Párizs – Versailles – Trianon 100!

149.990 Ft

Indulás: 2020.06.02. Érkezés: 2020.06.07.

 

Elfogyott

Leírás

Ez a körutazás a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára szerveződő emléktúra, ezért a többi programmal szemben előnyt élvez a történelmi visszatekintés Versaillesban, valamint az érintett világháborús emlékhely, és a Kárpát-medence történetében kulcsfontosságú catalanaumi csata helyszínének meglátogatása.

1.nap (június 2.): Folyama­tos utazás rövid pihenőkkel a Budapest – M1 – He­gyes­halom – Bécs – Linz – Passau – Re­gens­burg – Nürnberg – Heil­bronn – Strasbourg útvo­nalon. Este szállás Strasbourgban.

2.nap (június 3): A Metz – Reims útvonalon utazunk Párizsba. Útközben Verdun mellett megtekintjük a híres csata áldozatainak emlékére felállított osszáriumot (csontkamra) és Douau­mont erődöt, majd Reimsben a francia királyok koronázó katedrálisát. Késő délután érkezünk Párizsba, ahol a Sacre Coeur bazilikától gyönyörködünk a város látképében. Szál­lás Párizsban.

3.nap (június 4.): Pá­rizs­ban megtekintjük a francia külügyminisztérium épületét, ahol a magyar békeküldöttség vezetője (gróf Apponyi Albert megtartotta Magyarország védőbeszédét), Szajna part, nemzetgyűlés épülete a Bourbon Palota. Déli órákban indulunk Versailles-ba, ahol megtekintjük az UNESCO világ­­örökség részét képező kastélyt. A korai vadászkastély helyére XIV. Lajos, a „napkirály” által épített francia barokk kastély szebbnél-szebb termeit járjuk be. A kastély parkjában láthatjuk a magyar történelem szomorú emlékét idéző két Trianon Palotát is, ahol 100 éve írták alá azt a békediktátumot, melynek értelmében a Történelmi Magyarországot szétdarabolták. 16 óra 30 perckor a helyszínen koszorúzással emlékezünk meg a magyarság számára oly tragikus eseményről. Szállás Párizsban.

4.nap (június 5.): Párizs: Eiffel-torony, az Invalidusok dómjában Napóleon sírja, Szent Mihály út, Cluny Kávéház, Luxemburg kert, Pantheon, Pont Neuf (itt végezték ki 1314. március 18-án a Templomos Rend vezetőit), a nemrégiben tűzesetben megsérült Notre Dame, a városháza, a Templomos Rend egykori párizsi központja. Láthatjuk a város világszerte csodált és sokat ábrázolt nevezetességeit, a Diadalívet, a Champs Elysée-t és a kihagyhatatlan Louvre-ot kívülröl. Szállás Párizsban.

5.nap (június 6.): Provins: templomos erőd. Utazás a Catalaunum híres csatamezején keresztül (áthaladunk Atilla egykori táborának helyén és azon a falun, ahol a templomos rend alapítója Hugues de Payns született). Strasbourgban megtekintjük az Európai Parlament és az Európa Tanács épületét, valamint az Ill szigeten elterülő törté­nel­mi belvárost, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Szállás Stras­bour­g­ban.

6.nap (június 7.): Reggeli után Németországon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Uta­zás: légkondicionált autóbusszal.

Ta­lál­ko­zó: az in­du­lás nap­ján reg­gel 05.30 óra­kor Bu­da­pes­ten, a Dé­li pá­lya­ud­var CBA élelmi­szeráru­ház fe­lõ­li ol­da­lán (Mercure hotel mögött). In­du­lás be­pa­ko­lás után azon­nal.

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD.parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonma­gya­r­­óvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szál­lás:  középkategóriájú szál­lodában.

El­lá­tás: reggeli a szállodában, igény esetén félpanzió.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegen­vezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 100 EUR szükséges.)

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Párizs – Versailles – Trianon 100!” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!