, melynek nyugati részén folyik határfolyóként az Inn, elválasztva Ausztriát Bajorországtól. Megtekintjük a Harmadik Birodalom diktátorának, Adolf Hitlernek szülõházát – lerombolása esetén annak helyszínét. A két emeletes polgári épület régebben fogyatékos gyermekek otthona volt, jelenleg üresen áll. A neonáci zarándokhellyé válás megakadályozása érdekében az osztrák állam a közelmúltban kisajátította a mûemlékvédelem alatt álló épületet, sorsáról még nincs döntés.) – Mattsee (ide menekítették a II. világháború végén a magyar szentkoronát)Mauthausen (koncentrációs tábor megtekintése)   –   Linz – Amstetten – Bécs – M1 – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza, erre kb. 55 EUR/fő szükséges.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Salzburg és Braunau környékén középkategóriájú  panzióban

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Turnus

Indulás: 2019.09.06. Érkezés: 2019.09.08.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Panzió, Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!