Össznemzeti Zarándokvonat 2021. – elmarad

Kedves Utasaink!
Bekövetkezett az, amire nem számítottunk, hogy a legutóbb közzétett romániai jogszabályok nem teszik lehetővé vallási tömegrendezvények megtartását, csak a helyiek részvételével. Ezért lehetetlenné vált a Székely Gyors – Csíksomlyó Expressz Össznemzeti Zarándokvonat elindítása.
Ez év pünkösdjén, 2021-ben is anyaországi és a diaszpóra zarándokai nélkül marad a Kissomlyó és Nagysomlyó hegy közötti nyereg!
Hisszük, hogy nemzetünk, magyarságunk, székelységünk erősebb minden betegségnél és minden zarándok testvérünk a következő esztendőben most már valóban velünk tart Erdélybe, a jövőre biztosan elinduló Össznemzeti Zarándokvonatra 2022. június 03 – 06. között.
A jövő évi csíksomlyói búcsúnak, zarándoklatnak az ad különös jelentőséget, szomorú aktualitást, hogy június 4-én Erdélyben leszünk. Június 4-én, amikor több mint egy évszázaddal korábban aláírták a tragikus trianoni békediktátumot. Ha együtt utazunk, akkor elszakított erdélyi testvéreinkkel együtt emlékezünk meg e gyászos napról.
Ezzel kapcsolatban hírlevelet küldtünk ki a regisztrációval, foglalással rendelkezőknek.
Ha kérdésükk van hívhatják nyitvatartási időben irodánkat, de azt javasoljuk, inkább írjanak e-mailt, mert a várhatóan nagyon sok telefonos megkeresés miatt nehezebben tudjátok elérni munkatársunkat.

Biztosítsa helyét a vonatra, nehogy lemaradjon 2022-ben!

Foglalja le helyét a 2022. évi (06.03-06.) Székely Gyorsra, vagy a Csíksomlyó Expresszre!
Legyen az Össznemzeti Zarándokvonat utasa!

Kedvcsináló – így írt az utazo.hu zarándokvonatos útjainkról

Miért éppen vonattal?

Egyrészt, mert különösen azoknak, akik a mindennapokban ritkán veszik igénybe ezt a közlekedés eszközt, romantika lengi be a vonatozást. Másrészt, mert Erdély, illetve a Székelyföld vasúti infrastruktúrájának története egyfajta tükörképe a vidék viharos múltjának az elmúlt százötven esztendőben.

További érdekes információkat talál a cikkben – ha felkeltettük érdeklődését, legyen Ön is utasunk 2022-ben!

Pin It on Pinterest