Leírás

Székelyek, szászok földje

Románia és Dél-Erdély nagyon kedvelt úti cél a magyarok körében. Ennek részben a gyönyörű természeti adottságok az oka, de másrészről a terület magyarsághoz fűződő erős szálai. Még a régi történelmi időkben ezeknek a területek a nagy része is hazánkhoz tartozott, aminek hatására még mindig erősen él a magyar kultúra. Sokunk számára ezért is jó lehetőség ez az erdélyi utazás arra, hogy jobban megismerjük, közelebb kerüljünk a kultúránkhoz. A túra alatt bejárt területeken nem csak megismerheti ezeket a térségeket, hanem érdekes történeketek hallhat, és megtapasztalhatja az itt élő magyarok végtelen hazaszeretetét, ami egy plusz élménnyel tölti meg ezt az utat. Ezzel az erdélyi utazással garantáltan egy életre szóló élményben lesz része, nem csak turistaként, de magyarként is.

Székelyek, szászok földje erdélyi utazás menetrendje:

1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Nagylak (határállomás) – Arad (a 13 vértanú emlékműve, az újonnan felállított Szabadság szobor) – Lippa – Marosillye (Bethlen Gábor szülőháza) – Déva (siklóval fel “Magos Déva várához”, Bethlen Gábor fejedelmi kastélya kívülről) – szállás Csernakeresztúron.

2. nap: Cernakeresztúr – Kézdivásárhely (főtér a jellegzetes udvarterekkel) – Bereck (Gábor Áron emlékház) – Ojtozi-szoros, Sósmező (Ezeréves határ, magyar katonák sírjai) – Szent Anna-tó – Mohos-láp (rövid túra a tőzegmohalápban) – Torjai-büdösbarlang (túra a kénbarlanghoz) – szállás Gelencén.

3. nap: Gelence (a “régi” templom a Szt. László legenda freskóival) – Brassó-Pojána (magas hegyvidéki üdülőhely, innen felvonóval a Keresztény-havas gerincére, majd rövid túra a csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Kárpát kanyarulat vonulataira) – Brassó (ősi szász belváros, Fekete templom) – szállás Gelencén.

4. nap: Zabola – Kovászna (borvízforrások, iszapfortyogó) – Csomakőrös (Kőrösi Csoma Sándor emlékek) – Zágon (Mikes Kelemen szülőfaluja) – Sepsiszentgyörgy (Kós Károly Múzeum) – Kilyén (XIII. századi unitárius templom) – Csernáton (Damokos kúria, skanzen, gépkiállítás) – szállás Gelencén.

5. nap: Szászhermány (szászok ősi erődtemploma) – Transzfogarasi autóút (a káprázatos panorámájú alpesi út felvezet a Fogarasi-havasok jégvájta csúcsaihoz, a Bilea-tengerszemhez) – Gyulafehérvár (vár, érseki székesegyház, Hunyadi János, Hunyadi László, János Zsigmond, Izabella királyné, és mások síremléke) – Alvinc – Piski – szállás Csernakeresztúron.

6. nap: Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) – Déva – Máriaradna (ferences templom és kolostor) – Arad – Nagylak (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges.)

Székelyek, szászok földje erdélyi utazás egyéb részletei:

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán Pu. (Mars tér), Nagylak – határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen

Szállás: A faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ellátás: reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Csernakeresztúr: ez a kis falu, ahová bukovinai székelyeket telepítettek, a Déli-Kárpátok északi előterében, a Cserna völgyében fekszik Déva és Vajdahunyad között. Kiváló kiindulópont a Retyezát hegység/Zerge-havas nemzeti parkjának és 2500 méter fölé nyúló csúcsainak bejárásához.

További információk

Indulás
Érkezés
Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Székelyek, szászok földje” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest