Egynapos kirándulás a Dunakanyarba

7990 Ft

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Találkozó: az indulás napján reggel 6:00-kor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
Minimum létszám: 20 fő.
Fizetéshez elfogadjuk: otp_szep_logo-407x65w 
Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az ár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Belépők: Nagybörzsöny Szent István Templom: 200 Ft/fő.

Elfogyott

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Autóbuszos utazás Dunakeszi és Vác mellett elhaladva első megállónk a Visegráddal szemben elhelyezkedő Nagymaros. Rövid gyalogos városnézés után a középkori Szent Márton templomhoz érkezünk. A barokk stílusban átépített gótikus templom felfedezése helyi idegenvezetővel, majd a mellette lévő közösségi ház megtekintése.

Nagymaros megtekintése után, folytatjuk utunkat a csodálatos panorámájú Duna partján egészen Zebegényig. A már a középkorban lakott település felfedezése gyalogosan. Itt egyik legfontosabb úticélunk a Kós Károly erdélyi polihisztor és Jánszky Béla tervei alapján épült szecessziós stílusú Havas Boldogasszony templom történetének és nevezetességeinek megtekintése.

Utunkat Szobon keresztül utazva folytatjuk egészen Márianosztráig, mely nagy Lajos király kedvenc vadászterülete volt, ma zarándokhely. Város gyalogos felfedezése keretén belül lehetőség nyílik szabad program keretén belül ebédelésre és vásárlásra. Márianosztra (mi asszonyunk) legnevezetesebb templomát-kegyhelyét látogatjuk meg a Magyarok Nagyasszonya Bazilikát, melyet Nagy Lajos király uralkodása alatt építettek és ma a magyar alapítású Pálos szerzetesrend központja. A rend és a templom történetét, látnivalóit és nevezetességeit fedezzük fel egy ott élő szerzetes segítségével.

Útközbeni látnivalóinkat a folyóról a hegyvidékre cseréljük és a Börzsönyi-peremhegység egyik meghatározó települését Nagybörzsönyt keressük fel. A 12. században magyar jobbágyok mellet, német bányászok is lakták már ezt a települést. Fénykorát a 17. században élte, amikor is újraindult a bányászat. Itt a település legjelentősebb épületét a 11. századból fennmaradt gótikus stílusú bányász templomot látogatjuk meg, mely ma a Szent István templom nevet viseli.

A templom és a város gyalogos felfedezése után visszaindulás Budapestre, ahova a várható érkezés a kora esti órákban lesz.

További információk

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egynapos kirándulás a Dunakanyarba” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest