Székelyek, szászok földje

169990 Ft

Indulás: 2024.08.10., Érkezés: 2024.08.15.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

Székelyek, szászok földjén térkép

Székelyek, szászok földje

Románia és Dél-Erdély nagyon kedvelt úti cél a magyarok körében. Ennek részben a gyönyörű természeti adottságok az oka, de másrészről a terület magyarsághoz fűződő erős szálai. Még a régi történelmi időkben ezeknek a területek a nagy része is hazánkhoz tartozott, aminek hatására még mindig erősen él a magyar kultúra. Sokunk számára ezért is jó lehetőség ez az erdélyi utazás arra, hogy jobban megismerjük, közelebb kerüljünk a kultúránkhoz. A túra alatt bejárt területeken nem csak megismerheti ezeket a térségeket, hanem érdekes történeketek hallhat, és megtapasztalhatja az itt élő magyarok végtelen hazaszeretetét, ami egy plusz élménnyel tölti meg ezt az utat. Ezzel az erdélyi utazással garantáltan egy életre szóló élményben lesz része, nem csak turistaként, de magyarként is.

Székelyek, szászok földje erdélyi utazás menetrendje:

1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Nagylak (határállomás) – Arad (a 13 vértanú emlékműve, az újonnan felállított Szabadság szobor) – Lippa – Marosillye (Bethlen Gábor szülőháza) – Déva (siklóval fel “Magos Déva várához”, Bethlen Gábor fejedelmi kastélya kívülről) – szállás Csernakeresztúron.

2. nap: Csernakeresztúr – Transzfogarasi autóút (Bilea-tengerszem) – Orbai-szék: Zágon (Mikes kúria és tölgy) – Csomakőrös (Kőrösi Csoma Sándor szülőháza, emlékszoba, református templom) – Kovászna  (Pokolsár iszapfortyogó) – szállás Gelencén.

3. nap: Kézdiszék: Bereck (Gábor Áron emlékház) – Ojtozi szoros (Sósmező) – Kézdivásárhely (Főtér, udvarterek, Kánta) – Torjai büdösbarlang – Szent Anna-tó és Mohos-láp – szállás Gelencén.

4. nap: Gelence (Szent István templom, Szent László freskók, kazettás mennyezet) – Sepsiszék: Csernáton (Damokos-kúria, skanzen, gépkiállítás) – Sepsiszentgyörgy (Református templom, Kós Károly Múzeum) – Kilyén (Unitárius-templom) – szállás Gelencén.

5. nap: Szászföld: Szászhermány (erődtemplom) – Brassó (Pojána – Keresztényhavas, Belváros, Fekete-templom) – Nagyszeben (séta a történelmi belvárosban, Kis- és Nagypiac-tér, Evangélikus, Katolikus, Református- és Ortodox templom, Bruckenthal palota, szemes-házak) – szállás Csernakeresztúron.

6. nap: Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) – Déva – Máriaradna (ferences templom és kolostor) – Arad – Nagylak (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges.)

Székelyek, szászok földje erdélyi utazás egyéb részletei:

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán Pu. (Mars tér), Nagylak – határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen

Szállás: A faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ellátás: reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Csernakeresztúr: ez a kis falu, ahová bukovinai székelyeket telepítettek, a Déli-Kárpátok északi előterében, a Cserna völgyében fekszik Déva és Vajdahunyad között. Kiváló kiindulópont a Retyezát hegység/Zerge-havas nemzeti parkjának és 2500 méter fölé nyúló csúcsainak bejárásához.

További információk

Indulás

2024-08-10

Érkezés

2024-08-15

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés.

Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges.)

  • Déva várához siklóval: várlátogatás ingyenes, a felvonó díja 20 RON
  • Csernáton – skanzen: Belépő 50 RON
  • Sepsiszentgyörgy – Kós Károly Múzeum: Belépő 25 RON
  • Brassó – Fekete templom: Belépő 20 RON
  • Vajdahunyadi vár: Belépő 31 RON

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán Pu. (Mars tér), Nagylak – határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Székelyek, szászok földje” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest