Az utazás során ellátogatunk Berlinbe, Németország fővárosába. Berlin méltán nevezhető Európa kulturális fővárosának, hiszen a sokszínű kulturális kínálat még a távoli helyekről is magához csábítja a művészetek, színház és opera szerelmeseit.

Utazásunk során a korábbi NDK területén vezet a programunk, ahol szász választófejedelmek, porosz uralkodók egykori birtokait, Szászország és Brandenburg csodálatos tájait, kastélyait és városait mutatjuk be utazásunk alatt.

Az utazás első napján Budapestről történik, első állomásunk Pozsony lesz. Pozsonynak alig félmilliós a lakossága, a látnivalók könnyen megközelíthetők. Magasabban helyezkedik el a pozsonyi és a dévényi vár, mely utóbbiból csodás kilátás van Magyarország, Ausztria és Szlovákia felé. Tovább haladva Brünn/Brno és Prága után Drezda lesz a következő állomásunk, ahol a szállás is található.

Az utazás második napját drezdai városnézéssel kezdjük.

Drezda két részből áll, az Altstadt és külvárosaiból, valamint a Neustadt és külvárosaiból, mivel a várost a 1686-os pusztító tűzvész után újjá kellette építeni. Az Elba partján található a Brühl-palota és a Brühl-féle terasz, amit Európa erkélyének is neveznek. Drezda legismertebb építménye a Zwinger. A városnézés során ellátogatunk a Semperoper-hez, a Langer Gang-hoz, az Albertinumhoz. Ezt követően folytatjuk a utazásunkat Meissenbe. Meissen az Elba partján fekvő romantikus kisváros, ami legfőképp a porcelánjairól híres, de emellett számos látnivaló is található.  Ezen látnivalók közé tartozik a Mi asszonyunk templom, azaz a Frauenkirche a világ első és ma is működőképes porcelán harangjátékával, a vár és a gótikus dóm, a városháza és a világhírű porcelán manufaktúra.

A meisseni városnézés után folytatjuk az utazás Berlinbe, ahol található a szállás.

A harmadik napon Berlinben lehetőség van sétálni a városban, ahol számos látnivaló körül az Alexander Platz, a Múzeum-sziget, az Unter den Linden, a Check Point Charlie, a Kelet- és Nyugat Berlin volt határán lévő amerikai átkelőhely, a Falmúzeum, a Brandenburgi kapu, Reichstag, Tiergarten, a Győzelmi oszlop, a Charlottenburgi kastély és a Postdamer Platz megtekintésére nyílik lehetőség. A brandenburgi kapu Berlin és Németország leghíresebb korai klasszicista jelképe.

A negyedik napon a folytatódik az utazás Wittenbergbe, Luther Márton városába, ahol a világörökség részét képező belvárosban tehetünk sétát. Legfőbb látnivaló a Vártemplom, ahova Luther kiszögezte a reformáció téziseit, piactér, városháza, városi templom, ahol a reformátor prédikált és ide is temették el. Ezt követően Szászország legnagyobb városa, Lipcse lesz az úti cél.  Legfőbb nevezetessége a piactér, a reneszánsz városháza, Madlerpassage Goethe törzshelyével, Auerbechs Keller, ahol a Faustot írta. A programok végeztével elfoglaljuk a szállást Lipcsében.

Az utazás ötödik napján Lipcse belvárosát fedezzük fel, a Thomaskirchét, melynek Bach volt a karnagya és a sírja is itt található. A templomban Luther Márton is tartott prédikációkat. A templom mellett található az egykori Bosehaus, ami a Bach család otthona volt, mára Bach múzeum.

A programok végeztével az úti cél Budapest lesz, melyet a korábbi útvonalon fogunk ismét megtenni. A visszaúton több kisebb megállási lehetőség lesz. Érkezés a késő esti órákban várható

Pin It on Pinterest