Utazásunk során az osztrák születésű német politikus, Adolf Hitler nyomában járunk.

Az utazás első napján az indulás Budapestről történik, további becsatlakozási lehetőség is van Tatabányán, Győrben, Mosonmagyaróváron, valamint az M1-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyszínen.

Sankt Pöltenen, Amstettenen át Salzburg lesz úti célunk, ahol a városnézés során megtekintjük a Maria-templomot, a Mirabell kastély parkját, a dómot, Mozart szülőházát, a Szent Péter templomot és temetőt. Ezt követően szabadprogramra lesz lehetőség a városban, majd ennek végeztél elfoglaljuk a Salzburg környéki szállást.

Hitler sasfészek

Az utazás második napján a bajorországi Berchtesgadenben az alpesi nyaralóháznál teszünk látogatást. A Sasfészek Hitler kedvenc tartózkodási helye volt. A Sasfészek kőből épült, gyönyörű alpesi panorámával rendelkezik, ahonnét jó időben ellátni Salzburgig. A világháború végén az amerikai légierő porig bombázta az épületeket. Sokáig az amerikai katonai hatóságok kezelésében állt a Sasfészek. Mára újjáépítették. A Sasfészek megtekintése után látogatást teszünk a Dokumentációs Centerben. Itt Hitler pártjáról, az NSDAP, a Német Nemzeti Szocialista Munkáspártól szóló kiállítást nézzük meg.  Ugyanitt megtekinthetők az egykori bunkerek jelentős része. Délután fakultatív program keretében lehetőség nyílik hajókázásra Königssee-n. A tó a Berchtesgaden Nemzeti Park része, emiatt csak elektromos sétahajók közlekedhetnek rajt. A tavon található egy kicsi sziget, a Christlieger. Itt lehetőség van sült és füstölt pisztráng kóstolásra, valamint megtekintjük a St. Bartholomä templomot. A tó felett kialakuló visszhang világhírű. Ezt követően teszünk egy sétát a Klesheimi kastélykörül, ahol Hitler és Horthy több alkalommal is találkozott. Ezután a szállásunk felé indulunk Weithwörth-ön és Eggelsbergen át Braunauba.

Az utazás harmadik napján városnézés Braunauban, felső-auasztriai kisvárosban, melynek nyugati részén folyik határfolyóként az Inn, elválasztva Ausztriát Bajorországtól. Megtekintjük a Harmadik Birodalom diktátorának, Adolf Hitlernek a szülőházát. A kétemeletes polgári épület jelenleg üresen áll, korábban fogyatékos gyermekek otthona volt. A neonáci zarándokhellyé válás megakadályozása érdekében az osztrák állam a közelmúltban kisajátította a műemlékvédelem alatt álló épületet, sorsáról még nincs döntés. Ezután Mattsee át, ide menekítették a II. világháború végén a magyar Szent Koronát, Mauthausenben a koncentrációs tábort tekintjük meg. A program végeztével megkezdjük utazáunkat Budapestre, Linz-Amsetten-Bécs útvonalon. Az érkezés várhatóan a késő esti órákban fog történni.

Pin It on Pinterest