Nyugat-Csehország (Prága, Karlovy Vary)

76.990 Ft

Indulás: 2022.06.11. Érkezés: 2022.06.14.

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Nyugat-Csehország (Prága, Karlovy Vary)

1. nap: Budapest – M1 – Rajka – Pozsony – Brünn – Prága. A cseh fővárosba érkezés előtt megnézzük a Kozel sörgyárat, a Prágától alig 25 km-re fekvő csöppnyi sörvároskában, sörfaluban. A középkori település zászlaja megegyezik a magyar trikolorral, ugyancsak piros-fehér-zöld. Mintha a sörgyári capriccio jelenetei elevenednének meg itt Velké Popovicében. Sörgyári látogatás majd a Magyarországon és további 37 országban forgalmazott, Európa szerte jól ismert sörök fakultatív kóstolója. Tovább utazás Prágába. Szállás elfoglalása. Szabadidő a belvárosban, szállás Prágában.

2. nap: Prága. Prágai vár, a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található gyönyörű gótikus Szt. Vitus székesegyház,ahol többek között Nepomuki Szent János és Báthori Zsigmond erdélyi fejedelem nyugszik, a Kolozsvári testvérek Szt. György szobra, a Szt. György Bazilika, a Régi királyi Palota. Folytatjuk a városnézést Prága legfestőibb utcájával Arany Utcácskával, a kaputoronnyal, ahol Mátyás király raboskodott, majd a Zsidó negyed következik (Franz Kafka szülőháza, régi-új zsinagóga, régi zsidó temető). Fakultatív hajókirándulás a Moldván, svédasztalos vacsorával. Szállás Prágában.

3. nap: Reggeli után indulás Loketbe. A varázslatos Ohre folyó völgyében, Karlovy Varytól alig több mint 12 km-re fekvő azonos nevű városkában áll Loket vára. Az egyedülálló panorámával bíró erődítmény, egyike Csehország legrégebbi építményeinek és ez az ország egyik legnagyobb vára. A vár látogatása után indulunk Karlovy Varyba, ahol meglátogatjuk a híres Becher múzeumot és sétálunk csodálatos „promenádon”. Szál­lás Prá­gában.

4. nap: Reggeli után indulás Kutná Horaba (UNESCO Világ­örökség), ahol 1330-tól a cseh királyi pénzverde működött. Az alig több mint 20.000 la­kost számláló kisváros je­lentősége egykor, a környéken folyó ezüstbányászatnak köszönhetően, Prá­gáéval vetekedett. A gazdag lelőhelyek miatt egy időben a Cseh király­ság kincstáraként tartották számon, több királynak is székhelyül szolgált. Az itt vert prágai garast közkedvelt fizetőeszközként használták egész Európában. A városnak magyar vonatkozása is van, 1471-ben itt választották cseh királlyá Jagelló Ulászlót, aki Hunyadi Mátyás után II. Ulászló néven, 1516-ban bekövetkezett haláláig magyar királyként is regnált. A híres bányavárosban megnézzük a világhírű Szt. Borbála katedrálist, a híres Csontkápolnát. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív programot nem tartalmazza! (Erre kb. 1200 CZK/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD. parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonmagyaróvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Prágában, középkategóriájú szállodában

Ellátás: reggeli, igény esetén vacsora.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Turnus

Indulás: 2022.06.11. Érkezés: 2022.06.14.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nyugat-Csehország (Prága, Karlovy Vary)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest