Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

84990 Ft

Indulás: 2023.09.01. Érkezés: 2023.09.03.

Elfogyott

Leírás

Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában

1. nap: Budapest – Győr – Sankt Pölten – Amstetten – Salzburg (városnézés: Mariaplain templom, Mirabell kastély parkja, Dóm, Mozart szülőháza, Szent Péter templom és temető, szabadprogram). Szállás Salzburg környékén.

2. nap: Utazás Bajorországba, látogatás a Berchtesgadenben, a gyönyörű kisvárosban, az Alpokban, illetve Obersalzbergben. Itt volt a Berghof, Hitler nyaralója, és a Sasfészek/Kehlsteinhaus. Obersalzberg a 1930-as a éveiben a  III. birodalom második fővárosává fejlődött, min­­­­den birodalmi vezetőnek volt itt háza. Itt volt a Gestapo és az SS egyik főha­di­szállása is. Az épületeket hatalmas bunkerrendszer kötötte össze. (Ezek egy része lá­to­gatható.) Obersalzbergben található  az egykori Berghof helyén, a Dokumentációs Központ múzeuma. Itt teszünk látogatást, majd felmegyünk a Sasfészekbe, amelyet Hitler 50. születésnapjára kapott a náci párttól. Ritkán tartózkodott itt, de néhány je­len­tős esemény helyszíne volt. Innen gyönyörú kilátás nyílik az Alpokra és Salzburg irányába. Délután fakultatív hajó­ká­­­zás Königssee festménybe illő környezetében. Pihenő, fakultatív sült és füstölt pisztráng kóstolási lehetőség a tó kö­zepén található szigeten, ahol megte­kintjük a St. Bart­holomä templomot (rossz idő esetén a salzburgi vár megtekintése) –  séta a Klessheimi kastély körül, ahol Hitler és Horthy többször is talál­ko­zott – Weith­wörth – Eggelsberg – szállás Salzburg környékén.

3. nap: Braunau (városnézés a felső-ausztriai kisvárosban, melynek nyugati részén folyik határfolyóként az Inn, elválasztva Ausztriát Bajorországtól. Megtekintjük a Harmadik Birodalom diktátorának, Adolf Hitlernek szülőházátMattsee (ide menekítették a II. világháború végén a magyar szent koronát) – Mauthausen (koncentrációs tábor megtekintése)   –   Linz – Amstetten – Bécs – M1 – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza, erre kb. 80 EUR/fő szükséges.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán. (Mercure hotel mögött)  Indulás bepakolás után azonnal. 

Szállás: Salzburg és Braunau környékén középkategóriájú panzióban

Ellátás: reggeli a szálláson, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! ( Erre kb. 55 EUR/fő szükséges.)

További információk

Indulás

2023-09-01

Érkezés

2023-09-03

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Panzió, Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Történelmi detektívtúra Adolf Hitler nyomában” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest