Márton nap a Muravidéken

9900 Ft

Utazás a szlovéniai magyarság központjába, Lendvára, ahol a Márton napi lakoma mellett megcsodálhatjuk Közép Európa egyetlen trópusi kertjét is.

Találkozó az indulás napján 05:30-kor Budapesten, a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóban. Reggel 06:00-kor indulunk Budapestről.

Elfogyott

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniáig. Elsőként Lendvára, a szlovéniai magyarság központjába látogatunk. A várban az állandó kiállítás a törökök ellen vívott harcok történtét mutatja be. Ez a vár is a törökök elleni védőbástya rendszerhez tartozott. Rövid megállás a város központjában, ahol a Makovecz Imre által tervezett Kultúrközpont és a Zsinagóga épülete látható. Innen felmegyünk a Csuka dombra, a Szentháromság kápolnához. Körbejárva a kápolnát egyedülálló panoráma tárul elénk, rálátni a szőlőhegyekre, a Mura folyó völgyére, egészen Horvátországig. Ha szerencsénk van és tiszta az idő Ausztriát is láthatjuk. A kápolnában Hadik Mihály múmiáját tekintjük meg és hozzá kapcsolódó legendákat is megismerhetjük.

Lendvát elhagyva megtekintjük Közép Európa egyetlen Trópusi Kertjét és Orchideafarmját Dobronakon. Itt évente 2 millió szál növényt nevelnek. A több ezer m2–es üvegházban megcsodálhatjuk a szebbnél szebb virágokat, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a termő trópusi gyümölcsökben és a mintaboltban vásárolhatunk virágokat.

Ezután következik a Márton napi lakoma és újbor kóstoló. Falusi vendéglátóink hagyományos ebéddel, borkóstolóval, és házi szörppel várnak minket. Házigazdánk mesél a muravidéki borokról, a készítésükről és a helyi szokásokkal is megismerkedhetünk. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

További információk

Turnus
Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Márton nap a Muravidéken” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest