Erdélyen át a Duna-deltába

233000 Ft

Indulás: 2024.07.30. Érkezés: 2024.08.04.

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártya formátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

  • Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


Leírás

Erdélyen át a Duna-deltába

1. nap: Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyszentlélek
Kora reggeli indulás Budapestről. Határátkelés Ártándnál. Pihenő Nagyváradon és Kolozsváron, amennyiben az időbeosztás lehetővé teszi városnézés. Átkelve Belső-Erdélyen elérjük a Székelyföldet. A Küküllő mentén, Székelyszentléleken vacsora és szállás.

2. nap: Csíksomlyó – Gyimesbükk – Galac – Tulcea
Reggeli után utazás a Hargitán át a Csíki-medencébe. Csíksomlyón felkeressük a Kegytemplomot, majd a Gyimesi-völgy felé vesszük utunkat. Következő állomásunk a Gyimesi-szorosban Gyimesbükk, a Rákóczi vár és az egykori határon álló vasúti őrházban berendezett kis múzeum. Moldvába érve a Tatros, majd a Szeret völgyében utazunk az Al-Duna híres központi kikötővárosába, Galacra. Komppal átkelünk a kilométer szélesen hömpölygő Dunán, majd a dobrudzsai oldalon utazunk tovább a delta fővárosába, Tulcea-ra. Vacsora és szállás. (3 éj)

3. nap: Hajókirándulás a Dunán
Délelőtt hajóra szállunk. 6 órás hajókirándulásunkon bebarangoljuk a delta felső vidékén a szulinai és a kiliai ágak közötti páratlan vízivilágot a 35-ös mérföld csatornáján, a Sontea csatornán át a Bolond-tóig. A kirándulás alatt a fedélzeten helyi halspecialitásokat kóstolhatunk. A Tulceába történő délutáni visszaérkezés után szabadprogram, majd vacsora.

4. nap: Szulina – Fekete-tenger
Reggel szárnyashajóra szállunk és másfél óra alatt végigszáguldunk a Duna szulinai ágán egészen a torkolatig, Szulináig. Napunkat itt töltjük a kis, csak vízen megközelíthető kikötővárosban. Megérkezés után vízi járműveinkkel izgalmas kirándulást teszünk a Duna hosszú útjának végső kilométerein egészen a Fekete-tengerig. Strandolási lehetőség a Duna torkolatánál a tengeri plázson. Késő délután szárnyashajónk visszavisz minket Tulceára. Itt ismét vacsora és szállás.

5. nap: Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Székelyszentlélek
Búcsút intve a deltának, majd a galaci kompról Dobrudzsának ismét a Szeret völgyében utazunk. Ezúttal nem a Gyimesi-, hanem az Ojtozi-szoroson kelünk át a Kárpátokon. Rövid városnézés és pihenő Háromszék fővárosában, Kézdivásárhelyen, majd a Kászon vidékén elérjük a Nyerges-tetőt. Főhajtás nemzeti emlékhelyünkön. Leereszkedve a Csíki-medencébe, átkelve a Hargitán vacsora és szállás Székelyszentléleken.

6. nap: Marosvásárhely
Udvarhely vidékét elhagyva Marosvásárhelyre utazunk. Pihenő a város központjában, majd utazás tovább. Az ártándi határátkelést követően érkezés Budapestre az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, az öt éjszakai szállást, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazás és az idegenvezetést, utazást gyorshajóval a Tulcea – Sulina és vissza útvonalon, csónakkirándulást Sulina-tól a Fekete-tengerig, hajókirándulást ebéddel a Duna-deltában. Az ár a belépőket nem tartalmazza. Ezekre kb.  55 RON/fő szükséges.

Utazás: légkondicionált autóbusszal, hajóval

Szállás: középkategóriájú szállodában és faluturizmusban

Ellátás: félpanzió a program szerint

Székelyszentlélek: Tamási Áron szülőfalujával, Farkaslakával csaknem összenőtt település egy festői szépségű völgyben, a székelyföld szívében.

Tulcea: fontos kikötőváros a három részre szakadt Duna torkolatában, a Fekete-tengernél. Egész Európában páratlan természeti szépségekkel várja látogatóit a Duna-delta.

További információk

Indulás

2024-07-30

Érkezés

2024-08-04

Utazás módja

busz, hajó

Utazási kategória

hajó utak, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál, Középkategóriás szálloda

Ellátás

Félpanzió

Belépők

Az ár tartalmazza: utazás, az öt éjszakai szállást, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazás és az idegenvezetést, utazást gyorshajóval a Tulcea – Sulina és vissza útvonalon, csónakkirándulást Sulina-tól a Fekete-tengerig, hajókirándulást ebéddel a Duna-deltában.

Az ár a belépőket nem tartalmazza. Ezekre kb.  55 RON/fő szükséges.

Felszállási helyek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdélyen át a Duna-deltába” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest