Morvaország – Brno

46.990 Ft

Indulás: 2021.07.02. Érkezés: 2021.07.04.

Elfogyott

Kategória:

Morvaország - Brno

Morvaország a mai Csehország keleti részén található. Legnagyobb városa Brno. Brno már régóta nem az a csehszlovák érából ismert szürke, unalmas város. Szépen rendbe hozott, sétálóutcákkal sűrűn behálózott kompakt belvárosában egyre-másra érik egymást a legkülönbözőbb igényeket is kielégítőkávézók, éttermek, sörözők. Morvaország fővárosa számtalan látnivalójával, autentikus cseh éttermeivel, sörözőivel, szépen felújított belvárosával egyre népszerűbb célpont a magyarok körében is

1. nap: Budapest – M1 – Rajka – Pozsony – Brno - Városnézés Brno (Brünn), Csehország második legnagyobb városa. Brno egyik leghíresebb nevezetessége, a magyar történelemben is sötét szerepet játszott Špilberk vára, hírhedt kazamatáival, a belváros melletti lapos hegyről uralja a város képét. Impozáns, gótikus templomokból sincs hiány, a Petrov dombon magasodó Szent Péter és Pál székesegyház a város sziluettjének másik meghatározó épülete magasba törő csipkés tornyaival, míg a belváros közepén a Szent Jakab-templom gótikus épülete, hagymakupolájából kinövő tűhegyes tornyával a legértékesebb szakrális épület. Brno rendhagyó, szokatlan látnivalóinak száma megszaporodott az utóbbi években. Bizarr, hátborzongató élményre vágyó turistáknak valóságos édenkert a város, a népszerűségi lista élén a kapucinusok kriptájában fekvő több tucat jó állapotban fennmaradt múmia van, de a nemrég megnyitott Szent Jakab-templom alatti, Európa második legnagyobb csontkamrája, 50 000 csontvázzal, is igazi turistamágnes.A modern építészet rajongói számára a város már régóta kötelező zarándokhely, főleg mióta, 2012-ben újra megnyitották, az UNESCO Világörökség részeként is számon tartott Tugendhat Villát, Ludwig Mies van der Rohe, korát jóval megelőző épületét. Szállás elfoglalása Brnoban, szabadprogram.

2. nap: Reggeli után indulás Olmützbe - séta a város belvárosában. Olomouc (Olmütz) Csehország egyik legszebb városa fallal körülvett nagy kiterjedésű óvárosával, számtalan gyönyörű templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, szökőkútjaival. Gyönyörű főterén a Világörökség részeként számon tartott Szentháromság-oszlop, impozáns városháza csillagászati órával és gótikus templomai láthatóak. Olmützből indulunk Kromeriz városába. 1998-ban került a világörökségi listára Csehország lenyűgöző virágos kertje, amely az egyik leglátványosabb Euró­pában. Nem véletlenül választották 1997-ben a tekepülést legszebb cseh történelmi városnak. A könnyen bejárható, bájos Morva folyó melletti városka barátságosan hivogatja a turistákat, hogy feldezhessék az érseki palotát, a palotakertet, virágoskertet, és a többi látnivalót. A város történelmi központját nemrég felújították. Kromerizben még három történelmi jelentőségű templom található: a Szent Mór-templom (kostel sv. Morice), a Keresztelő Szent János-templom (kostel sv. Jana Krtitele), és a Boldogságos Szűz Mária-templom. Szállás Brnoban.

3. nap: Reggeli után indulás a Morva Karszt-ba Morvaország első számú természeti turista látványossága, a Morva-karszt (Moravsky Kras). A tájvédelmi körzetté nyilvánított karsztvidék több száz barlangot rejt, melyekből öt látogatható, Közülük messze a legérdekesebb és legnépszerűbb, a cseppkövekkel gazdagon borított Punkva barlangrendszer, ahol mi is csónakázunk (fakultatív program), melynek egy részét a megnyíló föld felszínéről is láthatunk, a 138 m mély Macocha-szakadék felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak. - Macocha szakadék. Érkezés Budapestre esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív programot nem tartalmazza! (Erre kb. 400 CZK/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD. parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonmagyaróvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Brnoban, középkategóriájú szállodában

Ellátás: reggeli, igény esetén vacsora.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Turnus

Indulás: 2021.07.02. Érkezés: 2021.07.04.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Morvaország – Brno” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest