Párizs

229.000 Ft

Indulás: 2022.05.24. Érkezés: 2022.05.29.
Indulás min. 15 fő esetén!

 

Leírás

Párizs

1. nap: Tótkomlós – Budapest – Ludwigshafen

Elutazás a kora reggeli órákban Tótkomlósról. A Budapest – Hegyeshalom – Passau – Regensburg útvonalon utazunk tovább Németországba többszöri pihenőkkel. Tranzitszállás Németország területén, Ludwigshafenben.

2. nap: Ludwigshafentől Párizsig

Reggelit követően tovább indulunk Franciaországba. Párizsba a kora délutáni órákban érkezünk és a francia főváros nevezetességeivel ismerkedünk: a Montmartre dombon található festői Sacre Coeur bazilikához könnyed sétával érkezünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra! A Montmartre dombról lesétálva a Festők terén át a Moulin Rouge ikonikus bejáratához és élvezzük a Place Pigalle hangulatát. Szállásunk 3 éjszakán át Párizsban lesz.

3. nap: Párizs

Reggelinket elfogyasztva folytatjuk párizsi városnéző programunkat: Eiffel-torony, Napóleon sírja, Trocadero, majd ellátogatunk Párizs szívébe (Cité), ahol a város egykor megszületett: a Pont Neuf, Notre Dame és a városháza. A régmúlt közvetlen szomszédságában pedig a mai Párizs merészségének egyik szimbóluma: Pompidou Centre-t járjuk körbe. Láthatjuk a város világszerte csodált és sokat ábrázolt épületeit: az Operat, a Diadalívet; sugárútjait, a minden évszakban hangulatos, fasorok szegélyezte boulevardjait, és a kihagyhatatlan Louvre-ot.

Fakultatív ajánlatunk: a Louvre-ban magyar nyelvű tárlatvezetéssel csodálhatjuk meg az európai képzőművészetek gyűjteménye mellett egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékeket is.

4. nap: Chartres és a loire-völgyi kastélyok

Reggelit követően egyénileg barangolhat Párizsban, vagy jöjjön velünk!

Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk a Loire völgyébe, útközben megtekintve a Chartres-i világhírű gótikus kated¬rálist. A Loire völgyét elérve a vidéki Franciaország nyugalmát is élvezve a francia reneszánsz világába jutunk. Blois-ban megtekintjük a Dumas és Merle regények folytán elhíresült fekete legendájú, ám színes kastélyt, majd rövid utazás után chambordi kastélyhoz érkezünk. Chambord a Loire-vidék egyik legimpozánsabb vadászkastélya, melynek egy része még Leonardo da Vinci tervei alapján készült.

Estére fakultatív sétahajózásra hívjuk a Szajnán, „Párizs a fények városa” cím megbizonyosodásáért!

5. nap: Versailles és a Reims-i katedrális

Reggelit követően a délelőttjét egyénileg tervezheti Párizsban vagy
fakultatív ajánlatunk:

Versailles-ba utazunk, ahol megtekintjük a város nevével egyet jelentő kastélyát (világörökség), az építészet e csodás remekművét. A korai vadászkastély helyére XIV. Lajos, a „napkirály” által épített francia barokk kastély szebbnél-szebb termeit járjuk be. A kastély parkjában láthatjuk (kívülről) a magyar történelem szomorú emlékét idéző két Trianon Palotát is.
Kora délután indulás Reimsbe, ahol megnézzük a világhírű katedrálist, majd Metz felé folytatjuk utunkat, ahol szállásunk lesz.

6. nap: Metz – Budapest – Tótkomlós

Megreggelizünk, majd Németországon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti-éjszakai órákban, tovább utazás Tótkomlósra.

Utazás légkondicionált autóbusszal
Szállás: középkategóriás szállodában
Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Az utazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Párizs” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Pin It on Pinterest