Tájékoztató a 2020. évi csíksomlyói búcsúról

A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz zarándokai! Tisztelt Honfitársaink ! Magyarok!

Önök, valamint a Kárpáteurópa Utazási Iroda minden munkatársa és a határon túli magyar-székely testvéreink százezrei számára az elmúlt 18 évben az esztendő egyik legfontosabb eseménye a Csíksomlyói Búcsúra és Mária ünnepre indított zarándokvonatok voltak, történetesen azok négy napos felejthetetlen útja Csíksomlyóra és a Történelmi Magyarország Ezeréves határára Erdélyben!

CsíksomlyóMost érkezett a szomorú hír: az idei esztendő pünkösdjén, üres marad a Kissomlyó-hegy és Nagysomlyó-hegy közötti nyereg, több százezer zarándok, csak az emlékeiből tud lelkileg feltöltődni és megnyugvást nyerni! A Trianoni békediktátum 100. évfordulóján nem dobbanhat együtt minden magyar-székely szív az Ezeréves határnál!

Az elmúlt időszak sajnálatos eseménye, a járvány miatt az idén nem lehetünk személyesen jelen a Csíksomlyói Búcsún, a székelyek több száz éves zarándoklatán, csupán online nézhetjük a szentmisét.

Megnyugvást csak a hit és a remény jelent, hogy legyőzve a láthatatlan ellenséget, jövőre, 2021 tavaszán újult erővel, egészségben találkozhatunk az összmagyarság egyik legjelentősebb ünnepén Erdélyben! Hitünkben megerősödve most lelkünkben öleljük keblünkre székely testvéreinket!

Hisszük, hogy nemzetünk, magyarságunk, székelységünk erősebb a betegségnél és minden zarándok testvérünk velünk tart Erdélybe a jövő évi Össznemzeti Zarándokvonattal 2021. május 21-24. között.

A Kárpáteurópa Utazási Iroda most annyit tehet, hogy garanciát vállal arra, hogy idei feltételekkel, változatlan árakon, a befizetett összeg teljes beszámításával tudnak velünk utazni 2021. tavaszán Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúba és a Történelmi Magyarország Ezeréves határához a Gyimesekbe! Kérjük, hogy elkötelezettségükkel is jelezzék székely testvéreinknek, hogy hitünkben, anyagi lehetőségeink határáig is velük vagyunk. Mindez sokkal, de sokkal fontosabb számukra az idegen ajkú tengerben, mint nekünk szerencsésebbeknek itt a csonka Magyarországon. Soha ne feledjük Őket, határon túli testvéreinket!

Abban a nem várt szomorú helyzetben, ha mégsem tudnak velünk tartani 2021-ben, az összmagyarság legjelentősebb ünnepére Székelyföldre, akkor a befizetett összeget voucher, azaz utalvány formájában 2021. szeptember 30.-ig bármely utunkra korlátlanul felhasználhatják. Ha a voucher mellett döntenek, akkor jelezzék a karpateuropa@karpateuropa.hu címen.

Amennyiben velünk tartanak, úgy nincs teendőjük, új visszaigazolásukat rövidesen elküldjük Önöknek!

Kérjük, hogy az Önökkel együtt utazóknak is juttassák el tájékoztatónkat!

Isten minket úgy segéljen!

A Kárpáteurópa utazási Iroda
munkatársai határon innen és túl

Pin It on Pinterest