Csehország fővárosát, Prágát gyakran nevezik „arany városnak”. Prága történelmi központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította 1992-ben. Az „arany Prága” elnevezés valószínűleg onnét származik, hogy a prágai vár tornyait arannyal vonták be I. Károly cseh király uralkodása alatt. Prága Csehország közepén, a Moldva két partján fekszik.

Az utazás Budapestről indul, majd az M1-es autópályán haladva, melynek mentén további becsatlakozásra van lehetőség, elérnünk a rajkai határátkelőhöz, ahol elhagyjuk Magyarországot.

Ezt követően folyamatosan utazunk Prága felé, Pozsony és Brno érintésével. Prágába érve megtekintjük a Vencel teret, az óvárosi főteret, a Tyn templomot, az óvárosházát az Orloj órajátékával, Egon Ervin Kisch reneszánsz szülőházát, a Párizsi utcát, a Károly hidat. A Vencel tér az Újváros központja, itt található a Nemzeti Múzeum palotaszerű épülete. A prágai városháza oldalán található az Orloj, ami egy hatalmas óra. Érdekessége, hogy 9 és 21 óra között az apostolok szobrai elvonulnak előtte óránként. A programok végeztével elfoglaljuk prágai szállásunkat.

Az utazás második napján közös sétát teszünk a Kisoldalon, ami az Óvárossal szemben található a Moldva túloldalán, amit a Károly hídon keresztül érhetünk el. Ezután a Hradzsin negyedbe ékezünk, ahol meglátogatjuk a Lorettoi kápolnát, Szent Vitus székesegyházat, a Kolozsvári testvérek Szent György szobrát, ami a legrégebbi magyar szobor, az Arany utcácskát és a kaputornyot, ahol Mátyás király raboskodott. A Szent Vitus székesegyház Csehország legfontosabb temploma, a prágai vár közepén található és ez a cseh királyok nyughelye. A programok végén visszatérünk prágai szállásunkra.

Az utazás utolsó, harmadik napján Telcbe tartunk, ahova Jihlava érintésével érkezünk meg. Telcben megtekintjük a történelmi városközpontját, ami a Világörökség részét képezi. Ezután megkezdjük utazásunk Budapest felé, Brno és Pozsony érintésével. Magyarországot a rajkai határátkelőn lépjük át, majd az M1-es autópályán Budapestre érünk. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Pin It on Pinterest