Prága – Drezda – Lipcse – Brno

99.990 Ft

Indulás: 2020.10.23. Érkezés: 2020.10.27.

 

Elfogyott

Leírás

Csehország-Bohémia, mint Cseh Királyság, a Német-Római Birodalom, majd a Habsburg Birodalom része, a későbbi Csehszlovákia és most a Cseh Köztársaság. Egy ország, mely nemcsak földrajzilag áll közel hozzánk, magyarokhoz, de számtalan kötődés, történelmi párhuzam kapcsolja össze a két nemzetet.

A klasszikus Németország szívében is, az egykori NDK területén vezet programunk. Goethe, Luther, Bach földjén, a szász választófejedelmek, a porosz uralkodók egykori birtokain járunk. Szászország és Brandenburg gyönyörû tájait, kastélyait, kis és nagy városait mutatjuk be.

1.nap: Budapest – M1 – Rajka (határállomás) – Pozsony – Brünn/Brno – Prága (Vencel tér, óvárosi főtér, Tyn templom, óvárosháza az Orloj órajátékával, Egon Ervin Kisch reneszánsz szülőháza, Károly híd, stb.. Kisoldal, Hradzsin, Lorettoi kápolna, Szt. Vitus székesegyház, ahol többek között Nepomuki Szt. János és Báthori Zsigmond erdélyi fejedelem nyugszik, a Kolozsvári testvérek Szt. György szobra, amely a legrégebbi magyar szobor, Arany utcácska, a kaputorony, ahol Mátyás király raboskodott, majd a túloldalon a zsidó negyed: Párizsi utca, zsinagóga, zsidó temető. – szállás Prágában.

2.nap: Reggeli után indulás Wittenbergbe, Luther Márton városába: séta a világörökség részét képező belvárosban. (Vártemplom, amelynek kapujára Luther kiszögezte a reformáció téziseit, piactér, városháza, városi templom, ahol a nagy reformátor prédikált és ide is temették. Luther ház a múzeumokkal, stb.) – Lipcse, Szászország legnagyobb városa. Itt található a Népek csatája emlékmű, melyet a Napóleont legyőző lipcsei csata 100. évfordulójára emeltek (piactér, reneszánsz városháza, Madler­passage Goethe törzshelyével, fakultatív sörözés az Auerbechs Kellerben, ahol a Faustot írta). Szállás Lipcsében.

3.nap: Reggeli után továbbutazunk, majd városnézés Meissenben (rövid séta a városban: a 929-ben alapított vár és a gótikus dóm, városháza, Frauenkirche a világ első, ma is működő porcelán ha­rang­játékával, vagy fakultatív: világhírű porcelán manufaktúra). Drezda – a II. világháború után lerombolt város, mára virágzó kulturális központtá épült újra (Zwinger, Semperoper, az egykori katolikus udvari templom, Langer Gang a szász választófejedelmek sgraffitóival, Európa terasza az Elba partján, Alber­tinum) – szállás Drezdában.

4.nap: Reggeli után folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Telc (óvárosa a cseh reneszánsz ékszere, az UNESCO Világörökség része) – Amennyiben a közlekedés lehetővé teszi és időben megérkezünk, akkor megkezdjük városnézésünket Brnoban (Szent Jakab templom, óváros háza kapuja, Szent Péter és Pál katedrális, Kapucinosok kriptája) – szállás Brnoban.

5. nap: Reggeli után amennyiben maradt még előző napról látnivaló azt felkeressük, majd Budapest felé veszsük az irányt. Lednice-Valtice (Dél-Morvaország csodás kulturális és természeti látnivalói az UNESCO világörökség része. Valticei kastély, Lednice várkastély és üvegháza, Lednice halastavai). Utazás tovább, érkezés Budapestre az esti órákban.

Uta­zás: légkondicionált autóbusszal.

Ta­lál­ko­zó: az in­du­lás nap­ján reg­gel 06.00 óra­kor Bu­da­pes­ten, a Dé­li pá­lya­ud­var CBA élelmi­szeráru­ház fe­lõ­li ol­da­lán (Mercure hotel mögött). In­du­lás be­pa­ko­lás után azon­nal.

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD.parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonma­gya­r­­óvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szál­lás:  középkategóriájú szál­lodában.

El­lá­tás: reggeli a szállodában, igény esetén félpanzió.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegen­vezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 80 EUR szükséges.)

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prága – Drezda – Lipcse – Brno” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!