Az osztrákok császárnéja és a magyarok királynője számtalan kastélyban megfordult élete során.  A kirándulás során a Sissi életének meghatározó kastélyait látogatjuk meg.

Az utazás első napján az indulás Budapestről történik, majd Győrben van lehetőség további felszállásra. Az utazás során ellátogatunk Laxenburgba, ahol a császári család kedvelt nyári rezidenciája volt az Európa egyik legimpozánsabb kastélyaként számon tartott Laxenburg-kastély. Laxenburg Bécstől körülbelül 15 km-re található, ami a Schönbrunni-kastély közelsége miatt lett kedvelt a császári család körében.  Ebben a kastélyban töltötte Ferenc József császár és Sissi császárné a mézesheteit. Gyermekeik, Gizella főhercegnő és Rudolf is ebben a kastélyban születtek.

A park területe 280 hektár, amin megtalálható a régi kastély, a Kék Udvar, a kastélytó, valamint a Frazensburg vár, valamint különböző díszes épületek. A Frazensburg egy középkori lovagvár utánzataként épült a hatalmas tó közepén kialakított mesterséges szigeten. 24 terme közül a legszebb a Habsburg-terem, melyet a 33 Habsburg uralkodók szobrai díszítik. A Frazensburg várban található felszereléseket Ausztria kincsesházaként is emlegetik.

Ezt követően folytatjuk az utazást, melynek további állomásai Neunkirchen, Loeben, Hallstatt, ahol a St. Wolfgang templomot tekintjük meg, ami az UNESCO Világörökség részét képezi. Ezután meglátogatjuk a közkedvelt osztrák fürdővárost, Bad Ischl-t, majd az utazást folytatva Mondsee-vel, végül a Salzburg környékén lévő szállás elfoglalásával zárul az utazás első napja.

Az utazás második napján a Salzburgi szállást elhagyva München lesz az úti cél, ami Sissi szülővárosa. München közelében található Possenhofen-kastély, ami a Starnbergi-tó nyugati partján fekszik. Sissi császárnőként is szívesen emlegette gyermekkora színhelyeként a Possenhofen-kastélyt, mint „Possi”.  Sissi itt töltötte gyermekkorát a szüleivel és a testvéreivel. A kastélytól délre található a Roseninsel, vagyis a Rózsák szigete. A sziget a mai napig rendszeres karbantartott több ezer gyönyörű rózsájáról kapta a nevét. A Starnbergi tó és a Possenhofen kastély látogatása után visszatérünk a Salzburg környéki szállásra.

A harmadik napon a salzburgi városnézés során megnézzük a Mariaplain templomot, a Mirabell kastély parkját, Mozart szülőházát, a Dómot és a Szent Péter templomot és temetőt. Az utazás ezt követően folytatjuk Linz, Sankt Pölten felé egészen Bécsig, ahol autóbuszos és gyalogos városnézésre kerül sor. Ennek során meglátogatjuk a parlamentet, a városházát, a Szent István Dómot, a Kapucinus kriptát, majd a Schönbrunni- kastélynál egy rövid séta.

A Schönbrunni-kastély Európa egyik legszebb barokk stílusú kastélya, amely Ausztria leghíresebb és leglátogatottabb nevezetessége. A Schönbrunni-kastély végleges formáját 1780-ban érte el. A kastély bálterme 40 m hosszú, 10 m széles és 10 m magas, aminek a freskói a Habsburg uralkodóház dicsőségeit. A kastélyban 1441 helyiség található, melyek közül 45 termet lehet látogatni. A barokk kertben a fák, bokrok, a szobrok, Császári hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház, az útvesztő és az állatkert mellett megtalálható a Gliorette, aminek tetejéről csodás kilátás nyílik Bécsre. A Schönbrunni- kastélyt az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

A programok végeztével utazás vissza Budapestre, érkezés a késő esti órákban várható.

Az utazás légkondicionált autóbusszal történik.

Pin It on Pinterest