Felvidék és Dél-Lengyelország (Betlér, Dobsina, Zakopane, Lőcse, Késmárk)

59.990 Ft

Indulás: 2021.10.21. Érkezés: 2021.10.24.

Elfogyott

Leírás

Felvidék és Dél-Lengyelország (Betlér, Dobsina, Zakopane, Lőcse, Késmárk)

Szlovákia elsőszámú turisztikai régiója a Magas-Tátra és környéke, elsősorban a világ legkisebb területű magashegységének köszönhetően. A sík Liptói- és Szepesi-medencéből szinte minden átmenet nélkül drámaian törnek az ég felé a hófödte csúcsok, a kelet-nyugati irányban mindössze alig 30 km hosszúságú Magas-Tátra északi területe azonban már átlóg Lengyelországba. A szlovák oldal jelentősebb üdülőközpontjai Ótátrafürred, Tátralomnic  és Csorba-tó már a Monarchia óta közkedvelt klimatikus üdülőhelyek  és .  A régió legnagyobb városa Poprád, ideális bázisa a tátrai kirándulásoknak. Nem csak a Tátrában kirándulunk, hanem más érdekességeket is megtekintünk.

1. nap: Budapest – M3 – Hatvan – Salgótarján – Somoskőújfalu (Šiatorská Bukovinka) – Betlér, megtekintjük kastélyt. A XVIII. században az Andrássy család tulajdonába került, Betlér egyike volt e család tulajdonában levő számos kastélynak. Mai alakját a XIX. sz.-ban nyerte el Andrássy Manónak köszönhetően. A kastélyt körbeölelő természetes parkot Szlovákia legértékesebb és legszebb parkjai között tartják számon. Innen tovább megyünk Poprádra, útközben megnézzük Dobsinai-jégbarlangot. Poprádon elfoglaljuk a szállást.

2. nap: Reggeli után indulás Zakopanéba. Városnézés, a Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs, 1987 m) kötélvasúttal történő meghódítása, vagy Gubalowka hegy siklóvasúttal meglátogatása. Szállás Poprádon.

3. nap: Reggeli után indulás Lőcsére (Szent Jakab-templom az egy­kori ­Magyar­ország egyik legszebb temploma, oltárai a középkori faszobrászat legszebb alkotásai közé tartoznak. Főoltára Lőcsei Pál mester alkotása 1502-ből, 18,62 m magasságával a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltára; Régi városháza; minorita Szentlélek templom és kolostor; Szűz Mária temploma). Az utunk tovább vezet Késmárkra (Vár; Plébániatemplom harangtornya; Evangélikus fatemplom; Városháza; Új evangélikus templom). Szállás Poprádon.

4. nap: Reggeli után megtekintjük a szepesi várat, amely Közép-Európa egyik legnagyobb vára. A vár és a környéke, Szepeshely,­ Szepes­váralja, Zsigra, együttesen a Világörökség részei. A vár látogatás után indulunk Budapestre. Érkezés esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív programot nem tartalmazza! (Erre kb. 30 EUR/fő és 90 PLN/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: M3 – hatvani, lehajtó benzinkútjainál valamint az útvonal figyelembe vételével előre egyeztetett helyszínen.

Szállás: Poprádon, középkategóriájú szállodában

Ellátás: reggeli, igény esetén vacsora.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Turnus

Indulás: 2021.10.21. Érkezés: 2021.10.24.

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Felvidék és Dél-Lengyelország (Betlér, Dobsina, Zakopane, Lőcse, Késmárk)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest