Szánnal a Hargitán

129900 Ft

2024.02.22. – 25. | 4 nap / 3 éj

Elfogyott

Kategória:

Leírás

1. nap: Folyamatos utazás rövid pihenőkkel  Békéscsaba – Budapest – Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Szeged – Tótkomlós – Arad  – Segesvár (rövid séta az ősi szász település és vár ódon hangulatú utcáin) – Székelyudvarhely – Csíkrákos útvonalon.
Szállás Csíkrákoson (szállás, vacsora).

2. nap: Reggeli után találkozó a Cserekert Fogadó előtt, majd elindulunk megtekinteni Hargita megye legnépesebb városát Gyergyószentmiklóst. Utunkat az ország egyik legszebb látogatható hegyszorosa felé vesszük, a Békás-szorosba. A nyomasztó magasságú függőleges falak, a hegyi patakok, a nagyobb és kisebb vízesések, illetve a barlangok képezik a Békási-szoros természeti kincses ládájának gyöngyszemeit.   A Gyilkos-tóhoz a Hagymás-patak völgyén keresztül juthatunk el. A legendák övezte tó 983 méter magasan terül el, és nem véletlenül választották meg Erdély egyik csodájának.  Miután visszatértünk a fogadóhoz a  vendégek fahéjas forralt borral, pálinkával, fánkkal melegíthetnek be az előttük álló útra. Miután mindenki kényelmesen elhelyezkedett a lovas szánon, elindul a karaván. A kivert, havas úton a lovak táltos paripaként repítik a vendégeket a Hargita irányába. A falut elhagyva kinyílik a látóhatár, a szántóföldeket határtalan hótakaró borítja, melyen a napsugár visszaverődik millió kis csillámban.

A Hargita, a székelység szent hegye, a téli tájban még felségesebbnek, óriásibbnak tűnik.
Az úti cél a Pogányvár alatti tisztás, ahol rövid sétát teszünk a ház körüli erdőben, a havas fenyők csöndjében magunkba szívhatjuk az ősi hegy nyugodtságát.
Visszaindulás előtt egy pohár finom pálinkával enyhítjük a tél hidegét, és készülünk fel a hazafelé útra. A fogadóban, a faluba való visszaérkezés után jól meg lehet melegedni,  majd bőséges vacsora a szálláson.  Szállás Csíkrákoson.

3. nap: Reggeli utazás Csíksomlyóra (ferencesek kegytemploma, csodatévő Szűz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) majd tovább utazunk Ivóba, ahol Jeeppekre szállunk és fakultatív program keretében motoros szán  túrán vehetünk részt egy kis gyorstalpaló és gyakorlás után.  Hótól roskadó fenyvesek között, makulátlan hóborította tisztásokon át vezet az út, a távolban pedig ott ragyognak az erdélyi Kárpátok 2000-2500 méteres csúcsai.
Az esti órákban visszatérés Csíkrákosra, melegedés, vacsora.

4. nap: Reggeli után búcsú Székelyföldtől, majd utazás haza a Székelyudvarhely – Temesvár (rövid séta, vásárlási lehetőség) –  útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés ez esti órákban.

Ár: 129.900 Ft/fő, mely tartalmazza szállás, félpanzió, lovas szánozás hó esetén, szekerezés, hó hiányában), idegenvezetést 2 napra.    

Fakultatív program: Motoros szánozás + Jeep túra 80 Euro/Fő

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További információk

Elhelyezés

Panzió, Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Utazás módja

busz

Utazási kategória

különleges ajánlatok

Belépők

Ár: 129.900 Ft/fő, mely tartalmazza szállás, félpanzió, lovas szánozás hó esetén, szekerezés, hó hiányában), idegenvezetést 2 napra.

Fakultatív program: Motoros szánozás + Jeep túra 80 Euro/Fő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szánnal a Hargitán” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest