Rákóczi Ferenc nyomán – Kassa

89990 Ft

Indulás: 2024.10.04. Érkezés: 2024.10.06.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

Rákóczi Ferenc nyomán - Kassa - térkép

Cum Deo pro patria et libertate” A Nagyságos Fejedelem jel­­mon­data.

Az Ő életútja azóta is összeforrott a magyar sza­­­bad­sággal és függetlenséggel. Tiszteljük meg jelenlétünkkel ezen a programon. Tekintsük meg  dicsőséges éle­té­nek  felvidéki állomásait, koszorúzzuk meg kassai sírját. Menjünk együtt Szlovákiába és ne felejtsük el hogy ez Észak-Magyarország, a  MI FELVIDÉKÜNK.

1.) nap: A füleki várban teszünk látogatást, ahol a budai pasa II. Rákóczi Ferenc nevelőapját, Thököly Imrét Közép-Magyarország uralkodójának nevezte ki. Majd Krasznahorkaváraljára látogatunk. A “gömöri Ravenna”: Andrássy Franciskának férje, Dénes gróf által építtetett mauzóleuma egyedülálló szecessziós műemlék, carrarai márvány és színpompás apró mozaikok ezreinek felhasználásával. A gróf és felesége jótékony misszióira emlékeztet a falu mögötti erdőben, Krasznahorka vára alatt 1898-ban elhelyezett méretes emléktábla is, amely az Andrássy-birtok alkalmazottai részére alapított nyugdíjalap létrehozására emlékeztet. Megkeressük az emléktáblát, és sétát teszünk a renoválás alatt álló vár tövében. Borsi, II. Rákóczi Ferenc szülőhelye, a néhány éve gyönyörűen felújított várkastély. A reneszánsz épületben megtekintjük a Nagyságos Fejedelem életéről szóló interaktív kiállítást. Szállás, vacsora Borsiban.

2.) nap: Kassa: a dómban megkoszorúzzuk a nagyságos fejedelem, II. Rákóczi Ferenc, édesanyja, a munkácsi hős Zrínyi Ilona és gróf Bercsényi Miklós generális szarkofágját, majd meglátogatjuk a Rodostói házat, mely a nagyságos fejedelem törökföldi emigrációjának állít emléket. Eperjes – Sáros vára, a család valamennyi fejedelmi tagja megfordult (5 erdélyi fejedelem került ki a Rákóczi-családból). II. Rákóczi Ferencet ide zárták be, miután a nagysárosi kastélyából elhurcolták felségárulás vádjával. Kirándulást teszünk Sáros várához. A tatárokkal vívott szerencsétlen végű muhi csata után, 1241-ben IV. Béla király is e várban lelt menedéket néhány napra. Évszázadokig a vár volt a megyeszékhely, és fészke egyúttal a királyi várispánnak is. Szepes vára: Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várának, Szapoyai János magyar király szülőhelyének megtekintése. A várból gyönyörű panoráma tárul elén a Magas-Tátra csúcsaival. Szállás, ellátás Késmárkon vagy Lőcsén.

3.) nap: Lőcse: A régi városháza a 15. században épült, gótikus stílusban. Ma a sok érdekességet rejtő Szepesi Múzeum működik benne. Az emeleti részen berendezett kiállításon, melynek címe Lőcse 1918 – Levoča 1919 megemlékezünk a Trianoni eseményekről. Késmárkon megkoszorúzzuk II. Rákóczi Ferenc nevelőapjának, Zrínyi Ilona második férjének, Felső-Magyarország fejedelmének, a kuruc vezérnek, Thököly Imrének a szarkofágját az evangélikus templomban. Kívülről megcsodáljuk a Rákóczi-féle szabadságharcban fontos szerepet játszó Thököly-várat is, majd indulás haza.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élel­miszeráruház felőli ol­dalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepa­kolás után azonnal.

További felszállási lehetőség: M3 – hatvani lehajtó benzinkútjánál valamint az útvonal figyelembe­­vétlével előre egyeztetett helyszínen.

Szál­lás:  középk­a­tegóriájú panzióban, szállodában

El­lá­tás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: Magyar állampolgárok ér­vé­nyes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) sze­mé­lyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Az ár tar­tal­maz­za: uta­zás, szál­lás, reggeli, ide­gen­ve­ze­tés. Az ár a be­lé­pőket nem tar­tal­maz­za! (Er­re kb. 40 EUR szük­sé­ges)

További információk

Indulás

2024-10-04

Érkezés

2024-10-06

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Belépők

Az ár tar­tal­maz­za: uta­zás, szál­lás, reggeli, ide­gen­ve­ze­tés.

Az ár a be­lé­pőket nem tar­tal­maz­za! (Er­re kb. 40 EUR szük­sé­ges)

  • Füleki vár: Belépő 5 EUR
  • Krasznahorkaváralja – Andrássy-Mauzóleum: Belépő 2 EUR
  • Borsi – Rákóczi várkastély: Belépő 10 EUR
  • Kassa – Szt. Erzsébet székesegyház: Belépő 5 EUR fotójegy +2 EUR
  • Kassa – Rodostó-ház: Belépő 3 EUR
  • Szepesi vár: Belépő 8 EUR
  • Lőcse – Szepesi múzeum: Belépő 5 EUR

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élel­miszeráruház felőli ol­dalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepa­kolás után azonnal.

További felszállási lehetőség: M3 – hatvani lehajtó benzinkútjánál valamint az útvonal figyelembe­­vétlével előre egyeztetett helyszínen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rákóczi Ferenc nyomán – Kassa” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest