Kirándulás a történelmi Magyarország központjába Szarvasra és Békésszentandrásra

9990 Ft

Élmény és gasztronómiai kirándulás

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Számtalan látnivaló és program vár bennünket a történelmi Magyarország központjában, Szarvason!

Magyarország legnagyobb arborétuma Szarvason található, a Hármas-Körös holtága mentén. Az országos védelemben álló arborétumnak nem csak növényei, hanem különleges madarai is vannak, így a szabadon sétálgató pávák mellett láthatunk harkályokat, sárgarigókat és mókusokat is. Az ösvényeken sétálgatva csodálatos növényeket, pl. mocsári ciprust, mamutfenyőt, 200 éves tölgymatuzsálemeket is láthatunk. Az arborétum különlegességét fokozza, hogy a Körös egy holtága mellé épült.

A Holt-Körösön hajókirándulásra is van lehetőség. A hajóról megcsodálhatjuk a Holt-Körös partjának természeti és épített szépségeit.

Az arborétum déli részén alakították ki a hazánkban egyedülálló, interaktív Mini Magyarország makettparkot. Az élménypark hazánk hagyományait, történelmét és építészeti nevezetességeit mutatja be élethű maketteken a budapesti Hősök terétől a szegedi dómig. Néhány makett egy gomb megnyomásával "interaktívvá" válik, pl. a pécsi dzsámiból müezzin hangja szűrődik ki, a budapesti Operaházban pedig Kodály Háry Jánosából csendül fel a Toborzó. A legújabb makettek erdélyi műemlékeket mutatnak be, többek közt Vajdahunyad vára, Törcsvár és a marosvásárhelyi Kultúrpalota is megcsodálható kicsiben.

Ezután meglátogatjuk a régi idők hangulatát idéző tanyát, a Sárarany Szalmaportát, ahol a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat láthatunk. Megcsodálhatunk itt csipkefinomságú szalmalegyezőt, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másait és menyasszonyi fátyoldíszt szalmával díszítve és  különleges gyöngy ékszereket is.

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy- és fűszernövény kapott helyet. Ha időközben megéheznénk, kemencében sült kenyérlángost, szilvalekváros kiflit kínálnak saját készítésű szörpöket, teákat.

A kenyérlángosra jól esik egy pohár sör is!

Békésszentandráson útba ejtjük a Sörfőzdét, melyet 2011-ben az év sörfőzdéjének választottak. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel együtt idáig a legtöbb díjat kapta. Magunk is meggyőződhetünk a sörök minőségéről. A főzdelátogatáson megnézzük, hogyan készül az igazi sör, aztán meg is kóstolhatjuk a legfinomabb ízeket.

Kirándulásunkról az esti órákban érkezünk haza.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kirándulás a történelmi Magyarország központjába Szarvasra és Békésszentandrásra” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest