Németország – Berlin

84.990 Ft

Indulás: 2019.10.12. Érkezés: 2019.10.16.

 

Elfogyott

Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Berlin – Európa legizgalmasabb fővárosa, Drezda, Meissen, Wittenberg, Lipcse

A klasszikus Németország szívében, az egykori NDK területén vezet programunk. Goethe, Luther, Bach földjén, a szász választófejedelmek, a porosz uralkodók egykori birtokain járunk. Szászország és Brandenburg gyönyörű tájait, kastélyait, kis és nagy városait mutatjuk be. És nem utolsósorban az egyesült Németország fővárosát, az egyik legizgalmasabb európai várost, Berlint, ahol a Kelet és a Nyugat szembenállása legmarkánsabban tükröződött, és ahol 1989-ben szimbolikusan is egyesült földrészünk keleti és nyugati része. Figyelmükbe ajánljuk Németország elképesztő iramban fejlődő ezen részeit.

  1. nap: Budapest – M1 – Rajka (ha­tárállomás) – Pozsony – Brünn/Brno – Prá­ga – Drezda (esti buszos városnézés a gyönyörűen újjáépített Elba parti szász fejedelmi városban) – szállás Drezdában.

  2. nap: reggeli után városnézés Drez­dában (Zwinger, Semperoper, az egykori katolikus udvari templom, Langer Gang a szász választófejedelmek sgraffitóival, Európa terasza az Elba partján, Alber­tinum) – Meissen (rövid séta a városban: a 929-ben ala­pított vár és a gótikus dóm, városháza, Frauenkirche a világ első, ma is működő porcelán ha­rang­játékával, vagy fakultatív: világhírű porcelán manufaktúra) – este érkezés Berlinbe, az egyesült Németország fővárosába – szállás Berlinben.

  3. nap: Berlin (séta a városban: Alexander Platz, Múzeum-sziget, dóm, Unter den Linden, Check Point Charlie, Kelet- és Nyugat- Berlin volt határán lévő amerikai átkelőhely, Falmúzeum, Brandenburgi kapu, Reichstag (lehetőség szerint belülről is), új kormányzati negyed, majd busszal tovább: Tiergarten, Győzelmi oszlop, Charlotttenburgi kastély kívülről, Postdamer Platz – XXI. sz. épitészete) – szállás Berlinben.

  4. nap: reggeli után indulás Witten­bergbe, Luther Márton városába: séta a világörökség részét képezõ belvárosban. (Vártemplom, amelynek kapujára Luther kiszögezte a reformáció téziseit, piactér, városháza, városi templom, ahol a nagy reformátor prédikált és ide is temették. Luther ház a múzeumokkal, stb.) – Lipcse, Szászország legnagyobb városa (piactér, reneszánsz városháza, Madler­passage Goethe törzshelyével, fakultatív sörözés az Auerbechs Kellerben, ahol a Faustot írta. Szállás Lipcsében.

  5. nap: reggeli után Lipcse (belváros, Thomaskirche, amely­­nek J. S. Bach volt a karnagya és itt ta­lálható sírja is). Indulás hazafelé rö­vid megállásokkal a Lipcse – Prága – Brünn/Brno – Pozsony – Budapest útvo­nalon. Érkezés a késő esti órákban.

     

Uta­zás: légkondicionált autóbusszal.

Ta­lál­ko­zó: az in­du­lás nap­ján reg­gel 06.30 óra­kor Bu­da­pes­ten, a Dé­li pá­lya­ud­var CBA élelmi­szeráru­ház fe­lõ­li ol­da­lán (Mercure hotel mögött). In­du­lás be­pa­ko­lás után azon­nal.

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD.parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonma­gya­r­­óvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szál­lás:  középkategóriájú szál­lodában.

El­lá­tás: reggeli a szállodában, igény esetén félpanzió.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegen­vezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 50 EUR szükséges.)

További információk

Turnus

Indulás: 2019.10.12. Érkezés: 2019.10.16.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Németország – Berlin” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!