Sopron és az Ágfalvi Gesztenyefesztivál

10579 Ft

Sopron, a hűséges város! Ezt a mondatot talán mindenki ismeri. Aki nem, annak idegenvezetőnk elmeséli történetét.

Indulási időpont: 2020. október 10. szombat – 1 nap
Találkozó: 06:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 07:00-kor. Folyamatos utazás Sopronba, útközben egy pihenőt tartunk.

Az ár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást. (Belépők tájékoztató jelleggel: Tűztorony felnőtt 1 150 Ft/fő, Storno-ház felnőtt 1 000 Ft/fő, Dottó-kisvonat felnőtt 1 700 Ft/fő.)
Minimum létszám: 35

 

Elfogyott

Kategória: Címke:

A délelőtti órákban érkezünk a városba, ahol informatív városnézés következik, ezalatt bejárjuk a nevezetességeket. Sétánk a belvárosban, a Fő térről indul, ahol minden épület műemlék, mind elbűvöli az ide látogatókat. Itt található többek között a Városháza, a Tűztorony, melynek körerkélyéről páratlan kilátás nyílik a Belvárosra és a Sopront körülölelő Lővérekre, a Patika-ház, a Storno-ház, mely ma múzeum, és ez az épület adott szállást 1482-1483 telén Mátyás királynak. Miután megismerkedtünk a tér nevezetességeivel, tovább sétálunk és a várkerület felé vesszük utunkat. Itt sokszínű házak, a várfal és a rondella mutatja Sopron arculatát.

A városnézés után szabadprogramot biztosítunk, ezalatt egy 1 órás nagyobb kört tehetnek a városban a Dottó kisvonattal, vagy meglátogathatják valamelyik múzeumot, de aki vállalkozó szellemű, megteheti a mintegy 200 lépcsőfokot a Tűztoronyban, és gyönyörködhet a látványban.

Akinek kedve van, ellátogathat idegenvezetőnkkel Ágfalvára, ahol éppen ekkor tartják a Gesztenyefesztivált. Csodálatos gesztenyés ételeket, édességeket kóstolhatunk, és egy igazi „búcsúhangulat”, népművészeti kirakodóvásár fogad bennünket.

Aki nem tart velünk a fesztiválra, Sopronban tud csatlakozni a csoporthoz, majd együtt elindulunk Budapest felé.

Hazaindulás Budapestre 17 órakor, hazaérkezés várhatóan 21 óra körül.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sopron és az Ágfalvi Gesztenyefesztivál” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest