Erdély Gyilkos tó

Erdély Gyilkos tó

Nagyszerű nyári program az erdélyi barangolás. Egyre több szó hangzik az UV sugarak és a túl erős napfény káros hatásairól. Hogy ebből mennyi igaz és mennyi nem, annak az eldöntése a tudósok dolga. Egy viszont biztos: nem kell feltétlenül tengerpart és napozás egy energiával feltöltő pihenéshez. Egy erdélyi barangolás élményeket és erőt ad.

Fent a magas hegyek között- ahová az erdélyi barangolás visz – csodálkozni fog azon, hogy milyen intenzíven lehet érzékelni egy táját, hogy az ember minden érzékszerve tapasztal valami különlegeset. Az egyik legszebb benne a csend. Lent a mindennapokban megszoktuk az állandó zajt, azt, hogy a csend csak annyit jelent, hogy éppen nem megy a tévé és senki sem beszél, de azért vannak beszűrődő zajok. Fent, a hegyekben átélheti, hogy milyen az igazi csend, amikor egy madár szárnysuhogására is oda fog figyelni, hiszen ott ez is nagy hangzavarnak tűnik

Erdély túraútvonalainak száma végtelenített, Ön meg fogja találni köztük azt, ami Önnek az ideális. Vannak hosszabb és rövidebb szakaszok is, de természetesen nemcsak erre kell odafigyelni, akkor amikor kiválasztja az utat. Egy táv nehézsége legtöbb esetben nem a hosszától függ, hanem a terep nehézségétől. Erdély hegyekkel megtört útjain nem mindig könnyű átjutni. Így ha Ön kezdő túrázó szerezzen pontos információkat a megtenni kívánt szakaszról és az esetleges túravezetésről.

Ha megfelelően választ, akkor biztos lehet benne, hogy az erdélyi barangolás élete egyik legszebb élménye lesz.

Pin It on Pinterest