Össznemzeti Zarándokvonat 2024.

 
Kedves Utasaink!
 

Csak nem másfél ezren vágnak neki 2024-ben is a Kárpáteurópa Utazási Iroda által szervezett dicsőséges útnak 2024. május 17-én pénteken az Össznemzeti Zarándokvonaton.

Biztosítsa helyét a vonatra, nehogy lemaradjon 2024-ben!

Foglalja le helyét a 2024. évi (05.17 – 20.) Székely Gyorsra, vagy a Csíksomlyó Expresszre!
Legyen az Össznemzeti Zarándokvonat utasa!

Székely Gyors - Csíksomlyó Expressz útvonal

Először járja körbe Erdélyt, először tesz egy teljes nagy kört ősi földünkön a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Aki csodát akar látni, aki körbe akarja utazni egykori országunkat, az jöjjön velünk!

Ekkora körút zarándokvonattal még nem indult ősi hazánkban. A két összekapcsolt különvonat a Tamási Áron villanymozdony vezetésével járja körbe egykori Magyar KirályságunkatArad közelében lépjük át a mai magyar határt, majd Dél-Erdélyen át, Déva, Gyulafehérvár, Brassó, Sepsiszentgyörgy megállásokkal jutunk el a Székelyföldre. Az csak természetes, hogy a legtöbb kis- és nagy településen helybeli magyarok százai, ezrei ünnepélyesen fogadnak bennünket.

2024-es menetrend megtekintése, letöltése

Székelyföldön, a Csíksomlyói búcsún együtt imádkozunk több százezer nemzettársunkkal, majd másnap elzakatolunk a Magyar Királyság 1000 éves határára, a Gyimesekbe, ahol újfent megható ünnepség vár reánk.

Nemzeti programunk negyedik napján Észak-Erdélyen keresztül indulunk hazafelé – így téve meg a teljes erdélyi nagy kört. A dési, zsibói, zilahi megállást, a nagykárolyi ünnepélyes fogadást követően lépjük át hazafelé a gúnyhatárt.

Így teszünk meg egy teljes erdélyi kört a Kárpáteurópa utazási iroda által szervezett Székely Gyorssal és a Csíksomlyó Expresszel – elsőként a MÁV történetében.

Jöjjön velünk! Várnak a székelyek.

Székelyföld ünnepi díszben várja a magyarokat.

Kedvcsináló – így írt az utazo.hu zarándokvonatos útjainkról

Miért éppen vonattal?

Egyrészt, mert különösen azoknak, akik a mindennapokban ritkán veszik igénybe ezt a közlekedés eszközt, romantika lengi be a vonatozást. Másrészt, mert Erdély, illetve a Székelyföld vasúti infrastruktúrájának története egyfajta tükörképe a vidék viharos múltjának az elmúlt százötven esztendőben.

További érdekes információkat talál a cikkben – ha felkeltettük érdeklődését, legyen Ön is utasunk 2024-ben!

Pin It on Pinterest