Levendula hetek Tihanyban

9990 Ft

Indulási időpont: 2021. június 19. szombat – 1 nap
Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Különleges hagyományai vannak a levendula termesztésének Tihanyban. A minden évben megrendezésre kerülő Levendula Fesztivál ideje alatt minden a levenduláról szól. Megismerhetjük a levendula termesztés hagyományait és feldolgozását, magunk is szedhetünk levendulát. Kóstolhatunk levendula szörpöt, fagylaltot, süteményt. Vásárolhatunk levendula cseppeket, illat párnákat, díszeket, levendula motívumos kiegészítőket.

Felkeressük a Tihanyi Bencés Apátságot, ahol film mutatja be a bencés szerzetesek levendula termesztését, feldolgozását. Az Apátság megtekintése után lesétálunk a Belső-tó partján álló Levendula Házba. Itt a levendula lepárlást nézhetjük meg és megkóstolhatjuk a levendulás csokoládét is.

A levendulás programunk után Zánkára megyünk, ahol a gyógynövény ismereteinket bővíthetjük a Zánkai Gyógynövény Kertben.

Megismerkedünk a gyógynövények felhasználásával, a manufaktúra szobában pedig a feldolgozás gyakorlati fogásaival, míg a vetítőteremben ismeretterjesztő kisfilmeket láthatunk. A szabadban pedig meg is érinthetjük a Balaton-felvidéken található gyógynövényfajokat, különböző fűszereket, ehető gyógynövényeket és mocsári növényeket.

A zánkai látogatóközpont érdekessége sokmás mellett a mocsár- és vízi kert, a relax-gyep, az óvodások kertje, valamint az érdekes tapintású és illatú növényeket felvonultató vakok kertje. A látogatók elkészíthetik saját gyógynövényes termékeiket, a teázóban pedig különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül válogathatunk.

Kirándulásunk következő állomása a kultúra városa, Balatonfüred lesz.

Sétálunk a Tagore sétányon, megkóstoljuk a savanyú gyógyvizet a Kossuth-kútnál, kisvonattal bejárjuk Füred utcáit.

A szabad idejét ki-ki kedve szerint töltheti: Látogatást tehet a Jókai villában, vagy éppen megkóstolhatja a híres balatoni fogast a kikötőben, de kihasználva az időt, megmártózhat a Balatonban is.

Kirándulásunkról az esti órákban érünk haza.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Levendula hetek Tihanyban” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest