Kalocsa hungaricumai és Hajós, ahol a bor lakik

10.990 Ft

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Elfogyott

Kirándulásunk a Vén Duna partján található Kalocsára vezet, ahol felfedezzük az 1000 éves történelmi és egyházi múltjáról híres várost, megismerkedünk a népművészetével és a piros aranyával.

Kalocsa egyidős a magyar államisággal. Itt alapította 1002-ben Szent István király Magyarország második érsekségét. Első érseke Asztrik lett, aki II. Szilveszter pápától elhozta Szent István számára a koronát. Csontjait nem régiben találták meg, és 2014-ben újra temették a Székesegyházban.

Látogatást teszünk a 250 éves „partos” Tájházban, ahol elénk tárulnak a sárközi hagyományok: a pingált falak, a gyönyörű hímzett motívumok. A kalocsai minta az utóbbi időben fénykorát éli, hazánkban is egyre nagyobb divat viselni. Nem csak magyar, hanem híres külföldi divattervezők kollekcióiban is megjelenik.

Tudták, hogy a kalocsai piros paprika és a kalocsai hímzés Hungarikum?

Különleges élményt nyújt a kalocsai vasútállomás népművészeti motívumokkal gazdagon díszített épülete, a homlokzat népművészeti motívumos díszítése és az ajtók illetve az érseki váró kifestése (pingálása).

Felülünk a Chilli városnéző vonatra és körbejárjuk vele a várost. Megcsodálhatjuk a barokk főteret a Székesegyházzal és az Érseki Palotával.

Népi mondás szerint: „Kinek paprikája, sója van, minden fűszerszáma mögvan.” A paprika elválaszthatatlan Kalocsától. Látogatást teszünk a Chilli-Trade Paprikafeldolgozó Manufaktúrában, ahol a Kalocsai fűszerpaprika történetével ismerkedünk meg, megszemlélhetjük a paprika feldolgozását és természetesen vásárolhatunk is a friss őrölt paprikából, vagy a paprika termékekből. Ittak már chilis pálinkát? Itt ezt is kipróbálhatják!

A Duna parton festői környezetben ebédelhetünk, majd Hajósra vezet tovább a kirándulásunk.

Hajós város többségében svábok lakta település. Látogatást tehetünk a barokk vadászkastélyban, ahol a főúri szalonok mellet megismerhetjük a kastély lakóit, történeteiket, a parkban lila akác lugasok alatt sétálhatunk.

A pincefalut Hajóstól 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba vájták borospincéiket a város lakosai. A pincék 20-70 méter hosszúak is lehetnek, a hőmérsékletük nyáron is hűvös, általában 10-14 Celsius fokos.

Az Európában egyedülálló népi építészet, az egybefüggő pincesorokból álló pincefalu 24 utcából és közel 1200 pincéből áll. A hangulatos utcákon sétálva hívogatnak a hűs pincék, hogy megkóstoljuk a borvidék legjobb cserszegi fűszeres fehér borát!

További információk

Turnus

2021. SZEPTEMBER 19. VASÁRNAP – 1 NAP

Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld, körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kalocsa hungaricumai és Hajós, ahol a bor lakik” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest