Partiumi, erdélyi városok és magyar nagyjainak bemutatása

96990 Ft

4 nap / 3 éjszaka

Indulás: 2023.07.29., Érkezés: 2023.08.01.

Elfogyott

Leírás

1. nap: Érkezés Aradra, tisztelgés és koszorúzás a 13 aradi vértanú emlékműve előtt. Ezután az újonnan felállított Szabadságszoborhoz sétálunk. Városnézés az egykor magyar többségű városban. Indulás Dévára, kirándulás siklóval a romjaiban is impozáns „Magos Déva” várához. Utazás Gyula­fe­hér­várra, az érseki székesegyház megtekintése, majd ugyanitt Hunyadi János, Hunyadi László és Izabella királyné síremlékének felkeresése, koszorú elhelyezése. Szállás Torockón falusi vendégházakban.

2. nap: Kirándulás a Tordai-hasadékhoz. Rövid túra a vadregényes szikla szurdokban. Torda, izgalmas látogatás a sóbányában, Ezt követően Torda belvárosa: Fejedelmek háza, ótordai református templom, amelynek parókiáján látták egymást utoljára Petőfi és családja). Kolozsvár, városnézés, Mátyás király szobrának megkoszorúzása, szülőháza. Szállás, ellátás Magyarlónán falusi turizmus keretében.

3. nap: Kolozsvár, folytatódik a városnézés A “híres” Farkas utca: Református kollégium és a Babes-Bolyai Egyetem megtekintése (kívülről). Főtér, Szt. Mihály székesegyház, Házsongárdi temető (Apáczai Csere János, Gróf Bánffy Miklós, Dsida Jenő, Báró Jósika Miklós, Reményik Sándor, stb.), Fellegvár, a várfal maradványai, Kolozsvári Állami Magyar Színház és Operaház, Bolyai János szülőháza, Alpár Ignác tervei alapján épült volt vármegyeháza, jelenleg városháza.) Szállás, ellátás Magyarlónán falusi turizmus keretében.

4. nap: Rövid pihenő Király-hágón, a történelmi Erdély nyugati kapujánál. Nagyvárad, a Püspöki Székesegyház előtti Szent László szobornál koszorú elhelyezése. A váradi kapitányokból lett erdélyi fejedelmekre emlékezünk, lerójuk kegyeletünket Bethlen Gábor szobránál. Városnézés a belvárosban, Ady és magyar írok, költők emlékei, akik a Kőrös parti városban töltötték életük egy részét. A program befejeztével rövid pihenőkkel indulás hazafelé.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 óra­kor Budapesten, a Dé­li pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán Pu.(Mars tér), Nagylak – határ, illetve az útvonal figyelembe vételével előre egyeztetett helyen. Figyelem! Az oda- és visszautazás útvonala nem egyezik meg.

Szállás: Torockón és Magyarlónán a fa­lu­tu­riz­mus ke­re­te­in be­lül, ma­gán­há­zak­nál, különbejáratú két­ágyas szo­bák­ban, fürdőszoba használattal.  Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ellátás: reggeli és vacsora.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Torockó: a település Erdély legnyugatibb székely végvára, Székelykő és az Ordaskő sziklavonulatának szűk völgyében fekszik, és talán Erdély egyik legszebb faluja.

Magyarlóna: a ka­lo­ta­sze­gi fa­lu a Gya­lui-ha­va­sok észak­­­ke­le­ti lá­bá­nál, a Fenes patak völ­gyé­ben; Er­dély fõ­vá­ro­sa, kin­cses Ko­lozs­vár mel­lett fek­szik. Ki­rán­du­lá­sok han­gu­la­tos köz­pont­ja Ka­lo­ta­szeg, Aranyosszék, a Tordai-hasadék, a Szé­kely­kõ, va­la­mint a kör­nyék tör­té­nel­mi vá­ro­sai fe­lé.

Az ár tar­tal­maz­za: uta­zás, szál­lás, reg­ge­li, est­ebéd, ide­gen­ve­ze­tés. Az ár a belépőket nem tar­tal­maz­za! (Er­re kb. 120 RON szük­sé­ges.)

További információk

Indulás

2023-07-29

Érkezés

2023-08-01

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás, üdülés – vakáció, városlátogatás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Partiumi, erdélyi városok és magyar nagyjainak bemutatása” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest