Párizs – Versailles – Trianon 100!

149.990 Ft

Indulás: 2021.07.29. Érkezés: 2021.08.03.

 

Elfogyott

Leírás

Ez a körutazás a Trianoni békediktátum érvénybe lépésének 100. évfordulójára szerveződő emléktúra, ezért a többi programmal szemben előnyt élvez a történelmi visszatekintés Versaillesban, valamint az érintett világháborús emlékhely, és a Kárpát-medence történetében kulcsfontosságú catalanaumi csata helyszínének meglátogatása.

1.nap (július 29.): Folyama­tos utazás rövid pihenőkkel a Budapest – M1 – He­gyes­halom – Bécs – Linz – Passau – Re­gens­burg – Nürnberg – Heil­bronn – Strasbourg útvo­nalon. Este szállás Strasbourgban.

2.nap (július 30): A Metz – Reims útvonalon utazunk Párizsba. Útközben Verdun mellett megtekintjük a híres csata áldozatainak emlékére felállított osszáriumot (csontkamra) és Douau­mont erődöt, majd Reimsben a francia királyok koronázó katedrálisát. Késő délután érkezünk Párizsba, ahol a Sacre Coeur bazilikától gyönyörködünk a város látképében. Szál­lás Párizsban.

3.nap (július 31.): Pá­rizs­ban megtekintjük a francia külügyminisztérium épületét, ahol a magyar békeküldöttség vezetője (gróf Apponyi Albert megtartotta Magyarország védőbeszédét), Szajna part, nemzetgyűlés épülete a Bourbon Palota. Déli órákban indulunk Versailles-ba, ahol megtekintjük az UNESCO világ­­örökség részét képező kastélyt. A korai vadászkastély helyére XIV. Lajos, a „napkirály” által épített francia barokk kastély szebbnél-szebb termeit járjuk be. A kastély parkjában láthatjuk a magyar történelem szomorú emlékét idéző két Trianon Palotát is, ahol 101 éve írták alá azt a békediktátumot, melynek értelmében éppen ma 100 éve, a Történelmi Magyarországot szétdarabolták. A helyszínen koszorúzással emlékezünk meg a magyarság számára oly tragikus eseményről. Szállás Párizsban.

4.nap (augusztus 1.): Párizs: Eiffel-torony, az Invalidusok dómjában Napóleon sírja, Szent Mihály út, Cluny Kávéház, Luxemburg kert, Pantheon, Pont Neuf (itt végezték ki 1314. március 18-án a Templomos Rend vezetőit), a nemrégiben tűzesetben megsérült Notre Dame, a városháza, a Templomos Rend egykori párizsi központja. Láthatjuk a város világszerte csodált és sokat ábrázolt nevezetességeit, a Diadalívet, a Champs Elysée-t és a kihagyhatatlan Louvre-ot kívülröl. Szállás Párizsban.

5.nap (augusztus 2.): Provins: templomos erőd. Utazás a Catalaunum híres csatamezején keresztül (áthaladunk Atilla egykori táborának helyén és azon a falun, ahol a templomos rend alapítója Hugues de Payns született). Strasbourgban megtekintjük az Európai Parlament és az Európa Tanács épületét, valamint az Ill szigeten elterülő törté­nel­mi belvárost, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Szállás Stras­bour­g­ban.

6.nap (augusztus 3.): Reggeli után Németországon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Uta­zás: légkondicionált autóbusszal.

Ta­lál­ko­zó: az in­du­lás nap­ján reg­gel 05.30 óra­kor Bu­da­pes­ten, a Dé­li pá­lya­ud­var CBA élelmi­szeráru­ház fe­lõ­li ol­da­lán (Mercure hotel mögött). In­du­lás be­pa­ko­lás után azon­nal.

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD.parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonma­gya­r­­óvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szál­lás:  középkategóriájú szál­lodában.

El­lá­tás: reggeli a szállodában, igény esetén félpanzió.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegen­vezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 100 EUR szükséges.)

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Turnus

Indulás: 2021.07.29. Érkezés: 2021.08.03.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Párizs – Versailles – Trianon 100!” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest