Kárpátalja – Vereckei-hágó

64990 Ft

 A  kialakult körülményekre való tekintettel a program ideiglenesen NEM foglalható !

Indulás: 2022.06.25. Érkezés: 2022.06.28.

Figyelem: A körutazáson való részvételhez magyar állampolgárok részére érvényes útlevélre van szükség! Kárpátalja miatt nem elég a személyi igazolvány!

Elfogyott

Leírás

Kárpátalja – Vereckei-hágó

1.nap: Budapest – M3 – Nyíregyháza – Záhony – Ungvár Megtekintjük a belvárost, amelynek utcái még az Osztrák-Magyar Monarchia korát idézik, majd lesétálnak az Ung folyó partjára.. Felidézzük, hogy Anonymus szerint Álmos itt adta át a fővezérséget fiának, Árpádnak. Szent István az elsők között hozta létre az ungi várispánságot. A mai formáját 1598-ban elnyerő vár az ország három részre szakadásakor hol a Királyi Magyarországhoz, hol az Erdélyi Fejedelemséghez tartozott. Falai között Rákóczi. Szállás Beregszász közelében a magyar lakosságú Benén falusi turizmus keretében.                                                                                                                                                                                                                          2.nap: Megemlékezünk a Honfoglalásról, a hét vezérről, majd megkoszorúzzuk az emlékművet. A Vereckei-hágó után megtekintjük a II. világháborús, Kárpátaljától a Székelyföldig húzódó egykori védőrendszer, az Árpád-vonal bunkereit. Beszélgetés a Keleti-Kárpátok védelméről, a XX. század várairól, az erődítményekről, a II. világháborús harcokról. Szolyva, a 2. világháború és az azt követő szovjet terror magyar áldozatai az  emlékparkban. Ezt követően meglátogatjuk Zrinyi Ilona várát, Munkácsot. Szállás Beregszász közelében a magyar lakosságú Benén falusi turizmus keretében.   

3.nap: „Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék”, látogatás a városban, túra a belváros fölött magasodó várromhoz. Következő állomásunk a máig jelentős magyar lakossággal bíró Visk. Megtekintjük a városka erődített református templomát. Megemlékezünk, hogy 1657. február 17-én II. Rákóczi György az országgyűlést megelőző istentiszteletet tartotta itt, az országgyűlés a városházán volt, ahol elhatározták a lengyel hadjáratot. Szállás Beregszász közelében a magyar lakosságú Benén falusi turizmus keretében.

4.nap: A csetfalvi fatornyú református templom megtekintése továbbutazás Tiszaújlakra, ahol a programot a három és félezer lakosú település templomaival illetve imaházával kezdjük, hiszen Tiszaújlakon öt vallási felekezet működik. Utunkat a Tiszaújlak és a szomszédos Tiszabökény határában egy mesterséges halom tetején álló Turul-emlékműnél folytatjuk, bár magát a turulmadarat Ungvárra szállították, és azt az ungvári várban lehet megtekinteni. Hazafelé még sétálunk Beregszász belvárosában, apró ajándékokat veszünk a barátoknak, a családnak. – Beregsurány (határállomás) – Nyíregyháza – M3 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 5000 HUF/fő szükséges.) 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolást követően.

Szállás: faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ellátás: bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.

Figyelem: A körutazáson való részvételhez magyar állampolgárok részére érvényes útlevélre van szükség! Kárpátalja miatt nem elég a személyi igazolvány!

További információk

Turnus
Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kárpátalja – Vereckei-hágó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest