Kalocsa hungaricumai és Hajós, ahol a bor lakik

10990 Ft

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Kirándulásunk a Vén Duna partján található Kalocsára vezet, ahol felfedezzük az 1000 éves történelmi és egyházi múltjáról híres várost, megismerkedünk a népművészetével és a piros aranyával.

Kalocsa egyidős a magyar államisággal. Itt alapította 1002-ben Szent István király Magyarország második érsekségét. Első érseke Asztrik lett, aki II. Szilveszter pápától elhozta Szent István számára a koronát. Csontjait nem régiben találták meg, és 2014-ben újra temették a Székesegyházban.

Látogatást teszünk a 250 éves „partos” Tájházban, ahol elénk tárulnak a sárközi hagyományok: a pingált falak, a gyönyörű hímzett motívumok. A kalocsai minta az utóbbi időben fénykorát éli, hazánkban is egyre nagyobb divat viselni. Nem csak magyar, hanem híres külföldi divattervezők kollekcióiban is megjelenik.

Tudták, hogy a kalocsai piros paprika és a kalocsai hímzés Hungarikum?

Különleges élményt nyújt a kalocsai vasútállomás népművészeti motívumokkal gazdagon díszített épülete, a homlokzat népművészeti motívumos díszítése és az ajtók illetve az érseki váró kifestése (pingálása).

Felülünk a Chilli városnéző vonatra és körbejárjuk vele a várost. Megcsodálhatjuk a barokk főteret a Székesegyházzal és az Érseki Palotával.

Népi mondás szerint: „Kinek paprikája, sója van, minden fűszerszáma mögvan.” A paprika elválaszthatatlan Kalocsától. Látogatást teszünk a Chilli-Trade Paprikafeldolgozó Manufaktúrában, ahol a Kalocsai fűszerpaprika történetével ismerkedünk meg, megszemlélhetjük a paprika feldolgozását és természetesen vásárolhatunk is a friss őrölt paprikából, vagy a paprika termékekből. Ittak már chilis pálinkát? Itt ezt is kipróbálhatják!

A Duna parton festői környezetben ebédelhetünk, majd Hajósra vezet tovább a kirándulásunk.

Hajós város többségében svábok lakta település. Látogatást tehetünk a barokk vadászkastélyban, ahol a főúri szalonok mellet megismerhetjük a kastély lakóit, történeteiket, a parkban lila akác lugasok alatt sétálhatunk.

A pincefalut Hajóstól 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba vájták borospincéiket a város lakosai. A pincék 20-70 méter hosszúak is lehetnek, a hőmérsékletük nyáron is hűvös, általában 10-14 Celsius fokos.

Az Európában egyedülálló népi építészet, az egybefüggő pincesorokból álló pincefalu 24 utcából és közel 1200 pincéből áll. A hangulatos utcákon sétálva hívogatnak a hűs pincék, hogy megkóstoljuk a borvidék legjobb cserszegi fűszeres fehér borát!

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kalocsa hungaricumai és Hajós, ahol a bor lakik” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest