Kirándulás a történelmi Magyarország központjába Szarvasra és Békésszentandrásra

9.990 Ft

Élmény és gasztronómiai kirándulás

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Számtalan látnivaló és program vár bennünket a történelmi Magyarország központjában, Szarvason!

Magyarország legnagyobb arborétuma Szarvason található, a Hármas-Körös holtága mentén. Az országos védelemben álló arborétumnak nem csak növényei, hanem különleges madarai is vannak, így a szabadon sétálgató pávák mellett láthatunk harkályokat, sárgarigókat és mókusokat is. Az ösvényeken sétálgatva csodálatos növényeket, pl. mocsári ciprust, mamutfenyőt, 200 éves tölgymatuzsálemeket is láthatunk. Az arborétum különlegességét fokozza, hogy a Körös egy holtága mellé épült.

A Holt-Körösön hajókirándulásra is van lehetőség. A hajóról megcsodálhatjuk a Holt-Körös partjának természeti és épített szépségeit.

Az arborétum déli részén alakították ki a hazánkban egyedülálló, interaktív Mini Magyarország makettparkot. Az élménypark hazánk hagyományait, történelmét és építészeti nevezetességeit mutatja be élethű maketteken a budapesti Hősök terétől a szegedi dómig. Néhány makett egy gomb megnyomásával "interaktívvá" válik, pl. a pécsi dzsámiból müezzin hangja szűrődik ki, a budapesti Operaházban pedig Kodály Háry Jánosából csendül fel a Toborzó. A legújabb makettek erdélyi műemlékeket mutatnak be, többek közt Vajdahunyad vára, Törcsvár és a marosvásárhelyi Kultúrpalota is megcsodálható kicsiben.

Ezután meglátogatjuk a régi idők hangulatát idéző tanyát, a Sárarany Szalmaportát, ahol a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat láthatunk. Megcsodálhatunk itt csipkefinomságú szalmalegyezőt, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másait és menyasszonyi fátyoldíszt szalmával díszítve és  különleges gyöngy ékszereket is.

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy- és fűszernövény kapott helyet. Ha időközben megéheznénk, kemencében sült kenyérlángost, szilvalekváros kiflit kínálnak saját készítésű szörpöket, teákat.

A kenyérlángosra jól esik egy pohár sör is!

Békésszentandráson útba ejtjük a Sörfőzdét, melyet 2011-ben az év sörfőzdéjének választottak. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel együtt idáig a legtöbb díjat kapta. Magunk is meggyőződhetünk a sörök minőségéről. A főzdelátogatáson megnézzük, hogyan készül az igazi sör, aztán meg is kóstolhatjuk a legfinomabb ízeket.

Kirándulásunkról az esti órákban érkezünk haza.

További információk

Turnus
Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kirándulás a történelmi Magyarország központjába Szarvasra és Békésszentandrásra” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest