Dél-Csehország (Ceske Budejovice, Cesky Krumlov, Lednice, Valtice, Telc)

79990 Ft

Indulás: 2023.09.29. Érkezés: 2023.10.01.

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Dél-Csehország (Ceske Budejovice – Trebon – Cesky Krumlov)

Dél – Csehország gyönyörű tájakkal, csodálatos középkori kisvárosokkal, történelmi műemlékekkel, fantasztikus sörfőzdékkel várja a turistákat. A környék gazdasági, művelődési és turisztikai központja Ceské Budejovice. Innen indulunk felfedező utunkra, hogy egy hosszú hétvége alatt megcsodáljuk a varázslatos tájakat, városokat, várakat, kastélyokat.

1. nap: Budapest – M1 – Rajka – Pozsony – Lednice-Valtice – Az Európa Kertjének is nevezett Lednice-Valtice terület egészen egyedülálló a maga nemében, a 180 négyzetkilométeren elterülő, pavilonokkal, kastélyokkal, emlékművekkel, obeliszkekkel, halastavakkal tarkított mesebeli, romantikus park a hajdani nagyhatalmú Liechten­stein főurak megajátszótere volt, melyet évszázadokon át birtokoltak, szépítettek, ápoltak. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Lednice-Valtice kultúrtáj a természet, a művészet és az építészet páratlanul jól sikerült kombinációja. Az osztrák határtól pár kilométerre fekvő hatalmas barokk kastély volt a Liechtensteinek fő rezidenciája, a tőle északra fekvő pompázatos, neogótikus épület pedig nyári székhelyükül szolgált. Szállás Ceske Budejovicében.

2. nap: Reggeli után indulás Jindrichuv Hradecbe – A város főterén , és klasszicista homlokzatú házak sorakoznak egymás mellett. Itt áll a mára már klasszicista stílusúra átépített városháza is. II. Rákóczi Ferenc itt járt jezsuita iskolába miután 1688-ban elvették édesanyjától, Zrínyi Ilonától. Innen indulunk Trebon-ba. A táj legfőbb jellegzetességei az ősi csatornák, halastavak, a békés erdők és a hagyományos építészet minden szépségét magukban őrző városkák. Séta Trebon hangulatos városközpontjában (Főtér, Városháza, Várkastély), majd a Világ nevet viselő halastó (Rybník Svet) partján. Szabadidő, megkóstolhatjuk a helyi éttermek treboni pontyból készített halkülönlegességeinek egyikét. Fakultatív sörözés a belvárosban, szállás elfoglalása Ceske Budejovicében, ahol a világhírű Budweiser sört főzik.

3. nap: Reggeli után indulás Ceský Krumlovba – Séta a történelmi központban. Ceský Krumlov Csehország legfestőibb hangulatú kisvároska, melynek történelmi városközpontja 1992 óta az UNESCO világörökség része. Prága mellett a legnépszerűbb turistacélpont. A gyönyörű városka fő látnivalója, a városképet uraló monumentális reneszánsz várkastély jellegzetes tornyával, egyedülálló rokokó várszínházával, szépen gondozott kertjeivel. Az eredeti gótikus várat, amely a prágai Hradzsin után az ország második legnagyobb erődítménye volt, a XIII. század első felében emelték a Moldva fölé tornyosuló meredek sziklán. 1302-ben örökölte meg a várat a nagyhatalmú Rosenberg (Rožmberk) család, mely 300 éven át igazgatta innen a hatalmas birtokot. A XVI. század második felében már fényűző reneszánsz kastély hirdeti az itt élők gazdagságát. Ceský Krumlov-ból indulunk Rožmberk nad Vltavou-ba. Itt meglátogatjuk a 13-14. századi alapokra épült Rozmberk várát, Csehország egyik legrégebben épült kastélyát. Késő délutáni órákban Ausztrián keresztül indulás Budapestre.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a fakultatív programot nem tartalmazza! (Erre kb. 1000 CZK/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Tatabánya: M1 lehajtó-McD. parkoló, Győr: vasútállomás, Mosonmagyaróvár: mosoni pihenő, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Ceske Budejovicében, középkategóriájú szállodában

Ellátás: reggeli, igény esetén vacsora.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

További információk

Indulás

2023-09-29

Érkezés

2023-10-01

Utazás módja

busz

Utazási kategória

körutazás

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Elhelyezés

Magánházaknál

Ellátás

Félpanzió

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dél-Csehország (Ceske Budejovice, Cesky Krumlov, Lednice, Valtice, Telc)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest