Kárpátalja – kirándulással a Tisza forrásához

84.990 Ft

A  kialakult körülményekre való tekintettel a program ideiglenesen NEM foglalható !

4 nap / 3 éjszaka

Indulási időpont: 2022. augusztus 27.

Figyelem: A körutazáson való részvételhez magyar állampolgárok részére érvényes útlevélre van szükség! Kárpátalja miatt nem elég a személyi igazolvány!

Elfogyott

Leírás

1. nap: Budapest – Beregszentmiklósi kastély – Munkács – Vereckei-hágó.
A titokzatos beregszentmiklósi Zrínyi-Thököly-kastélyban töltötték az ifjú házasok (II. Rákóczi F. édesanyja és nevelőapja) a nászéjszakájukat, és később is gyakorta tartózkodtak itt. Munkácson a lenyűgöző várat tekintjük meg, melyet Zrínyi Ilona oly hősiesen  védelmezett a császáriakkal szemben. A Vereckei-hágóhoz utazunk tovább, melyen keresztül nemcsak a honfoglaló magyarok érkeztek a Kárpát-medencébe, hanem a tiszaháti felkelők lengyel zsoldosokkal megerősített 3 ezres serege is, élükön II. Rákóczi Ferenccel. E vidéket a ruszinok, „Rákóczi leghűségesebb népe” lakják. Szállás Beregszász közelében a magyar lakosságú Benén falusi turizmus keretében.

2. nap:  Nagyszőlős – Ugocsa vár – Szinevéri-tó
Nagyszőlős, Beregszásztól 35 km-re délkeletre fekvő részben magyar ajkú település. A csoport először megtekinti a város feletti Fekete-hegy sziklateraszán álló a 13. századi Ugocsa vár romjait, majd a várromtól délre 14. századi kis kápolnát. A kirándulás a ferences temploma és kolostor épületénél majd a klasszicista stílusban épült református templom épületénél folytatódik. Szinevéri-tó, hegyek között megbúvó tengerszem megtekintése, nem messze az 1000 éves határtól. Szállás Beregszász közelében a magyar lakosság.

3. nap: Huszt – Técső – Tisza összefolyás
A huszti vár története során a szabadságharcainknak is fontos helyszíne volt. Técső: megtekintjük a festett fakazettás mennyezetű gyönyörű református templomot, és az ékszerdoboz-szerű belvárost. Rahó: a Fekete- és a Fehér-Tisza látványos összefolyásánál tartunk egy kis pihenőt, és megismerjük a két óriásból lett két nagy folyó, és a ruszin nép legendáját is, majd terepjáró teherautókkal irány a Tisza forrása. Szállás, ellátás Kőrösmezőn családi vendégházakban (egymáshoz közeli 10-16 fő kapacitású szállások),

4. nap: Beregszász – Budapest
A Bethlen-Rákóczi-kastély épületében helyet kapó Beregvidéki Múzeumba látogatunk, ahol a gazdag helytörténeti gyűjtemény meglátogatása során megismerjük a Beregvidék szabadságszerető népének történelmét, harcait a magyar szabadság ügyéért, a Thököly-felkeléstől a Rákóczi-szabadságharcon át az 1848/49-es forradalom és szabadságharc itteni történéséig. A több, mint felerészben magyarlakta, Rákóczi örökségét ápoló városban tett séta közben látjuk Esze Ta­más emléktábláját is – Bereg­szász piacterén bontotta ki a „tarpai jobbágy” a szabadság zászlaját. Vásárlási lehetőség majd indulás hazafelé.

Utazás: légkondicionált autóbusszal és hajóval.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetőségek: Polgár – M3-Outlet Center, Nyíregyháza vasútállomás, Beregsurány határállomás, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 2 éj faluturizmus keretein belül magánházaknál külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal, 1 éj vendégházakban. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére szá­míthat minden ked­ves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ellátás: reggeli és estebéd a magánházaknál.  A tájra jellemző ízek.

Figyelem: A körutazáson való részvételhez magyar állampolgárok részére érvényes útlevélre van szükség!

Bene: a Klézse patak mentén, Bákótól 18 km-re délre található kis falu, mára a településrészek már  összenőttek, így több csángó szervezet székhelyévé vált.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd,  idegenvezetés.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kárpátalja – kirándulással a Tisza forrásához” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Pin It on Pinterest