Akció!

Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Csíksomlyón

39.990 Ft42.900 Ft

2019. május 31. – június 2. (3 nap / 2 éjszaka)

Kiürítés
    Tételek törlése

    Ha útitársának eltérő kiegészítő szolgáltatásokat választana, akkor részére újra tegye be a kosárba az utat a kiválasztott szolgáltatásokkal.


    • 775 Ft
    • 1350 Ft

Leírás

Utazás: autóbusszal

Indulás: 05:00 óra, Budapest, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán, a Mercure hotel mögött.

Szállás: Csíkrákoson, (néhány kilométerre, 10 perce Csíksomlyótól) falusi turizmus, és vendégházak (2-3 ágyas szobák, fürdőszoba használattal)

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)

Program: 
1. nap: Budapest –– Csíkrákos
Folyamatos utazás a 4-es főúton. Határátlépés Ártándon, majd Nagyvárad, Királyhágó (rövid pihenő Erdély határán), Kolozsvár, Székelyudvarhely, Csíkszereda útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Csíkrákosra. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.

2. nap: Csíksomlyó – pápai szentmise
Reggeli után Csíkszereda, majd a buszról leszállva, az idegenvezetővel gyalog indulunk a Kárpáteurópa utasaival közösen alakított keresztaljjal a csíksomlyói kegytemplomhoz. Csíksomlyó, a székely nép legnagyobb búcsújáró helye. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Részvétel Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén a hegynyeregben. A liturgia nyelve a latin lesz, a homíliát Ferenc pápa olaszul mondja, amit fordítanak majd magyar nyelvre. Délután szabadprogram Csíkszeredában, majd visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Székelyudvarhely – Budapest
Reggeli a szálláshelyen. Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Székelyudvarhely, rövid séta a város főterén. Utazás Kolozsvár, Nagyvárad, Ártánd útvonalon, a 4-es főúton Budapestre, a Déli pályaudvarhoz. Várható érkezés késő este.

Részvételi díj:  42.990 Ft/fő, február 28-ig előfoglalási kedvezménnyel csak 39. 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással (bőséges reggeli és estebéd) és az idegenvezetést. .

A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 1,8 %-a.

Budapest mellett további felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út OMV kút; Szolnok – szajoli kijáró, MOL kút; Püspökladány – MÁV állomás; Berettyóújfalu – régi MOL kút, a Stop vendéglőnél; illetve a 4-es főút mentén bárhol, az előre egyeztetett helyen.

Várhatóan a Dunántúról is indítunk különbuszokat Ferenc pápa szent miséjére Erdélybe. Tervezett felszállóhelyek: Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Csorna, Kapuvár, Várpalota, Veszprém, Tatabánya, Székesfehérvár.

Figyelem! A pápai program nem érinti a csíksomlyói búcsúra induló zarándokvonatos és buszos útjainkat. A több száz éves hagyományra vissza tekintő csíksomlyó búcsút több százezer székely-magyar részvételével egy héttel később, június 8-án változatlanul megtartják, ahová mi is megyünk a Csíksomlyó Expresszel és a Székely Gyorssal, valamint autóbusszal is.
Csíksomlyó Expresszről bővebben…
Székely Gyorsról bővebben…
Pünkösdi búcsú autóbusszal bővebben…

További információk

Indulás

Budapest, Veszprém, Mosonmagyaróvár

Turnus

2019.05.31-06.02.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Csíksomlyón” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Köszönjük támogatását!

Kérjük, ossza meg ismerőseivel az oldalt!