Az ország nyugati szeglete, az Őrség

10579 Ft

Ki ne hallott volna az Őrségről, melynek egyik kapuja Körmend, utunk utolsó állomása. Először az Őrség apró falvaival ismerkedünk.

Találkozás az utazás napján 06:00-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 06:15-kor. Folyamatos utazás az őrségi régióba, útközben egy pihenőt tartunk.

Elfogyott

Kategória: Címke:

A délelőtti órákban érkezünk az Őrségbe, ahol első megállónk a Pankasz faluban található harangláb, mely az Őrség jelképévé vált.
Innen Őriszentpéterbe vezet utunk, ahol a termelői piacon kárpótoljuk magunkat az elmaradt fesztivál finomságaiért.
A 2012. óta minden szombaton megtartott termelői piacon a kézműves vásározók és a helyi termelők száma túllépi a százat is és a legkülönfélébb termékeket kínálják a szörpöktől, lekvároktól, gyógynövényektől kezdve a bőrből és csuhéból készült termékekig. A helyi piac hangulata, a közvetlen és bizalmi kapcsolat árus és vevő között kicsit visszavisz minket a régi világba. Vásárlás közben nem csak ezt kapjuk meg, hanem barátságot, kedves szavakat, figyelmességet és humort.
A vásárlás után az Őrség híres sajtműhelyét keressük fel, ahol terveink szerint egy rövid bemutatóra is sor kerül.
Hogy a kultúra is teret kapjon programunkban, felkeressük Velemérben az ún. fény templomát. Ez a kis település büszkélkedhet az egyik legjelentősebb középkori román stílusú műemlékkel, a Szentháromság-templommal. A kora gótikus templom belső falait díszítő freskók hazánk legteljesebb épségben fennmaradt középkori falfestményei.

Pihenésképpen buszra szállunk és egy óra múlva megérkezünk Körmendre, ahol meglátogatjuk a Batthyány kastélyt, mely mintegy 350 évig volt a Batthyány-család tulajdonában. A korábbi reneszánsz épületet először barokk, majd a 19. sz.-ban klasszicista stílusban építették újjá. Ma az épületben több, különböző témájú múzeum működik, ezek egyike Batthyány Lajosnak, az első magyar miniszterelnöknek állít emléket. Legkülönlegesebb látnivalója a 400 éves, 35 méter magas platánfa.

Hazaindulás Budapestre 18 órakor, hazaérkezés várhatóan 22 óra körül.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Belépők - Körmendi kastély: felnőtt 1200 Ft/fő, diák és nyugdíjas: 600 Ft/fő. Őrség: templom 400 Ft/fő, sajtbemutató árát később adjuk meg.

További információk

Turnus
Utazás módja

busz

Utazási kategória

belföld

Idegenvezető

együtt utazó magyar idegenvezető

Ellátás

Ellátás nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az ország nyugati szeglete, az Őrség” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest