Kaposvár a szökőkutak városa és a szekszárdi borvidék

11990 Ft

Indulási időpont: 2021. szeptember 18. szombat – 1 nap

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Kaposvár 2004-ben az „Európa legvirágosabb városa” címet kapta meg, 2017-ben pedig „Európa legszebb virágos főtere” díjat. Járjunk utána ennek az elismerésnek, és kaposvári sétánk során győződjünk meg magunk is Kaposvár szépségében!

Sétánkat kezdjük a főtéren! A Kossuth teret 2010-ben Magyarország legszebb főtere kitüntetéssel díjazták. Itt áll a Városháza és a Nagyboldogasszony Székesegyház.

Már itt is láthatunk egy különleges szökőkutat, de később még jó párat lefotózhatunk, mert Kaposvárnak több mint 30 szökőkútja van, és mindegyik működik.

Városnéző kisvonatra szállunk és megismerkedünk a város távolabbi épületeivel, a Csiky Gergely Színházzal, a Dorottya házzal, a Kapos két partjával.

Kaposvár körül található Magyarország egyik legkevésbé ismert, mégis talán éppen ezért a legszebb természeti csodája a Zselic. A Kaposvárt körül ölelő dombság olyannyira érintetlen, hogy nemritkán őzeket látunk szökellni. Itt található Európa első Csillagoségbolt-parkja is, itt látható a legtöbb csillag az égen.

Ebben a gyönyörű környezetben Szennára vezet az utunk,  a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Kaposvártól 8 km-re található.
... ahol hagyományaink tovább élnek!

Az országban egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre Belső-Somogy és a Zselicség népi építészetének, lakáskultúrájának és életmódjának bemutatására.

Jelenleg öt porta található az egy utcából álló, múltidéző épületsoron. A lakóházakon, és a hozzájuk tartozó gazdasági épületeken kívül több pince, présház és a megye vallási sokszínűségét bemutató szakrális építmények is megtekinthetők. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom, mely igazi ékköve a megyének. A templom máig aktív szerepet tölt be a falu életében. A Szennai Skanzen az épületek sikeres és hiteles újra telepítéséért 1982-ben megkapta az Európa-Nostra Díjat.

Dombokon keresztül vezet az utunk Szekszárdig. Rövid városnéző sétánk során érintjük a Garay teret, melynek középpontjában a Háry János megalkotójának a szobra áll, a Béla teret neves épületeivel; a Római Katolikus templommal, Közép-Európa legnagyobb egyhajós templomával, a megyeházával és a Városházával.

Szekszárdon nem hagyhatjuk ki a "Mézédes Emlékeink" címet viselő Mézeskalács Múzeumot sem. A múzeumban bemutatásra kerülnek a cukorka-, a mézeskalács-készítés, a gyertyaöntő mesterség eszközei és a Petrits család története. A mézeskalács babák, szívek és huszárok után kóstoljuk meg a szekszárdi borok egyikét a Garay pincészetben!

Az esti órákban érkezünk haza a kirándulásunkról.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kaposvár a szökőkutak városa és a szekszárdi borvidék” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest