A Kazán-szoros és a Délvidék felfedezése

99990 Ft

Vajdaság, Kazán-szoros

Indulás: 2024.07.11. Érkezés: 2024.07.14.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

A Kazán-szoros és a Délvidék felfedezése

1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Röszke (határállomás) – Újvidék (séta a Vajdaság fővárosában, városháza, neogót római katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota kívülről) – Pétervárad (a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a kazamaták megtekintése) – Karlóca (rövid megálló a karlócai békekötés emlékhelyénél álló kápolnánál)   – Belgrád – Pancsova – szállás Székelykevén.

2. nap: Egész napos kirándulás a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb-érchegység között, a Duna által kivájt festői Kis-Kazán-szorosba. Útvonal: Kevevára – Szendrő (a vár, amely egykor Európa legnagyobb vízi erőssége volt) – Pozarevac – Veliko Gradiste – Galambóc (az Arany János által is megénekelt vár romjai) – Donji Milanovac. A felduzzasztott Al-Duna itt a legmélyebb, több mint 100 méter mély. A parton kanyargó országútról csodás kilátás nyílik a sziklafalak között rohanó folyóra. Vaskapu erőmű. Pihenő Kladovó városában, majd indulás vissza Duna jobb partján. A túlparton Erdély déli része látható. Szállás Székelykevén.

3. nap: Belgrád/Nándorfehérvár (a Duna-Száva torkolatnál megkoszorúzzuk a várat a törökök ellen hősiesen védő és megtartó vitézek magyar feliratú emlékművét, Kalemegdán-park, pravoszláv székesegyház, ikon- és freskómúzeum, sétálóutca, stb., fakultatív hajókázás a Száván és a Dunán 8-10 EUR/fő) – Zimony (ma Belgrád része, séta a régi negyedben, Hunyadi-torony)  – Tóthfalu  (Mini Délvidék, majd vendéglátás pálinka kóstolóval (pálinkák, gyógynövényes zölddió likőr, zsírosdeszka, női szeszély sütemény) – 8 EUR/fő) – szállás Tóthfaluban.

4. nap: Tóthfalu – Zenta (pihenő a magyar szellemi élet központjában, a zentai csata emlékművének megtekintése) – Szabadka (Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.) – Palics (séta a monarchia korabeli fürdőhely tópartján) – Röszke (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket, a hajózást, a pálinka kóstolást nem tartalmazza! (Erre 20 EUR/fő és 1700 RSD szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.

Szállás: Székelykevén a faluturizmus keretein belül, magánházaknál, külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Tóthfalu: Észak-Bácskában található színmagyar település, amely az itt élők lelkében talán legkeményebben magyar.

Székelykeve: Az Al-Duna közelében az ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző település egyben a legdélebbi magyar település Európában.

További információk

Indulás

2024-07-11

Érkezés

2024-07-14

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés.

Az ár a belépőket, a hajózást, a pálinka kóstolást nem tartalmazza! (Erre  20 EUR/fő és 1700 RSD szükséges.)

  • Pétervárad és kazamaták megtekintése: kazamaták belépő 300 RSD/fő
  • Szendrő vár: Belépő 350 RSD/fő
  • Galambóc – vár romjai: Belépő 800 RSD/fő
  • Fakultatív hajókázás a Száván: Belépő 12 EUR/fő
  • Tóthfalu – vendéglátás pálinka kóstolóval: 8 EUR/fő
  • Szabadka – Népszínház: Belépő 250 RSD/fő

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak! Vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek).

Felszállási helyek

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Kazán-szoros és a Délvidék felfedezése” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest