Húsvét a Vajdaságban, Tóthfaluban

55.990 Ft

 

Indulás: 2020.04.10. – 2020.04.13.

Elfogyott

Leírás

Április 10. – Nagypéntek
Reggeli órákban indulás Budapestről. Első meg­állónk Délvidék szecessziós fővárosa: Szabadka. Meg­tekintjük a városközpontot, városházát, Kosztolányi em­lé­ke­ket. Látogatás a legendás hírű szabadkai piacon, ami je­len­leg reneszánszát éli. Rövid séta az egykori fényes fürdőváros, Palics tóparti szecessziós sétányán. Vacsora, szállás Tóthfaluban

Április 11. – Nagyszombat
Reggeli
– Délelőtt: húsvéti készülődés keretében bárányvágás, sonkafőzés, kalács- és házikenyér dagasztása és sütése a kemencében, lehetőségünk van besegítésre, kóstolgatásra. Csatlakozunk a helyi népszokások megéléséhez.
– Délután: Zenta, ahol a zentai csata emlékművét és a he­lyi látnivalókat nézzük meg.
– Este: vacsora, majd részt veszünk a helyi templomban a nagyszombati szertartásokon, körmeneten.

Április 12. – Húsvét vasárnap
– Délelőtt: részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd miután a helyi templomban megszentelik a húsvéti ételt, elfogyasztjuk a reggelit.
– Délután: hímestojás-író asszonyok útbaigazításával hímestojást készítünk (tojásról, felszerelésről gondoskodnak), ezután fergeteges húsvéti mulatságra kerül sor néptánc bemutatóval. A jókedv biztosított! A mulatság alatt a vendégeket szilvapálinkával, forralt borral, sörrel és házi bodzaszörppel kínáljuk. Ünnepi kultúrműsor Tóthfaluban, helyi gyermekzenekarral, vers­mon­dással. A Páncélház Ren­dez­vény­udvaron sza­lonna, kolbász, miccshús grillezés a va­cso­rához. Lobogó tábortüzek mellett trianoni megemlékezés, majd éjfélig tart a dínom-dánom.

Április 13. – Húsvét hétfő
Élő hagyomány szerint kora reggel lovaskocsin mennek a helyi és a vendég legények locsolkodni a faluba és a környező tanyákra, majd bőséges reggeli. Reggeli után Tóthfalu nevezetességeit tekintjük meg (templom, tájház, szoborpark). Majd indulás haza a Röszke (ha­tár­állo­más) M5 – Budapest útvonalon.

Uta­zás: lég­kon­di­ci­o­nált autóbusszal.
Ta­lál­ko­zó: az in­du­lás nap­ján reg­gel 05.30 óra­kor Bu­da­pes­ten, a Dé­li pá­lya­ud­var CBA élelmi­szeráruház fe­lő­li ol­da­lán (Mercure ho­tel mö­gött).
További felszállási lehetőségek: Kecs­­kemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.
Szál­lás: Tóthfaluban a fa­lu­tu­riz­mus ke­re­te­in be­lül, ma­gán­há­zak­nál, különbejáratú két­ágyas szo­bák­ban fürdőszoba használattal.
El­lá­tás: programleírás szerint.
Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.
Tóthfalu: Észak-Bácská­ban található színmagyar település, amely az itt élők lelkében talán legmélyebben magyar.
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, jelölt ellátás, mulatság, idegenvezetés.

További információk

Turnus

Indulás: 2020.04.10. Érkezés: 2020.04.13.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Középkategóriás szálloda

Ellátás

Reggeli

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Húsvét a Vajdaságban, Tóthfaluban” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!